Βίλμοτς στο Gazzetta για τον Panathinaikos: «Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά»!

salke-pao
Ο Μαρκ Βίλμοτς στο Gazzetta για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το EURO 2024 και την μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Σάλκε στα εγκαίνια της Αρένας του Γκελζενκίρχεν.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης

Στο γήπεδο τα εγκαίνια του οποίου, χάλασε ο Panathinaikos. Σε εκείνο το ματς του Σεπτέμβρη του 2001, κόντρα στην ομάδα, στην οποία τότε έπαιζε ποδόσφαιρο και την οποία σήμερα υπηρετεί από τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

wilmots

Το Gazzetta συνάντησε τον Μαρκ Βίλμοτς στην αρένα του Γκελζενκίρχεν και εκείνος μίλησε για το EURO 2024, τον Χρήστο Τζόλη, αλλά και εκείνο το τεράστιο «διπλό» της ομάδας του Γιάννη Κυράστα κόντρα στην Σάλκε στο Champions League.

wilmots2

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαρκ Βίλμοτς στο Gazzetta:

Για τις έως τώρα εντυπώσεις του από το EURO, αλλά και την ομάδα που έχει ξεχωρίσει: «Νομίζω ότι η οργάνωση του τουρνουά είναι άψογη. Κυρίως τα στάδια, τα πάντα εδώ. Ο ανταγωνισμός είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο. Έχω ξεχωρίσει την Ισπανία, ήταν εκπληκτική. Διέλυσε την Ιταλία, το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι 5-0. Το μόνο πρόβλημά τους, είναι ότι δεν ολοκλήρωσαν όλες τους τις φάσεις όπως θα έπρεπε. Αλλά γενικά έπαιξαν ένα πολύ καλό αγώνα».

Για το ρόλο του ως τεχνικός διευθυντής της Σάλκε: «Εργάζομαι εδώ, το γραφείο μου είναι μόλις 200 μέτρα μακριά. Γνωρίζω πολύ καλά αυτό το γήπεδο. Είναι σημαντικό για το Euro το ότι υπάρχουν γήπεδα σαν αυτό. Είναι σημαντικό για την περιοχή, για την πόλη. Απομένουν δύο ματς για τη φάση των ομίλων, στο Γκελζενκίρχεν και ένα για τους «16». Όλα, βέβαια, τα γήπεδα στη Γερμανία είναι εξαιρετικά. Πολύ όμορφα. Η οργάνωση είναι υποδειγματική».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρασε μία περίοδο στην οποία βρέθηκε στο κορυφαίο επίπεδο. Με τον Ότο Ρεχάγκελ προπονητή, οι Έλληνες έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης. Σίγουρα, ήρθαν και εποχές που βρέθηκε χαμηλά».

Για την Εθνική Ελλάδος και την απουσία της από το EURO 2024, αλλά και τον Χρήστο Τζόλη που διακρίθηκε με την φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ: «Μπορεί να μην προκρίθηκαν σε αυτό το τουρνουά, αλλά με αυτά τα παιδιά μπορεί να επανέλθει. Θα έπρεπε η Ελλάδα να βρίσκεται εδώ, υπάρχουν περισσότερες ομάδες σε σχέση με παλαιότερα. Βλέπουμε την Σλοβακία, την Σλοβενία και την Αλβανία. Εύχομαι στην Ελλάδα, τα καλύτερα».

Για το αν παρακολουθεί για λογαριασμό της Σάλκε Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Υπάρχουν ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που αγωνίζονται στα Κύπελλα Ευρώπης. Αυτό δείχνει την ποιότητα των ελληνικών συλλόγων. Βλέπουμε χιλιάδες παίκτες. Στη Σάλκε θέλουμε παίκτες με σωστή νοοτροπία και θέληση. Το κλαμπ έχει μεγάλη ιστορία, ιδρύθηκε το 1904. Ξέρω πως η Σάλκε τώρα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, αλλά, πρέπει να την αναδομήσουμε. Κάθε παίκτης, είτε είναι Έλληνας, είτε Γερμανός, είτε Αλβανός, είναι ίδιος για εμάς».

Για την ήττα της Σάλκε, στην οποία τότε έπαιζε ποδόσφαιρο, από τον Παναθηναϊκό: «Το θυμάμαι πολύ καλά, είχαμε χάσει 2-0 στον πρώτο αγώνα του Champions League».

@Photo credits: INTIME

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα