Κροατία - Αλβανία 2-2, Video: Αλύγιστοι Αλβανοί, έσωσαν βαθμό - χρυσάφι στο 90+5΄!

Νίκος Κικίδης
albania_goallll
Ακόμα κι αν είδε την Κροατία να περνάει μπροστά μετά από ένα δίλεπτο κατάρρευσης, η Αλβανία αποδείχθηκε αλύγιστη και με χρυσό γκολ στο 90+5΄πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Η ποιότητα, τα ονόματα, η εμπειρία και οι πιθανότητες, όλα μπορεί να έδειχναν Κροατία, αλλά στο ποδόσφαιρο μετράει και η «ψυχή». Ακόμα κι όταν αυτή φεύγει από το σώμα σου μετά από ένα δίλεπτο κατάρρευσης. Μέχρι το 74΄άλλωστε η Αλβανία προηγούνταν στο σκορ, όμως 120 και κάτι δευτερόλεπτα αργότερα ο φωτεινός πίνακας έγραψε 2-1 για την Κροατία! Ακόμα κι έτσι η Αλβανία δεν λύγισε! Με γκολ του Γκιασούλα στο 90+5΄, το σύνολο του Σιλβίνιο πήρε τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο του θανάτου και παρέμεινε ζωντανό για τα νοκ-άουτ του EURO 2024, βυθίζοντας παράλληλα στην εσωστρέφεια τους Κροάτες.

Όπως και στο ματς με την Ιταλία, έτσι και τώρα η Αλβανία φρόντισε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία. Στο 11΄συγκεκριμένα και πάνω που η Κροατία άρχισε να βρίσκει ρυθμό, ο πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Καζίμ Λάτσι, πήρε ολομόναχος την κεφαλιά και νίκησε τον Λιβάκοβιτς, προκαλώντας φρενίτιδα στην αλβανική εξέδρα. Με συμπαγείς και γραμμές και αποστάσεις κοντινές μεταξύ τους η Αλβανία δεν επέτρεπε χώρους στην Κροατία και λίγο έλειψε μάλιστα να γράψει το 2-0 στο 31΄, όταν ο Λιβάκοβιτς νίκησε τον Ασλάνι στο τετ-α-τετ.

Παράδεισος - κόλαση και ξανά πίσω

Αν ήθελε να αποφύγει τη γκέλα η Κροατία έπρεπε να ανεβάσει ρυθμούς στο β΄μέρος και από την αρχή του έδειξε... άγριες διαθέσεις. Στο 50΄ο Στρακόσια με εκπληκτική επέμβαση αρνήθηκε την ισοφάριση στον Σούσιτς, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Σούταλο από το... μισό μέτρο αστόχησε με κεφαλιά. Καθ΄όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου η Αλβανία διατηρούσε έναν παθητικό ρόλο και προσπαθούσε να αμυνθεί απέναντι στα κύματα επίθεσης των Κροατών, οι οποόι ωστόσο μέσα σε δυο λεπτά έφεραν τα πάνω - κάτω.

Αρχικά στο 74΄κι έπειτα από όμορφη ανάπτυξη ο Κράμαριτς νίκησε στην κλειστή του γωνία τον Στρακόσια για το 1-1, ενώ στο 76΄ο Γκιασούλα βρέθηκε άθελά του στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για την ανατροπή. Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν ο μοιραίος, αλλά στο τέλος εξελίχθηκε σε ήρωα.
Αφού ο Λιβάκοβιτς στο 90+4΄απέτρεψε το 2-2 σε σουτ του Τζιμσίτι, ένα λεπτό αργότερα ο Γκιασούλα βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και με άψογο πλασέ στη γωνία βρήκε δίχτυα για την απόλυτη εξιλέωση!

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Πέρισιτς (84΄Σόσα), Μπρόζοβιτς (46΄Πάσαλιτς), Κόβασιτς, Μόντριτς, Κράμαριτς (84΄Μπατουρίνα), Μάγιερ (46΄Σούσιτς), Πέτκοβιτς (69΄Μπούντιμιρ)

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Χισάι, Ντζιμιστί, Ατζέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Ραμαντάνι (85΄Χότσα), Λάτσι (73΄Γκιασούλα), Ασάνι (64΄Σεφέρι), Μπαϊράμι, Μανάι (85΄Ντακού)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα