Στεργίου στο Gazzetta: «Πρότυπο ο Τσούμπερ, πολύ καλή ομάδα η Ελλάδα» (vid)

Στεργίου στο Gazzetta: «Πρότυπο ο Τσούμπερ, πολύ καλή ομάδα η Ελλάδα» (vid)

stergiou3
Ο ομογενής αμυντικός, Λεωνίδας Στεργίου, μίλησε στο Gazzetta για το πρώτο του μεγάλο τουρνουά με την φανέλα της Ελβετίας, τον Στίβεν Τσούμπερ και την Εθνική Ελλάδος.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης

Μπορεί να επέλεξε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελβετίας, όμως, δεν παύει να έχει ελληνικές ρίζες. Ο Λεωνίδας Στεργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελβετία και πλέον εκπροσωπεί τη χώρα στο EURO 2024.

stergiou

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης της ομάδας του με την Σκωτία, το Gazzetta συνάντησε τον νεαρό αμυντικό και εκείνος μίλησε για το πως βιώνει την πρώτη του μεγάλη διοργάνωση, αλλά και για την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε με τη φανέλα της Στουτγκάρδης.

stergiou2

Παρά το γεγονός πως οι δηλώσεις του στο Gazzetta, έγιναν στα αγγλικά, οι πρώτες του κουβέντες ήταν στα ελληνικά. «Γεια σας, τι κάνετε, όλα καλά;», μας ρώτησε αρχικά. Για να συνεχίσουμε στο… κυρίως πιάτο των όσων είχε να μας πει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λεωνίδας Στεργίου στο Gazzetta:

Είναι η πρώτη σου μεγάλη διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο. Πώς την βιώνεις;

Είναι εντυπωσιακό για μένα, είναι το πρώτο μου τουρνουά και αποκτώ μεγάλη εμπειρία. Βιώνω έντονα συναισθήματα μέχρι σήμερα.

Πώς νιώθεις που εκπροσωπείς την Ελβετία;

Είναι εντυπωσιακό, δεν βρίσκω τη λέξη στα αγγλικά, αλλά είναι πολύ ιδιαίτερο να παίζεις για την Ελβετία.

Νιώθεις ότι παίζεις εντός έδρας σε αυτό το Euro, μιας και εδώ αγωνίζεσαι στη Γερμανία με τη φανέλα της Στουτγκάρδης;

Βέβαια, ξέρω τα γήπεδα. Η ατμόσφαιρα στη Γερμανία είναι εντυπωσιακή, οι οπαδοί το ίδιο.

Είχες μια εξαιρετική σεζόν με την Στουτγκάρδη. Ανυπομονείς να ακούσεις τον ύμνο του Champions League την επόμενη σεζόν;

Ναι, κάναμε εξαιρετική σεζόν με την Στουτγκάρδη. Τώρα, ήρθε το Euro. Βιώνουμε πολύ έντονα συναισθήματα. Ελπίζω να συνεχίσουμε.

Ο Τσούμπερ είναι ίνδαλμα για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Είναι πρότυπο για σένα;

Είναι προφανώς πρότυπο, οι νέοι παίκτες τον σέβονται. Μιλάμε πολύ για την Ελλάδα, πώς είναι η ζωή, το πρωτάθλημα και παίζουμε τάβλι επίσης. Ναι, παίζουμε τάβλι. Είναι διασκεδαστικό και μου αρέσει.

Θα ήθελες να είναι και η Εθνική Ελλάδας εδώ στη Γερμανία;

Βεβαίως, η Εθνική Ελλάδας είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να βρεθεί εδώ. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες εδώ στη Γερμανία, ειδικά στην Στουτγκάρδη, και θα ήταν ωραίο να έπαιζε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως, δεν μπορείς να προκρίνεσαι πάντα.

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα