Πολωνία - Αυστρία 1-3, Video: Νίκη με το βλέμμα στα... νοκ άουτ!

austria_poland_euro2024
Η Αυστρία ήταν εντυπωσιακή στο β' μέρος, επικράτησε εύκολα 3-1 της Πολωνίας κι έμεινε ολοζώντανη στη μάχη της πρόκρισης στα νοκ άουτ.

Η Αυστρία με εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, υπερκέρασε το εμπόδιο της Πολωνίας, επικράτησε 3-1 κι έμεινε ολοζώντανη στη μάχη της πρόκρισης. Εξαιρετικοί οι Αυστριακοί, θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ. Πλέον, περιμένουν το ντέρμπι, αλλά και τους... Ολλανδούς στην τελευταία στροφή. Θρύλος ο Αρναούτοβιτς, με τρία διαδοχικά EURO και 37 γκολ με τα χρώματα της ομάδας.

Με δυο πρόσωπα οι ομάδες στο α' μέρος

Η Αυστρία μπήκε δυνατά, πίεσε, κυκλοφόρησε σωστά και στην πρώτη ευκαιρία της βρήκε δίχτυα. Υπέροχη ανάπτυξη, ο Μουένε έβγαλε ιδανικά από αριστερά και ο Τράουνερ με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Οι Αυστριακοί είχαν το μομέντουμ, συνέχισαν το πρέσινγκ και προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν τα λάθη των Πολωνών.

Δεν τα κατάφεραν και οι αντίπαλοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 18ο λεπτό είχαν την ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα, ο Ζαλέφσκι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε. Οι Πολωνοί ανέβασαν την έντασή τους, πίεσαν για γκολ και στο 30ο λεπτό ισοφάρισαν. Ύστερα από φάση διαρκείας στην άμυνα της Αυστρίας, το σουτ του Μπέντναρεκ βρήκε πάνω σε σώματα, ο Πιόντεκ πήρε το ριμπάουντ και από κοντά δεν αστόχησε. Η Αυστρία προσπάθησε να αντιδράσει, ο Σάμπιτζερ το πήρε πάνω του, όμως στο 39' νικήθηκε από τον Σέζνι, ενώ στο 42' το σουτ πέρασε μόλις άουτ. Βέβαια, η Πολωνία θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, αλλά τη φαουλάρα του Ζιελίνσκι έδιωξε εντυπωσιακά ο Πεντζ.

Τρομερό 45λεπτο η Αυστρία, εύκολη νίκη

Η Αυστρία μπήκε αρκετά δυνατά στο β' μέρος, πίεσε, έβαλε την Πολωνία στην περιοχή της και αναζήτησε το γκολ. Η είσοδος των Λεβαντόφσκι, Σφιντέρσκι όχι μόνο δε βοήθησε τους Πολωνούς, αντίθετα, εμφανίστηκαν πολλά κενά στα μετόπισθεν. Οι Αυστριακοί είχαν τη φρεσκάδα και στο 67' πέτυχαν το πολυπόθητο τέρμα. Ωραία ανάπτυξη, ο Αρναούτοβιτς άφησε εξαιρετικά την μπάλα και ο Μπάουμγκαρντνερ είχε τον χώρο και τον χρόνο για να πλασάρει εύστοχα και να πετύχει το 2-1. Η ομάδα του Πρόμπιερζ δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση, αντίθετα, η Αυστρία είχε τον έλεγχο.

Στο 75ο λεπτό ο Βίμερ νικήθηκε από τον Σέζνι, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ήρθε το τρίτο γκολ. Ο Σάμπιτζερ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Πολωνών, βγήκε τετ α τετ και ο Σέζνι τον ανέτρεψε. Ο Αρναούτοβιτς δεν αστόχησε, έφτασε τα 37 γκολ (26 ασίστ) σε 114 ματς και παραμένει ένας θρύλος για το ποδόσφαιρο της χώρας. Η Αυστρία θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά ο Λάιμερ έχασε μοναδική ευκαιρία για το τέταρτο τέρμα.

Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σέσνι, Μπέντναρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Φρανκόβσκι, Πιοτρόβσκι (46' Μόντερ), Ζαλέβσκι, Σλις (75' Γκροσίτσκι), Μπούσκα (60' Σβιντέρσκι), Ζιελίνσκι (87' Ουρμπάνσκι), Πιάτεκ (60' Λεβαντόφσκι)

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντζ, Μουένε (63΄ Πρας), Τράουνερ (59' Ντανσό), Λίνχαρτ, Πος, Σάιβαλντ, Γκρίλιτς (46' Βίμερ), Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ (81' Σμιντ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (81' Γκρέγκοριτς)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα