Το Gazzetta στο Euro 2024: Οι αμέτρητοι Αλβανοί, η ισπανική νότα και το πάθος που δεν έσβησε λεπτό (vid)

Αλβανία-Ισπανία
Επόμενη στάση για τo Eurotrip του Gazzetta και πάλι το Ντίσελντορφ για το Αλβανία-Ισπανία. Ενα ματς με πολύ πάθος, άπειρο κόσμο, κόρνες, super cars, καπνογόνα και φωνές. Αυτό δηλαδή που είναι το Euro!

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Το τουρ στο Euro με την υποστήριξη της Novibet συνεχίζεται...

Η ζωή εδώ στη Γερμανία συνεχίζει να κινείται σε απόλυτους ρυθμούς Euro. Η χθεσινή ημέρα μάς έβγαλε και πάλι στο Ντίσελντορφ. Όμορφη πόλη, με τη λίμνη της, τις πάπιες της, τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τον ήλιο, τη βόλτα με τα παιδιά τους, τα σκυλιά τους, το ποδήλατό τους.

Ήρεμοι ρυθμοί στο κέντρο της πόλης, ενώ όταν κατηφόριζες άρχιζες να ακούς από πολύ νωρίς το μεσημέρι ήχους από τα ταμπούρλα των Ισπανών, αλλά και τις φωνές των Αλβανών που είχαν κατακλύσει την πόλη.

Αλβανία

Κόκκινο και μαύρο χρώμα παντού, σημαίες και ένα κλίμα άκρως... ποδοσφαιρικό. Αυτό είναι το Euro. Ενα ατελείωτο πάρτι. Αλβανοί και Ισπανοί να τα πίνουν δίπλα - δίπλα, ενώ τα super cars με τις αλβανικές σημαίες έκαναν αίσθηση. Κόρνες και φωνές. Οι γείτονές μας ζούσαν για τον δικό τους τελικό και πίστεψαν στο απόλυτο όνειρο ως το τέλος.

Στην Esprit Arena, κατέφθαναν οπαδοί και των δύο χωρών. Σαφώς, οι Αλβανοί ήταν πολύ πολύ περισσότεροι. Μάλιστα, ένας δεν πτοήθηκε ούτε από το γεγονός ότι έπρεπε να περπατήσει με πατερίτσες.

πατερίτσες

Με τη σέντρα είδαμε καπνογόνα να ανάβουν και ένα πανό «stronger together» να κάνει την εμφάνισή του. Φυσικά, δεν έλειψε και το πολιτικό μήνυμα με τους Αλβανούς να ζητούν από τους Ισπανούς πέρα από τους τρεις βαθμούς και την αναγνώριση του Κοσόβου.

Το ματς μπορεί τελικά να μην έλειψε όπως το περίμεναν οι Αλβανοί και να αποκλείστηκαν αλλά έπεσαν μαχόμενοι και πήραν κι έναν βαθμό σε όμιλο με ομάδες όπως οι Ισπανία, Ιταλία και Κροατία. Και καλά κάνουν και είναι περήφανοι για την ομάδα τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα