Gazzetta Eurotrip / ΗΜΕΡΑ 7η: Η άμεση φροντίδα σε τραυματισμένο Σκωτσέζο, βουνά από μπύρες και απίστευτη λαοθάλασσα (vid)

λαοθάλασσα
Επόμενη στάση για την αποστολή του Eurotrip του Gazzetta η Κολωνία για το Σκωτία-Ελβετία, το οποίο συνέπεσε με το Γερμανία-Ουγγαρία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στην πόλη μια απίστευτη λαοθάλασσα και άπειρα... βουνά από μπύρες. Φυσικά δεν έλειψαν τα ευτράπελα.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Το τουρ στο Euro με την υποστήριξη της Novibet συνεχίζεται...

Η χθεσινή μέρα είχε επίσκεψη στην Κολωνία, στην πιο ωραίο πόλη που έχουμε επισκεφτεί ως τώρα σ' αυτόν το... Μαραθώνιο που έχουμε ξεκινήσει από τις 13 Ιουνίου, όταν και ξεκινήσαμε από το Παγκράτι. Φυσικά αναφερόμαστε στις πόλεις που έχουμε επισκεφτεί, εδώ, στη Γερμανία.

Λοιπόν...

Κατ' αρχάς να σταθούμε στην τύχη που είχαμε να παρκάρουμε στο χώρο που υπήρχε κάτω ακριβώς από τη fan zone. Κι ενώ αρχίσαμε να τριγυρνάμε στην πόλη, με το που έφτανες στην κεντρική πλατεία κατευθείαν το μάτι σου χανόταν στους άπειρους Γερμανούς, Σκωτσέζους και Ελβετούς.

Φυσικά, τη μάχη στο ποιοι είναι οι καλύτεροι την έχουν κερδίσει με διαφορά οι αγαπημένοι μας Σκωτσέζοι. Με τα κιλτ τους, τις γκάιντες τους και το «no Scotland no party», έδιναν άλλο τόνο στην πόλη. Εννοείται ότι είναι πολύ δυνατοί και στην κατανάλωση μπύρας. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι γινόταν στην περιοχή και στα καταστήματα έχοντας να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα Σκωτσέζους και Γερμανούς.

μπυρες

Οι εικόνες ήταν απίστευτες κι όπου κι αν κοιτούσες έβλεπες άδεια, σπασμένα ή γεμάτα (ελάχιστα) μπουκάλια. Κάποιοι κοιμήθηκαν, άλλοι έπεσαν στο ποτάμι, άλλοι έβγαλαν τα ρούχα τους. Άλλοι χάρηκαν με τη νίκη της ομάδας τους άλλοι όχι και τόσο. Όλοι όμως ήταν... τρελαμένοι στους ρυθμούς του Euro.

Οι Βασίλης Τεμπέλης και Γιάννης Σαπουντζάκης ξεκίνησαν για το γήπεδο, ενώ η Αλεξάνδρα Οικονόμου κι εγώ μείναμε πίσω για να τα καταγράψουμε τα συναισθήματα, τα ευτράπελα και όσα διαδραματίζονταν τη στιγμή των ματς.

Τρομερή εντύπωση μου προκάλεσε το σκηνικό όταν ένας μεθυσμένος Σκωτσέζος, βγαίνοντας από την τουαλέτα, παραπάτησε και πέφτοντας χτύπησε πάνω από το φρύδι του με το πρόσωπό του να γεμίζει αίματα. Οι σεκιούριτι δεν τον άφησαν να φύγει και κάλεσαν την άμεση φροντίδα. Το παραϊατρικό προσωπικό έφτασε πάρα πολύ γρήγορα, τον έβαλαν σ' ένα φορείο και άρχισαν να τον εξετάζουν για να διαπιστωθεί ότι είναι σε πλήρη λειτουργικότητα - όση μπορούσε με τόση μπύρα. Ο ίδιος έδειχνε να είναι καλά και να γελάει συνέχεια.

euro

Κι αυτό μένει. Αυτό κρατάει. Το γέλιο του. Όπως κρατάμε και τον Σκωτσέζο που με τη γκάιντα του συνεπήρε τον κόσμο. Οπως κρατάμε και τον Αλβανό που ήταν λυπημένος που δεν συμμετέχει η Ελλάδα στο Euro.

Ωραίες εικόνες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο εδώ στη Γερμανία. Ενα ατελείωτο πάρτι, ωραίες παρέες, κέφι, μπύρα (σε βαθμό υπερβολής) και ανθρώπους να στέλνουν το μήνυμα πως η μπάλα είναι ίδια για όλους. Ακόμα κι αν έχεις πιει λίγο παραπάνω.

Εδώ θα είμαστε να τα λέμε. Εδώ θα είστε να τα διαβάζετε και να συνεχίσουμε παρέα αυτό το μακρύ ταξίδι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα