EURO 2024: Η Αλβανία, η Αυστρία και οι... λοιπές της κρίσιμης κατάταξης των τρίτων

albania_goallll
Οι τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων του EURO 2024 θα πάρουν ένα εισιτήριο για τους «16». Ποια είναι η κατάταξή τους και τα κριτήρια αυτής.

Λίγο πριν μπει στην τελική του ευθεία, το EURO 2024 δείχνει πιο αμφίρροπο από ποτέ. Άλλωστε μια μέρα πριν την έναρξη της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, μόλις μια (η Πολωνία) από τις 24 ομάδες της διοργάνωσης είναι δεδομένα αποκλεισμένη. Όλες οι υπόλοιπες είτε έχουν προκριθεί στους «16», είτε ελπίζουν - άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο - σε ένα εισιτήριο για τα νοκ-άουτ. Και στον... χαμό των βαθμολογιών έχει βάλει το λιθαράκι του το «φρέσκο» φορμάτ του EURO (χρησιμοποιείται από το 2016) που δίνει πρόκριση όχι μόνο στους δύο πρώτους των ομίλων αλλά και στις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες του group stage.

Αξίζει να δούμε πώς διαμορφώνεται αυτή η κατάταξη των έξι τρίτων ομάδων των ομίλων. Το πρώτο κριτήριο που μπαίνει στο... μίξερ είναι φυσικά οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει κάθε εθνική και έπειτα τηρούνται τα κριτήρια που ισχύουν στις ισοβαθμίες του EURO 2024 (διαφορά γκολ, καλύτερη επίθεση κλπ).

Η Αυστρία έχει το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή με 3 βαθμούς, ενώ «ζωντανή» για πρόκριση είναι η Αλβανία, παρ'ότι έχει μόλις έναν βαθμό, χάρη στην καλύτερη επίθεση που έχει έναντι της Τσεχίας. Φυσικά πάντως το τελικό «ταμείο» θα γίνει μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής, όπου... σχεδόν τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Η βαθμολογία της κατάταξης των τρίτων του EURO 2024:

  1. Αυστρία 3 (3-2)
  2. Σλοβακία 3 (2-2)
  3. Σλοβενία 2 (2-2)
  4. Αλβανία 1 (3-4)
  5. Τσεχία 1 (2-3)
  6. Σκωτία 1 (2-6)
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα