Ολλανδία - Γαλλία 0-0, Video: «Χ»έρι - «Χ»έρι για τους «16» του EURO 2024

netherlands_france
Στο πρώτο ματς του EURO 2024 που ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ η Γαλλία και η Ολλανδία έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0), έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς και οδεύουν στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Αποκλείστηκε η Πολωνία.

Χωρίς σκορ αλλά με δυο... νικήτριες ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ολλανδία στη Λειψία, καθώς οι δυο ομάδες έμνειναν έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο πρώτο ματς τoυ EURO 2024 που δεν μπήκε γκολ. Οι Τρικολόρ και οι Οράνιε έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς, στο +1 από την 3η Αυστρία και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Αποκλείστηκε μαθηματικά η Πολωνία.

Έχασε το... άχαστο ο Γκριεζμάν

Η πρώτη ευκαιρία του ματς ήταν για την Ολλανδία στα 55 δευτερόλεπτα. Ο Φρίμπονγκ τσίμπησε την μπάλα, πάτησε στην περιοχή της Γαλλίας από διαγώνια θέση και εκτέλεσε αλλά είχε απάντηση ο Μενιάν. Στο 4' ο Γκριεζμάν έπιασε δυνατό μακρινό σουτ αλλά ο Φερμπρούχεν απέκρουσε με δυσκολία.

Οι Τρικολόρ είχαν την ευκαιρία του ματς στο 14ο λεπτό. Ο Τουράμ πέρασε εξαιρετική πάσα μέσα στην περιοχή, ο Ραμπιό βγήκε τετ α τετ, γύρισε την μπάλα για να σιγουρέψει το γκολ αλλά ο Γκριεζμάν γλίστρησε στην προσπάθεια του να εκτελέσει. Ο αρχηγός των Γάλλων απείλησε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Καντέ πάτησε περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Γκριεζμάν αστόχησε με δυνατό σουτ μέσα από την πειροχή. Στο 28' ο Κουντέ έβγαλε φανταστική μπαλιά, ο Τουράμ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε άουτ.

Ο Ντάμφρις... έσωσε τους Γάλλους

Στο δεύτερο μέρος οι Γάλλοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή, με τη συμπλήρωση μιας ώρας, με το άστοχο διαγώνιο σουτ του Τουράμ από το ημικύκλιο. Τρία λεπτά αργότερα, στο 63', ο Ντεμπελέ έβγαλε τη σέντρα, ο Τσουαμένι έκανε καλό άλμα αλλά αστόχησε με κεφαλιά.

Η καλύτερη φάση της ομάδας του Ντινιέ Ντεσάν ήταν στο 65'. Υπέροχο τακουνάκι του Τουράμ, ο Ντεμπελέ άφησε την μπάλα στον Καντέ, ο οποίος έβγαλε την πάσα στον Γκριεζμάν, ο αρχηγός των Τρικολόρ εκτέλεσε εξ επαφής αλλά ο τερματοφύλακας της Μπράιτον τον νίκησε με το πόδι.

Στο 69' ο Σίμονς με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Ντάμφρις ήταν εκτεθειμένος και επηρέαζε τον Μενιάν στην επέμβαση του. Ο διαιτητής Τέιλορ δεν το αντιλήφθηκε, όμως ο βοηθός τον κάλεσε κοντά του για να του πει να το ακυρώσει. Η επιβεβαίωση ήρθε από τον VAR και η «λευκή» ισοπαλία έμεινε μέχρι το φινάλε.

Ολλανδία (Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν (73' Φέρμαν), Σίμονς (73' Βαϊνάλντουμ), Ρέιντερς, Φρίμπονγκ (73' Χερτράουντα), Ντεπάι (79' Βέγκχορστ), Χάκπο

Γαλλία (Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Καντέ, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75' Κομάν), Τουράμ (75' Ζιρού), Γκριεζμάν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα