EURO 2024, Κροατία - Ιταλία 1-1: Ο Τζακάνι έστειλε τους πρωταθλητές Ευρώπης στους «16»

italy_goalllll
Η Ιταλία με «λυτρωτή» τον Τζακάνι αναδείχθηκε ισόπαλη με την Κροατία στη Λειψία με σκορ 1-1 και προκρίθηκε στους «16» του EURO 2024, ως 2η. Δύσκολα θα περάσει η Χρβάτσκα.

Αλύγιστη πρωταθλήτρια Ευρώπης! Η Ιταλία έφτασε δευτερόλεπτα μακριά από την ήττα από την Κροατία, όμως με «ήρωα» τον Τζακάνι που σκόραρε με «buzzer beater» στην τελευταία φάση του ματς ισοφάρισε σε 1-1, «έκλεψε» τον χρυσό βαθμό και προκρίθηκε στους «16» του EURO 2024, ως 2η του 2ου Ομίλου. Η Σκουάντρα Ατζούρα θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την Ελβετία του Στίβεν Τσούμπερ. Πολύ δύσκολα θα περάσει στην επόμενη φάση η Χρβάτσκα που τερμάτισε 3η με δυο βαθμούς.

Ισορροπημένο ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες είχαν τα καλά τους διαστήματα. Πρώτη φάση ήταν για την Κροατία. Ο Σούσιτς στο 5ο λεπτό δοκίμασε το πόδι του αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή και ο Ντοναρούμα με δυσκολία έβγαλε σε κόρνερ.

Στο 21' ο Νταρμιάν σέντραρε, ο Ρετέγκι πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κόντραρε. Ο Ιταλό- Αργεντινός φορ απείλησε για δεύτερη φορά μετά από ένα λεπτό. Ο Πελεγκρίνι έβγαλε την μπάλιά, ο Ρετέγκι κατέβασε και εκτέλεσε, με την μπάλα να κοντράρει και να βγαίνει κόρνερ

Η μεγαλύτερη φάση του ματς ημιχρόνου ήταν για τη Σκουάντρα Ατζούρα. Στο 27' ο Μπαστόνι πήρε καρφωτή κεφαλιά αλλά ο τρομερός Λιβάκοβιτς είχε «απάντηση».

Ηγέτης Μόντριτς, ήρωας Τζακάνι

Ο Φρατέζι ήταν η πρώτη κίνηση του Σπαλέτι, με τη σέντρα του δεύτερου μέρους και επτά λεπτά αργότερα, στο 52' έκανε πέναλτι σε σουτ του Μπούντιμιρ. Ο διαιτητής Μάκελι δεν είδε την παράβαση σε πρώτο χρόνο αλλά μετά από παρέμβαση του VAR εξέτασε τη φάση και πήρε τη σωστή φάση.

Ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα αλλά ο φανταστικός Ντοναρούμα έπεσε στη γωνία και απέκρουσε. Δευτερόλεπτα αργότερα ο ηγέτης της Χρβάτσκα εξιλεώθηκε. Ο Μπούντιμιρ έκανε το τελείωμα εξ επαφής, ο Ντοναρούμα έβγαλε κι αυτό αλλά στην επαναφορά ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων με δυνατό σουτ.

Από εκεί και πέρα οι Ιταλοί προσπάθησαν να πιέσουν αλλά οι Κροατές ήταν «σκληρό καρύδι». Η Χβράτσκα κατάφερε να μην απειληθεί επί της ουσίας μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς, όμως στην τελευταία φάση, στο 90+8' δέχτηκε γκολ - μαχαιριά. Ο Καλαφιόρι έκανε τρομερή ενέργεια και πέρασε την μπάλα στον Τζακάνι, ο οποίος με τρομερό πλασέ νίκησε τον Λιβάκοβιτς, ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε την Ιταλία στους «16», με το γκολ της ζωής του.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσιτς, Γκβάρντιολ, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μόντριτς (80’ Μάιερ), Σούτσιτς (70’ Πέρισιτς), Κράμαριτς (89’ Γιουράνοβιτς), Μάριο Πάσαλιτς (46’ Μπούντιμιρ).

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Μπαζτόνι, Ντι Λορέντζο, Νταρμιάν (81’ Τζακάνι), Μπαρέλα, Ζορζίνιο (81’ Φατζιόλι), Πελεγκρίνι (46’ Φρατέζι), Ντιμάρκο (57’ Κιέζα), Ραζπαντόρι (75’ Σκαμάκα), Ρετέγκι

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα