Σκωτία - Ουγγαρία 0-1, Video: Συγκλονιστικό φινάλε και... φιλί της ζωής στο 90+10'!

Ιάσονας Θεριός
hungary_goallll
Για 99 λεπτά η Ουγγαρία έδειχνε έτοιμη να επιστρέψει στο... σπίτι της, όμως με γκολ του Τσόμποτ στο τελευταίο λεπτό ενός απίθανου φινάλε «λύγισε» τη Σκωτία και έμεινε «ζωντανή» για την πρόκριση στους «16» του EURO 2024.

Το - ίσως - πιο τρελό φινάλε του EURO 2024 μέχρι τώρα βρήκε τους Σκωτσέζους στα... πατώματα και τους Ούγγρους στα ουράνια! Σκωτία και Ουγγαρία έδειχναν να «βυθίζονται» παρέα, έτοιμες να πακετάρουν τα πράγματά τους για την επιστροφή στο σπίτι, όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το γκολ του Κέβιν Τσόμποτ χάρισε στη δεύτερη μια τελευταία... ανάσα, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τους Χαϊλάντερς! Ο 24χρονος «μίλησε» την πιο κρίσιμη στιγμή, υπέγραψε τη νίκη με 1-0 και ταυτόχρονα την τελευταία ελπίδα των Μαγυάρων για πρόκριση, αφού έφτασαν τους τρεις βαθμούς στον όμιλό τους και πλέον «προσεύχονται» να πάρουν ένα εισιτήριο για τους «16» από το «μαξιλαράκι» των καλύτερων τρίτων.

Χωρίς να συμβεί το... παραμικρό κύλησε το πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Η Σκωτία ήταν αυτή που είχε την μπάλα και μπήκε καλύτερα στο ματς, ωστόσο σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κατοχή της και να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία ικανή να προβληματίσει έστω και στο ελάχιστο τον Γκουλάτσι. Σταδιακά, οι Ούγγροι βελτιώθηκαν και πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο, όμως ούτε αυτοί... συγκίνησαν με τη δημιουργικότητά τους. Η μόνη καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ήρθε τέσσερα λεπτά πριν την εκπνοή του, όταν ο Όρμπαν έκανε ωραίο άλμα μετά το στημένο του Σόμποσλαϊ αλλά είδε την κεφαλιά του να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Γκαν.

Για ώρα, η κατάσταση έμεινε ίδια και στο δεύτερο μέρος, ωστόσο όση συγκίνηση δεν χάρισαν σε όλο σχεδόν το ματς οι δύο ομάδες, τη... φύλαξαν για το τέλος. Μετά τον τρομακτικό τραυματισμό του Βάργκα, αμφότερες πάτησαν το γκάζι και έψαξαν το γκολ της νίκης με τη δράση να κορυφώνεται στις καθυστερήσεις. Στο 90' ο Γκαν έδιωξε την κεφαλιά του Σέφερ και ένα λεπτό μετά είπε εντυπωσιακά «όχι» στο δυνατό σουτ του Σόμποσλαϊ μέσα από την περιοχή. Στο 90+3' ήταν η σειρά του δοκαριού να σώσει τους Σκωτσέζους, αφού αρνήθηκε το γκολ στο πλασέ του Τσόμπο.

Οι Χαϊλάντερς πέρασαν στην... αντεπίθεση και απείλησαν στο 90+8' με το ωραίο πλασέ του Χάνλι που απέκρουσε ο Γκουλάτσι αλλά «πληgώθηκαν» από το κόρνερ που κέρδισαν στην ίδια φάση. Στο τελευταίο λεπτό του ματς, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τον χαμό στο «κουτί» και να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό και οι Μαγυάροι ξεχύθηκαν στην κόντρα, με τον Τσόμποτ να λέει «ευχαριστώ» στην πάσα του Σάλαϊ και να νικά τον Γκαν για να χαρίσει ένα σπουδαίο και - ίσως - πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Σκωτία: Γκαν, Χέντρι, Χάνλι, ΜακΚένα, Ράλστον (83’ ΜακΛιν), Γκίλμουρ (83’ Κρίστι), ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον (89’ Μόργκαν), ΜακΓκιν (76’ Άρμστρονγκ), ΜακΤόμινεϊ, Άνταμ (76’ Σάνκλαντ)

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Μπότκα, Όρμπαν, Νταρντάι (74’ Α. Σάλαϊ), Μπόλα (86’ Τσόμποτ), Στάιλς (61’ Νάγκι), Σέφερ, Κέρκες (Ζ. Νάγκι), Ρ. Σάλαϊ, Βάργκα (74’ Άνταμ), Σόμποσλαϊ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα