Ισπανία - Ιταλία 1-0, Video: Γκρέμισε το... τείχος Ντοναρούμα και προκρίθηκε στους «16»

Νίκος Κικίδης
Ισπανία
Με τον Καλαφιόρι στο ρόλο του... Εφιάλτη, η Ισπανία γκρέμισε το τείχος που έστησαν Ντοναρούμα και Ιταλία για να πάρει τη νίκη (1-0) και μαζί το εισιτήριο για τους «16» του EURO 2024. Συναγερμός για τους Ατζούρι.

Ισπανία σημαίνει κατοχή και κυκλοφορία, Ιταλία σημαίνει... κατενάτσιο! Δυο διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές που στην μεταξύ τους κόντρα τίμησαν και με το παραπάνω τις παραδόσεις τους! Στο μεγάλο ντέρμπι του 4ου ομίλου η Ισπανία αποδείχθηκε κυρίαρχη σε όλο το φάσμα του αγώνα και με τον Νίκο Γουίλαμς σε μεγάλα κέφια βομβάρδιζε τους οχυρωμένους Ιταλούς, οι οποίοι είχαν ως επιβλητικό τείχος τον αλύγιστο Ντοναρούμα. Με τον Καλαφιόρι ωστόσο σε ρόλο... Εφιάλτη και με αυτογκόλ που έδειξε το δρόμο στην Ισπανία, η Ρόχα πανηγύρισε μια δικαιότατη νίκη με 1-0 και μαζί την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του EURO 2024.

Από την αρχή του αγώνα η Ισπανία είχε μπει με φούρια στο ματς και άγγιξε το γκολ στο 2΄με καρφωτή κεφαλιά του Πέδρι που πέταξε σε κόρνερ ο Ντοναρούμα. Στο 10΄ ήταν η σειρά του Νίκο Γουίλιαμς να απειλήσει με άστοχη κεφαλιά, με την Ισπανία να διατηρεί τα ηνία του αγώνα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το τείχος Ντοναρούμα ωστόσο δεν έλεγε να πέσει... Στο 20΄αρχικά ο Ιταλός νίκησε τον Μοράτα στο τετ-α-τετ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα απογειώθηκε στη ρουκέτα του Φαμπιάν Ρουίθ για να διώξει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα.

Αφού δεν μπορούν οι Ισπανοί, το έβαλε... Ιταλός

Οι Ισπανοί συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Στο 51' ο Πέδρι βρέθηκε σε θέση βολής μετά από γύρισμα του Κουκουρέγια, αλλά κατάφερε να αστοχήσει. Ο νεαρός μέσος της Μπαρτσελόνα απείλησε και στο 53', με μακρινό σουτ, αλλά ο Ντοναρούμα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε πήρε προβάδισμα στο 55' με μπόλικη δόση τύχης. Στο 55' ο Νίκο Γουίλιαμς έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε από τον Ντοναρούμα και ο Καλαφιόρι με το γόνατο την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 61' η Ισπανία είχε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ αλλά ο Γιαμάλ δεν κατάφερε να βρει εστία με το σουτ του.

Δέκα λεπτά αργότερα ο τρομερός Νίκο Γουίλιαμς με φανταστικό σουτ - βολίδα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο τέλος η Φούρια Ρόχα είχε δυο ευκαιρίες να διπλασιάσει το προβάδισμα της, σε τετ α τετ του Αγιόθε Πέρεθ αλλά ο εξαιρετικός Ντοναρούμα τον νίκησε. Η Ισπανία είναι η δεύτερη ομάδα, μετά την οικοδέσποινα Γερμανία που προκρίθηκε στους «16» του EURO 2024, ενώ η κάτοχος του τροπαίου θα παίξει τα... ρέστα της, κόντρα στην Κροατία (24/6, 22:00).

Ισπανία (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Ουνάι Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ, Πέδρι (71΄Μπαένα), Γουίλιαμς (78΄Πέρεθ), Γιαμάλ (71΄Φεράν Τόρες), Μοράτα (78΄Ογιαράμπαλ)

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο (46΄Κριστάντε), Φρατέσι (46΄Καμπιάσο), Κιέζα (64΄Ζακάνι), Πελεγκρίνι (82΄Ρασπαντόρι), Σκαμάκα (64΄Ρετέγκι)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα