EURO 2024, Video: Οι γκολάρες, το 30% και το στοιχειωμένο ρεκόρ 56 χρόνων

Ιάσονας Θεριός
arda_guler_shot
Το EURO 2024 μοιράζει απλόχερα θέαμα και εντυπωσιακά γκολ. Από το 1968 κι έπειτα σε καμία έκδοση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν είχαν επιτευχθεί περισσότερα τέρματα εκτός περιοχής.

Ο «κεραυνός» του Γκιουλέρ, η σουτάρα του Μπαρέλα ή μήπως η φαλτσαριστή οβίδα του Στάντσιου; Μετά από μόλις 13 παιχνίδια ήδη τα υποψήφια τέρματα για το βραβείο του καλύτερου στο EURO 2024 παίρνουν... χαρτάκι προτεραιότητας. Και η αλήθεια είναι πως ο αείμνηστος Αλκέτας Παναγούλιας του περίφημου «Τι σας ζητάει ο μ@λ@κ@ς ο προπονητής; Ας έχει παίκτες, σουτάρετε», θα ήταν περήφανος για αυτό το EURO.

Πολύ απλά γιατί οι παίκτες μέχρι τώρα όχι απλά σουτάρουν, αλλά τα βάζουν κιόλας! Για την ακρίβεια ποτέ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από το 1968 μέχρι σήμερα κάποια έκδοσή του δεν είχε δει περισσότερα - αναλογικά - γκολ εκτός περιοχής. Μέχρι στιγμής από τα 37 γκολ του τουρνουά τα 11 έχουν έρθει με τελική προσπάθεια εκτός περιοχής. Μιλάμε για ένα ποσοστό δηλαδή το οποίο αγγίζει σχεδόν το 30% και για να το συναντήσουμε ξανά πρέπει να γυρίσουμε 56 ολόκληρα χρόνια πίσω. Ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του τουρνουά, όμως αξίζει να σημειώσουμε πως συγκριτικά στο EURO 2020 αντίστοιχο ποσοστό άγγιζε μόλις το 13,4%.

Απολαύστε όλα τα γκολ εκτός περιοχής του EURO 2024:

Εμρέ Τσαν vs Σκωτία

Μίτσελ Άμπισερ vs Ουγγαρία

Νικολό Μπαρέλα vs Αλβανία

Έρικ Γιάνζα vs Δανία

Κόντι Χάκπο vs Πολωνία

Νικολάε Στάντσιου vs Ουκρανία

Ράζβαν Μάριν vs Ουκρανία

Μερτ Μιλντίρ vs Γεωργία

Αρντά Γκιουλέρ vs Γεωργία

Κερέμ Ακτούρκογλου vs Γεωργία

Λούκας Προβόντ vs Πορτογαλία

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα