Αλβανία – Ισπανία 0-1, Videos: Της γκρέμισε το όνειρο στο ρελαντί

Ferran Torres 300
Με γκολ του Φεράν Τόρες, τα… δεύτερα της Ισπανίας νίκησαν στο ρελαντί την ανήμπορη να απειλήσει Αλβανία (1-0) και την έστειλαν σπίτι της – «3 στα 3» οι Φούριας Ρόχας, για πρώτη φορά μετά από το 2008, χωρίς να δεχθούν γκολ.

Τι κι αν έπαιξε με ρεζέρβες; Η Ισπανία επιβεβαίωσε την εξαιρετική της δυναμική, νίκησε 1-0 την μαχητική, πλην αδύναμη Αλβανία και έβαλε τέλος στα όνειρά της για διεκδίκηση της πρόκρισης. Με τη νίκη αυτή, έκανε το «3 στα 3», όπως το 2008 (με γκολ 5-0), όταν και κατέκτησε το πρώτο από τα δύο διαδοχικά της Euro.

Τον… ισπανοθρεμμένο Ιβάν Μπαλιού στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Ελσέιντ Χισάι προτίμησε ο Σιλβίνιο, ο οποίος προτίμησε εκ νέου τον Ρέι Μανάι στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Αρμάντο Μπρόγια.

Με δέκα (!) αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Ιταλία παράταξε την ομάδα του ο Λουίς Ντε λα Φουέντε, διατηρώντας μόνο τον Αϊμερίκ Λαπόρτ στο κέντρο της άμυνας, έχοντας μοναδικό απόντα λόγω τιμωρίας τον Ρόδρι.

Γκολ – ποίημα του Φεράν Τόρες

Οι Αλβανοί, με την στήριξη των φιλάθλων τους, μπήκαν με ενθουσιασμό, χωρίς όμως να απειλήσουν επί της ουσίας την εστία του Νταβίντ Ράγια, ο οποίος δεν χρειάστηκε να κάνει καμία επέμβαση στα πρώτα λεπτά.

Αργά, αλλά σταθερά, η… αναπληρωματική εκδοχή της Ισπανίας πήρε την μπάλα στα πόδια της, άρχισε να κάνει το παιχνίδι της και πλησίασε το γκολ με δύο κεφαλιές, την μια του Μίκελ Μερίνο απέκρουσε ο Θωμάς Στρακόσια, την άλλη ο Χοσέλου έστειλε την μπάλα άουτ.

Αν και με την «ταμπέλα» των ρεζέρβων, οι Ισπανοί διεθνείς είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και το επιβεβαίωσαν στο 13’, όταν μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Αϊμερίκ Λαπόρτ και ύστερα από φανταστική κάθετη πάσα του Ντάνι Όλμο, ο Φεράν Τόρες με άψογο φαλτσαριστό πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στο βάθος της αλβανικής εστίας για το 0-1 (13’).

Το 20ό γκολ του επιθετικού της Μπαρτσελόνα με την φανέλα με το εθνόσημο επέστρεψε στους Φούριας Ρόχας, έστω και ντυμένους στα κίτρινα, να ελέγξουν ακόμα περισσότερο το παιχνίδι μέσα από την κατοχή, με την Αλβανία να αδυνατεί να πάρει την μπάλα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ.

Το 0-2, με ευκαιρίες των Χοσέλου και Ντάνι Όλμο, έδειχνε πιο κοντά από το 1-1, το οποίο πλησίασε (;) κάπως λίγο πριν από την ανάπαυλα ο Κρίστιαν Ασλάνι, υποχρεώνοντας με μακρινό σουτ τον Ράγια να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Μια ευκαιρία, κανένα γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν λογικό, η Αλβανία πήρε περισσότερα ρίσκα, ο Σιλβίνιο έκανε αλλαγές, αν και ο Χοσέλου ήταν ο πρώτος που άγγιξε το γκολ, με πολύ ωραίο γυριστό μέσα από την περιοχή που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Ράγια έδιωξε δύσκολα μετά από μπέρδεμα και ο Ασλάνι έπιασε σουτ που έφυγε αρκετά άουτ στις μοναδικές «ευκαιρίες» των Αλβανών, οι οποίοι ήθελαν, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά στημένη άμυνα των Ισπανών.

Στις καθυστερήσεις, ο Μπρόγια μέσα από την περιοχή έπιασε το πλασέ με το εξωτερικό, αλλά ο Ράγια μπλόκαρε την μπάλα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, βάζοντας τέλος στις (όποιες) ελπίδες των Αλβανών για να αποφύγουν τουλάχιστον την ήττα.

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσια – Μπαλιού, Τζιμσίτι, Αγιέτι, Μιτάι – Ραμαντάνι, Ασλάνι – Ασάνι (81’ Μούτσι), Λάτσι (70’ Μπερίσα), Μπαϊράμι (70’ Χότζα) – Μανάι (59’ Μπρόγια).

Ισπανία (Λουίς Ντε λα Φουέντε): Ράγια – Χεσούς Νάβας, Βιβιάν, Λαπόρτ (46’ Λε Νορμάντ), Γριμάλδο – Θουμπιμέντι, Μερίνο – Φεράν Τόρες (72’ Γιαμάλ), Ντάνι Όλμο (84’ Άλεξ Μπαένα), Ογιαρθάμπαλ (62’ Φερμίν Λόπεθ) – Χοσέλου (72’ Μοράτα).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα