EURO 2024: Τι «χρειάζονται» σε λίγες ώρες για να προκριθούν Ιταλία, Αλβανία, Κροατία

Newsroom
Iταλία
Η Ισπανία έχει ήδη «κλειδώσει» την 1η θέση του Ομίλου, όμως Ιταλία, Αλβανία και Κροατία δύναται να τερματίσουν από δεύτεροι μέχρι και ουραγοί. Ολα τα σενάρια και τα δεδομένα πριν το φινάλε του group.

Σε τέσσερις ώρες (22:00) θα ξεκινήσει η τελευταία αγωνιστική και του 2ου ομίλου του EURO, όπου πλην της Ισπανίας οι άλλες τρεις ομάδες θα παίξουν με το «μαχαίρι στα δόντια». Είναι χαρακτηριστικό πως η Ιταλία που βρίσκεται στη 2η θέση δύναται να τερματίσει ουραγός (!) και αυτόματα γίνεται αντιληπτό πως μπροστά μας έχουμε αγώνες-τελικούς.

Ας δούμε λοιπόν τα δεδομένα με τα οποία στέκονται οι τέσσερις «μονομάχοι» στη σέντρα.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Οι Φούριας Ρόχας απλά... κοιμούνται ήσυχοι. Μετά το 2Χ2 που έκαναν στον όμιλο και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, όχι μόνο προκρίθηκαν ήδη στη φάση των «16» αλλά εξασφάλισαν και την 1η θέση. Ο λόγος; Υπερτερούν σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους Ιταλούς.

ΙΤΑΛΙΑ

Οπως αναφέραμε μπορεί να παραμείνει 2η αλλά και πέσει 4η, κάτι που την...τοποθετεί, εύλογα, στην πρίζα! Αν δεν χάσει από τους Κροάτες θα τερματίσει στη 2η θέση και θα πάρει απευθείας το εισιτήριο για τους «16» (σ.σ. υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την Αλβανία, υστερεί σε εκείνη με τους Ισπανούς). Αν όμως ηττηθεί και παράλληλα η Αλβανία δεν κερδίσει την Ισπανία θα «πέσει» 3η και θα περιμένει τους άλλους «ομολόγους» της για να δει αν θα συνεχίσει. Στην περίπτωση δε που χάσει τόσο εκείνη όσο και η «Ρόχα» τότε θα βρεθεί τελευταία στο group θα ολοκληρωθεί πρόωρα η παρουσία της στο τουρνουά!

ΑΛΒΑΝΙΑ

Δύναται να τερματίσει από 2η ως και 4η και έτσι το τοπίο για το μέλλον της είναι θολό. Για να βρεθεί αμέσως πίσω από την Ισπανία θα πρέπει και να την κερδίσει και παράλληλα η Κροατία να πράξει κάτι αντίστοιχο επί της Ιταλίας αλλά και να διατηρήσει ταυτόχρονα την ισοβαθμία από τη Χρβάτσκα.

Αυτή τη στιγμή υπερτερεί απέναντί της στο goal average κατά δύο γκολ (-1 έναντι -3) και αυτό σημαίνει πως για να είναι 2η χωρίς να εισέλθουμε στο κριτήριο ισοβαθμίας της καλύτερης επίθεσης και όσων ακολουθούν, θέλει μεν η Κροατία να κερδίσει την Ιταλία αλλά να το πράξει με μάξιμουμ ένα παραπάνω γκολ από το σκορ που θα επικρατήσει εκείνη των Ισπανών! Αντίθετα θα «υποχωρήσει» 4η αν η Κροατία κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνη σε περίπτωση μη νίκη τους ή χάσουν και οι δύο και η Αλβανία ηττηθεί με τόσο μεγαλύτερο σκορ που θα την φέρει από κάτω στο goal average.

Για να παραμείνει στην 3η θέση όπου και βρίσκεται και να περιμένει το φινάλε του group stage ώστε να δει αν θα συνεχίσει «χρειάζεται» ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Κροατία αν δεν κερδίσει τους Ισπανούς (π.χ. ισοπαλία δική της, ήττα της «ανταγωνίστριάς») ή το ίδιο αν είναι ισοπαλία ή εφόσον χάσουν και οι δύο η Αλβανία να ηττηθεί μέχρι και με ένα γκολ περισσότερο από το σκορ που θα χάσει η Κροατία. Ετσι η μεταξύ τους ισοβαθμία δεν θα κριθεί στα επόμενα, μετά της διαφοράς τερμάτων, κριτήρια και θα «μείνουμε» στο goal average.

ΚΡΟΑΤΙΑ

Οπως οι δύο παραπάνω ομάδες έτσι και εκείνη μπορεί να τερματίσει από 2η ως και 4η. Για να περάσει στη 2η θέση θα πρέπει να κερδίσει την Ιταλία και την ίδια στιγμή η Αλβανία ή να μην πράξει κάτι αντίστοιχο κόντρα στην Ισπανία ή αν τελικά το πετύχει να το κάνει με μίνιμουμ δύο γκολ διαφορά λιγότερα και παράλληλα να μην αποκτήσει καλύτερη συνολική επίθεση από εκείνη! Αυτό ισχύει γιατί υστερεί κατά δύο τερμάτων (-3 έναντί -1-) στο goal average με τους Αλβανούς.

Την ίδια στιγμή αν χάσει από τη Σκουάντρα Ατζούρα θα μείνει ουραγός εκτός αν ηττηθούν και οι Αλβανοί με τουλάχιστον δύο γκολ περισσότερα από ότι εκείνοι, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί εφόσον και τα δύο παιχνίδια λήξουν ισόπαλα.

Για την 3η θέση τώρα που υπό προϋποθέσεις στέλνει στα νοκ-άουτ, και σε περίπτωση που δεν κερδίσει θα χρειάζεται ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Αλβανία (σ.σ. ισοπαλία δική της, ήττα της δεύτερης) ή να συμβεί αυτό που αναφέραμε μία αράδα παραπάνω (σ.σ. να χάσουν και οι δύο και η Αλβανία να δεχθεί μίνιμουμ δύο παραπάνω τέρματα).

ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ & ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΝΕ 3οι

Για φινάλε μία σημαντική λεπτομέρεια. Η χθεσινή (23/6) νίκη των Ούγγρων επί των Σκωτσέζων ανέβασε τον πήχη για το πώς μία Εθνική ομάδα μπορεί να συμπεριληφθεί στις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων και έτσι να συνεχίσει στα νοκ άουτ, καθώς μίνιμουμ τρεις θα έχουν τρεις ή περισσότερους πόντους. Η Ουγγαρία, όποια βγει από τον 4ο (μία εκ των Ολλανδίας, Γαλλίας, Αυστρίας) αλλά και εκείνη που θα προκύψει από τον 5ο Ομιλο όπου και οι τέσσερις συμμετέχοντες έχουν ήδη τρεις πόντους (σ.σ. Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβακία, Ουκρανία). Αρα αν Αλβανία ή Κροατία τερματίσουν στην τρίτη θέση με δύο βαθμούς, μέσω αποψινής τους ισοπαλίας δηλαδή, αυτόματα θα υπολείπονται τουλάχιστον τριών τρίτων!

Βαθμολογία

1. Ισπανία 6 (4-0)
2. Ιταλία 3 (2-2)
3. Αλβανία 1 (3-4)
4. Κροατία 1 (2-5)

Τελευταία αγωνιστική

Αλβανία - Ισπανία
Κροατία - Ιταλία

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα