Το Gazzetta στο Euro 2024: Ο σωσίας του Παυλίδη στο ελληνικό καφέ κι οι Αλβανοί που έπιναν μπύρες και τσίπουρα από τις 8 το πρωί (vid)

uj
Μετά το Τουρκία-Γεωργία, το Gazzetta συνάντησε τον σωσία και παλιό συμμαθητή του Βαγγέλη Παυλίδη και έμαθε ποιος λαός είναι ο πρωταθλητής στην κατανάλωση μπύρας! Κι όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Τι καλύτερο ύστερα από μια δύσκολη ημέρα να ξεκουραστείς σ' ένα μέρος που σου είναι τόσο οικείο. Σε βαθμό μάλιστα που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Yστερα από το ατελείωτο νερό που έπεσε την ημέρα του Τουρκία-Γεωργία συν της ταλαιπωρίας τριγυρνώντας για να καταγράψουμε το ατελείωτο γλέντι των Τούρκων, το μόνο που θέλαμε με το ρολόι να έχει ξεπεράσει τις 12.00 τα ξημερώματα ήταν να κάτσουμε σε κάποιο μαγαζί του Ντόρτμουντ για να ξεκουραστούμε και να φάμε κάτι ζεστό. Η Αλεξάνδρα Οικονόμου μάς περίμενε σ' ένα ελληνικό καφέ, κάνοντας κίνηση - ματ.

Ο Τριαντάφυλλος, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος φρόντισε γι' αυτό, μαζί με το εξαιρετικό προσωπικό του. Μεταξύ αυτών κι ο... Βαγγέλης Παυλίδης.

Ο Σάκης Δούμας, ο οποίος ήταν συμμαθητής με τον φορ της Μπενφίκα, στέλνει χαιρετίσματα στον διεθνή στρφάικερ μέσω του Gazzetta.

Ο Τριαντάφυλλος, δε, μας μιλά για το ποιοι πίνουν την πιο πολλή μπύρα στο Euro κάνοντας την... ανατροπή!

Πώς ζείτε το Euro;

«Κατ' αρχάς καλώς ήρθατε, χαιρόμαστε πάρα πολύ. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και για εμάς. Είναι η πρώτη φορά που όσο είμαστε ανοιχτοί εδώ κι έναν χρόνο ζούμε την εμπειρία του Euro.

Εχουμε δει δύο ματς εδώ στο Ντόρτμουντ, είχαμε πάρα πολύ κόσμο και από Ιταλούς και από Αλβανούς. Με το Γεωργία-Τουρκία είχαμε μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Δυστυχώς στο ματς με τους Τούρκους ήταν να παίξουμε εμείς, δεν περάσαμε, δεν πειράζει. Είναι πάρα πολύ ωραία, αν ο καιρός ήταν καλύτερος θα ήμασταν φανταστικά αλλά έχουμε ακόμη μπροστά μας τρεις εβδομάδες».

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης πήρε τη σκυτάλη και ρώτησε τον «Βαγγέλη Παυλίδη», δηλαδή τον Τάσο Δούμα που δουλεύει στο μαγαζί και έχει τρομερή ομοιότητα με τον παλιό του συμμαθητή και νυν φορ της Μπενφίκα με τον ίδιο να μας σχολιάζει:

«Όλος τυχαίως με τον Βαγγέλη πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο στο Ντόρτμουντ. Χαιρετίσματα! Όταν έπαιζε η Αλβανία το μαγαζί ήταν γεμάτο με κόκκινες σημαίες, πολλή κίνηση και γενικά είναι πάρα πολύ ωραία».

Ο Σάκης μεγάλωσε εδώ.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ».

Διαβάζουμε ότι υπάρχει μεγάλη κατανάλωση μπύρας. Εδώ τι γίνεται; Πίνετε μπύρα;

«Παρόλο που είμαστε καφέ και δεν τα Coffee Lab δεν έχουν μπύρα, εμείς έχουμε βάλει και προσφέρουμε. Δεν έχουμε δώσει πολλή. Στην 5η μέρα έχουμε δώσει 40 50λιτρα. Όσο φτιάχνει ο καιρός θα πάμε καλύτερα».

Σχεδόν 10 βαρέλια την ημέρα είναι τίποτα;

«Για Γερμανία δεν είναι τίποτα. Αυτές τις πρώτες ημέρες είχαμε τρία ματς την ημέρα. Γεμίζαμε από το μεσημέρι και όπως βλέπετε τελειώνουμε τα ξημερώματα. Αυτό συμβαίνει καθημερινά. Πιστεύω ότι αν ανέβουν οι θερμοκρασίες η μπύρα θα τρέχει».

Όταν παίζει η Ντόρτμουντ τι γίνεται εδώ;

«Γίνεται πανικός. Φέτος ήταν και στον τελικό του Champions League, έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν κι άλλους τίτλους. Γίνεται πανικός. Δεν μπορείτε να φανταστείτε! Όταν παίζει η Ντόρτμουντ, είτε είναι Κύπελλο είτε είναι για το πρωτάθλημα, η πόλη είναι γεμάτη.

Το γήπεδο έχει πουλημένα 80.000 διαρκείας, είναι το νούμερο ένα».

Ποιο είναι το πιο ακραίο σκηνικό που έχετε ζήσει γενικότερα στο Euro - έχετε ζήσει κάτι και ποιοι είναι αυτοί που πίνουν την πιο πολλή μπύρα.

«Θα σας εκπλήξω μ' αυτό που θα σας πω. Θα περιμένατε να σας πω τίποτα Σκωτσέζους, Γερμανούς. Θα σα πω ότι είναι οι Αλβανοί. Δεν το περίμενα. Στο πρώτο ματς με την Ιταλία, από τις 8 το πρωί βάζαμε μπύρες. Δεν το πίστευα. Σε κάποια φάση γυρνούσαν από μπύρες σε τσίπουρο. Είχαμε μπερδευτεί».

Είναι το μαγαζί ένα στέκι για τους Ελληνες της περιοχής;

«Όταν είχαμε με τον κύριο Λαζαρίδη την ιδέα να φτιάξουμε αυτό το μαγαζί, η αλήθεια είναι ότι θελήσαμε να δείξουμε όχι μόνο στον ελληνικό αλλά και στην Ευρώπη ότι δεν κάνουμε μαγαζιά μόνο για Ελληνες. Δεν θέλουμε να προσεγγίσουμε μόνο Ελληνες. Κάναμε ένα καφέ, όπου διαφημίζουμε την πίτα μας, έχουμε ελληνικούς καφέδες. Κάναμε μια ευρωπαϊκή κουζίνα και έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε κόσμο όχι μόνο από το Ντόρτμουντ αλλά και από τα περίχωρα. Μπορώ να πω ότι μας έχει βοηθήσει κι η εφημερίδα της Γερμανίας, από τότε έρχονται πάρα πολλοί Γερμανοί»

Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν καταπληκτικό, πάντως κι όποιος επισκεφτεί την πόλη αξίζει να πάει μια βόλτα από εκεί.

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα