Γαλλία, EURO 2024: Ο Καντέ θύμισε σε όλους γιατί παραμένει σταθερή αξία

Γαλλία, EURO 2024: Ο Καντέ θύμισε σε όλους γιατί παραμένει σταθερή αξία

KANTE
Ο Ενγκολό Καντέ αναδείχθηκε MVP για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του EURO 2024 και θύμισε σε όλους γιατί ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να είναι ένας εκ των κορυφαίων χαφ του πλανήτη.

Περίπου το 70% της επιφάνειας της Γης καλύπτεται από νερό. Αυτό είναι δεδομένο. Από τι καλύπτεται ωστόσο το υπόλοιπο 30%; Μάλλον από τον φοβερό και τρομερό Ενγκολό Καντέ. Ο Γάλλος χαφ επέστρεψε στον ευρωπαϊκό χάρτη για να δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Γερμανίας για το EURO 2024 και μέσα σε δύο αγωνιστικές έχει θυμίσει σε όλους γιατί εξακολουθεί να είναι ένας εκ των κορυφαίων μέσων του πλανήτη, παρότι πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Το... μυθικό comeback απέναντι στην Αυστρία

Πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν όταν είδαν τον Ενγκολό Καντέ στην τελική αποστολή του Ντιντιέ Ντεσάν για το EURO 2024. Η αποχώρηση του από το κορυφαίο επίπεδο για λογαριασμό του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά για την κατάσταση ετοιμότητας του Γάλλου χαφ. Ο ίδιος ωστόσο φρόντισε να κλείσει τα στόματα και να σβήσει κάθε είδους κουβέντας με το... καλησπέρα της διοργάνωσης. Ο Καντέ ήταν παντού για τη Γαλλία στην πρεμιέρα των «τρικολόρ» στο φετινό EURO.

Κατάφερε να «καταπιεί» κάθε αντίπαλο χαφ στο παιχνίδι με την Αυστρία. Η πιο... Καντέ φάση σημειώθηκε στο 85ο λεπτό, όταν οι Αυστριακοί έφυγαν στην κόντρα με τον Βίμερ ο οποίος ωστόσο είχε λογαριάσει χωρίς τον... ξενοδόχο. Ο Γάλλος χαφ της Αλ Ιτιχάντ βρέθηκε από το πουθενά μπροστά από τον Αυστριακό και καθάρισε τη φάση, αποσοβώντας τον κίνδυνο για τη Γαλλία. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον Καντέ με το βραβείο του MVP, σχεδόν δύο χρόνια μετά την επανεμφάνιση του στην εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Η κλασική εμφάνιση Καντέ κόντρα στους Ολλανδούς

Η εμφάνιση απέναντι στην Αυστρία ήταν αυτή που έβαλε τέλος στην αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Καντέ. Η αναμέτρηση με την Ολλανδία απέδειξε ότι ο Καντέ παραμένει και στα 33 του ένας εκ των κορυφαίων χαφ του πλανήτη. Ο Γάλλος χαφ κατάφερε να «καταπιεί» κάθε αντίπαλο στο ματς με τους «Οράνιε». Έτρεξε συνολικά 11 χιλιόμετρα και ουσιαστικά δεν επέτρεψε ποτέ στην Ολλανδία να δημιουργήσει κινδύνους μέσω του άξονα. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον Καντέ και πάλι με το βραβείο του MVP στα χέρια του. Back to back MVP ο Καντέ στα πρώτα δύο παιχνίδια της Γαλλίας στο EURO 2024, με τον άσο της Αλ Ιτιχάντ να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες' το γάλα για τους «τρικολόρ».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα