EURO 2024, Βέλγιο - Ρουμανία 2-0: «Φωτιά» στον Όμιλο των... τριπόντων

belgium_romania_euro2024
Το Βέλγιο επικράτησε της Ρουμανίας με 2-0 και έβαλε για τα καλά... φωτιά στον 5ο Όμιλο του EURO 2024, στον οποίο και οι τέσσερις ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς.

Όμιλος - θρίλερ με τέσσερις ομάδες να έχουν ίσες πιθανότητες πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική! Για το 5ο Group του EURO 2024 το Βέλγιο υπέταξε την εξαιρετική στο πρώτο ματς Ρουμανία στην Κολωνία με 2-0 και πήρε το πρώτο της τρίποντο. Από τρεις βαθμούς οι Κόκκινοι Διάβολοι, οι Ρουμάνοι, οι Σλοβάκοι και οι Ουκρανοί.

Προβάδισμα με το... καλησπέρα

Το Βέλγιο προερχόταν από την ήττα - σοκ κόντρα στη Σλοβακία και μπήκε δυνατά στο ματς με την ομάδα του Ιορντανέσκου. Το σύνολο του Τεντέσκο χρειάστηκε μόλις 75 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ. Μετά από εξαιρετική ανάπτυξη ο Λουκάκου έστρωσε την μπάλα στον Τίλεμανς, ο οποίος νίκησε τον Νίτσα με φανταστικό σουτ από το ημικύκλιο.

Οι Ρουμάνοι έφτασαν κοντά στην άμεση ισοφάριση, στο 5', με την κεφαλιά του Ντραγκουσίν αλλά ο Καστέλς του είπε «όχι» με εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 14' ο Μπάνκου έβαλε καθοριστικό «stop» στον Λουκάκου, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι. Στο 18' ο τερματοφύλακας των Ρουμάνων έκανε εξαιρετική επάμβαση σε σουτ του Λουκεμπάκιο και στο 30' είχε ξανά απάντηση στο δυνατό σουτ του Ντοκού.

Το VAR τα «χάλασε» ξανά στον Λουκάκου, «καθάρισε» ο Ντε Μπρόινε

Το Βέλγιο συνέχισε να πιέζει και στο δεύτερο μέρος για να «τελειώσει» το μτας. Στο 64' ο Ντε Μπρόινε έβγαλε την μπαλιά, ο Λουκάκου έφυγε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε σε τετ α τετ τον Νίτσα, όμως ο VAR τον «έπιασε» σε θέση οφσάιντ κατά τη μεταβίβαση του «μαέστρου» του Βελγίου και το 1-0 παρέμεινε. Θυμίζουμε πως μέσω VAR είχαν ακυρωθεί δυο γκολ του θηριώδη επιθετικού στο ματς με τους Σλοβάκους.

Στο 66ο λεπτό ο Νίτσα είχε απάντηση στο σουτ του Λουκάκου στο 68' ο Καστέλς απέκρουσε το σουτ του Μαν έσωσε το Βέλγιο. Ο τερματοφύλακας του Βελγίου εκτός από την καθοριστική απόκρουση ήταν και... δημιουργός, καθώς στο 80' από δικό του βολέ ο Ντε Μπρόινε έβαλε πλάτη τον Ντραγκουσίν και πλάσαρε για το τελικό 2-0.

Βέλγιο (Τεντέσκο): Κάστελς, Βερτόνχεν, Φαές, Καστάιν, Τεάτ (77’ Ντεμπάστ), Ντε Μπρόινε, Τίλεμανς (72’ Μανγκαλά), Ονάνα, Ντοκού (72’ Καράσκο), Λουκεμπάκιο (56’ Τροσάρ), Λουκάκου.

Ρουμανία (Έντι Ιορντανέσκου): Νίτσα, Μπούρκα, Μπάνκου, Ντραγκουσίν, Ράτσιου (89' Σορέσκου), Μ.Μαρίν (68’ Ολάρου), Στάντσιου, Ρ.Μαρίν, Μαν, Μιχάιλα (68’ Χάτζι), Ντραγκούς (81’ Άλιμπεκ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα