Σκωτία - Ελβετία 1-1, Video: Ο Σακίρι έφερε την Ελβετία μια... ανάσα από τους «16»

Ιάσονας Θεριός
shaqiri_switzerland
Χάρη στο πανέμορφο τέρμα του Σερντάν Σακίρι, η Ελβετία πήρε την πολύτιμη ισοπαλία από την αξιόμαχη Σκωτία (1-1) και - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - θα ακολουθήσει τη Γερμανία στα νοκ-άουτ του EURO 2024. «Ζωντανή» και η ομάδα του Κλαρκ.

Έτοιμη να εξασφαλίσει την παρουσία της στους «16» σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση είναι η Ελβετία. Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν ναι μεν έμεινε στο 1-1 με τη Σκωτία, όμως έκανε αποφασιστικό βήμα για τα νοκ-άουτ, αφού θα χρειαστεί ένα θαύμα για να μείνει εκτός. Η γκολάρα του Σακίρι ήταν αυτή που «πλήγωσε» τους Σκωτσέζους, οι οποίοι δεν πήραν τη νίκη που θα τους έβαζε για τα καλά στο κόλπο, όμως παρέμειναν «ζωντανοί» για πρόκριση και ελπίζουν σε νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ουγγαρία και το «μαξιλαράκι» των καλύτερων τρίτων.

Γκολάρα του Σακίρι... απάντηση στον ΜακΤόμινεϊ

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα του Στιβ Κλαρκ, αφού μόλις στο 13' μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Σε φάση που ξεκίνησε από... κόρνερ της Ελβετίας, οι Σκωτσέζοι ξεχύθηκαν υποδειγματικά στην κόντρα, ο ΜακΓκρέγκορ γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο ΜακΤόμινεϊ είδε το πλασέ του να κοντράρει στον Σερ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Η Ελβετία ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως δυσκολευόταν να γίνει απειλητική. Ακόμα κι έτσι πάντως, βρήκε τη λύση χάρη στον... συνήθη ύποπτο. Στο 26' ο Ράλστον έκανε τραγικό γύρισμα προς τα πίσω, ο Σερντάν Σακίρι μύρισε «αίμα» και με απίθανη πλασεδάρα σε πρώτο χρόνο έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Γκαν για την ισοφάριση. Η ομάδα του Γιακίν θέλησε να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή και την αυτοπεποίθησή της, αφού η Σκωτία έδειχνε έτοιμη να... λυγίσει μετά το 1-1, ωστόσο στο 33' το τέρμα του Εντόι - που ένα λεπτό νωρίτερα είχε και τεράστια ευκαιρία- ακυρώθηκε για οφσάιντ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το πάλεψε η Σκωτία, άντεξε η Ελβετία

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο μέρος και οι Σκωτσέζοι, που ήταν αυτοί που ήθελαν περισσότερο το τρίποντο πήραν μέτρα στο γήπεδο και υιοθέτησαν μια πιο τολμηρή προσέγγιση για να φτάσουν στον στόχο τους. Ακόμη κι αν δεν το κατάφεραν, στο δεύτερο 45λεπτο ήταν η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι.

Στο 67' η κοντινή κεφαλιά του Χάνλεϊ τράνταξε το δοκάρι του Ζόμερ και στο 81' το βολέ του ΜακΤόμινεϊ κόντραρε στα σώματα, με την ομάδα του Κλαρκ να μην καταφέρνει να βρει τη στιγμή που θα άλλαζε τα δεδομένα του ομίλου, αλλά να εξακολουθεί να ελπίζει για το βήμα παραπάνω και την Ελβετία να «αγκαλιάζει» τα νοκ-άουτ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα