EURO 2024, Τουρκία-Πορτογαλία: Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης

Newsroom
Πορτογαλία
Οι ώρες και το κανάλι που θα δείξει τις σημερινές (22/6) αναμετρήσεις στο EURO 2024: Γεωργία-Τσεχία, Τουρκία-Πορτογαλία, Βέλγιο-Ρουμανία.

Η δράση συνεχίζεται στα γήπεδα της Γερμανίας στο EURO 2024 και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον αγώνα της Τουρκίας και της Πορτογαλίας. Η Γεωργία και η Τσεχία δίνουν τη δική της μάχη για... παραμονή στο EURO, ενώ η Ρουμανία θα προσπαθήσει για το απόλυτο κόντρα στο Βέλγιο.

Γεωργία -Τσεχία στην πρώτη τους αναμέτρηση (EΡΤ 1 - 16:00)

Γεωργία και Τσεχία για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε μεγάλη διοργάνωση και από το ραντεβού τους στο Αμβούργο θα γίνει γνωστό και το μέλλον τους στη διοργάνωση. Οι δυο τους, είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφού γνώρισαν αμφότερες την ήττα στις πρεμιέρες τους στο EURO 2024. Η πρώτη βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου και η δεύτερη στην 4η, ισοβαθμώντας πάντως στους... μηδέν βαθμούς.

Η Γεωργία έχασε με 3-1 από την Τουρκία στον εναρκτήριο αγώνα της για τη φάση των ομίλων του τουρνουά. Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ, που βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε EURO καλείται να νικήσει τους Τσέχους για να μείνει «ζωντανή» στον όμιλο.

Στον αντίποδα, η Τσεχία ηττήθηκε επίσης στον εναρκτήριο αγώνα της για τη φάση των ομίλων του EURO 2024 με 2-1 από την Πορτογαλία. H ομάδα του Χάσεκ έχει χάσει σε επτά από τα τελευταία 12 παιχνίδια της στη φάση των ομίλων στο τουρνουά, ενώ την τελευταία φορά που νίκησε ήταν κόντρα στην Ελβετία στο Euro 2008 (1-0).

Πιθανές ενδεκάδες

Γεωργία (3-5-2): Μαμαρντασβίλι- Ντβαλί, Κάσια, Κβερκβέλια- Τσιταϊσβίλι, Κοχορασβίλι, Τσακβετάτζε ,Κακαμπάτσε- Κβαρατσχέλια,Μικαουτάτζε

Τσεχία (3-1-4-2): Στάνεκ- Κρέτσι, Χρανάτς, Χόλες- Σούτσεκ- Σουλτς, Ντουντέρα, Προβόντ, Τσουφάλ- Κούχτα, Σικ

Τουρκία - Πορτογαλία: Το ραντεβού των νικητών (ΕΡΤ 1 - 19:00)

Τουρκία και Πορτογαλία ξεκίνησαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στο EURO 2024 . Η Τουρκία ήταν εντυπωσιακή απέναντι στη Γεωργία με τον Αρντά Γκιουλέρ να σκοράρει ένα απίστευτο γκολ. Μάλιστα, η ομάδα του Μοντέλα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε μόλις η δεύτερη στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που άρχισε με δύο 19χρονους, τον Γκιουλέρ και τον Γιλντίζ.

Στον αντίποδα, η Πορτογαλία μπορεί να μην έπεισε στην πρεμιέρα της, ωστόσο στο τέλος κατάφερε λυτρώθηκε με πρωταγωνιστή τον Φρανσίσκο Κονσεϊσάο που βρήκε δίχτυα στο 92'. Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχουν καλή παράδοση σε αυτή τη φάση του EURO, έχοντας χάσει μόλις ένα από τα εννέα ματς. O Ρονάλντο δεν μπήκε στον πίνακα των σκόρερ, αλλά θέλει να βρει δίχτυα και να φτάσει τα 15 στην ιστορία του τουρνουά.

Αυτή θα είναι η τέταρτη συνάντηση μεταξύ της Τουρκίας και της Πορτογαλίας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι Ιβηρες έχουν κερδίσει τις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις τους στη διοργάνωση, χωρίς να δεχθούν ούτε ένα γκολ: 1-0 το 1996, 2-0 το 2000 και 2-0 το 2008.

Πιθανές ενδεκάδες

Τουρκία (4-2-3-1): Γκιουνόκ- Καντιόγλου, Μπαρντακτσί, Ακαϊντίν, Μουλντούρ- Αΐχάν, Τσαλχάνογλου-Γιλντίζ, Κοκσού, Γκιουλέρ- Γιλντιρίμ

Πορτογαλία (4-3-3): Κόστα-Κανσέλο, Ντίας, Πέπε, Νταλότ- Φερνάντες, Παλίνια, Βιτίνια- Λεάο, Ρονάλντο, Σίλβα

Παίζει για τη «ζωή» του το Βέλγιο (ΕΡΤ 1 - 22:00)

Το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει τη φορμαρισμένη Ρουμανία στον τελευταίο αγώνα της ημέρας. Η Ρουμανία είναι στην κορυφή του 5ου ομίλου, ενώ οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν έχουν βαθμό. Η ήττα του Βελγίου με 1-0 από τη Σλοβακία στην πρεμιέρα ήταν αναμφισβήτητα το πρώτο μεγάλο σοκ της διοργάνωσης. Η ομάδα του Τεντέσκο είδε το VAR να... αρνείται δυο γκολ στον Ρομέλου Λουκάκου, με τον Ιταλό να χάνει για πρώτη φορά έπειτα από την πρόσληψή του τον Φεβρουάριο του 2022.

Από την άλλη πλευρά, η Ρουμανία έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία έχοντας πάρει τη μεγαλύτερη της νίκη σε ποδοσφαιρική διοργάνωση με το 3-0 κόντρα στην Ουκρανία. Εξαιρετική ανασταλτικά, η ομάδα του Έντουαρντ Ιορντανέσκου έχει να δεχθεί γκολ από τον Μάρτιο σε ένα φιλικό με τη Κολομβία.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ του Βελγίου και της Ρουμανίας σε μεγάλη διοργάνωση. Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2012 και η Ρουμανία νίκησε με 2-1 στο Βουκουρέστι.

Πιθανές ενδεκάδες

Βέλγιο (4-2-3-1): Καστέλς- Τεάτ, Βερτόνχεν, Φαές, Καστάνιε- Ονάνα, Τίλεμανς- Ντοκού, Ντε Μπρόινε,Τροσάρ- Λουκάκου

Ρουμανία (4-1-4-1): Νίτσα- Μπάνκου, Μπούρκα, Ντράγκουσιν, Ράτσιου -Ρους- Μιχαΐλα, Στάντσιου, Μάριν, Μαν- Ντράγκους

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα