EURO 2024, Ουκρανία - Βέλγιο: Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης

belgium_romania_euro2024
Οι ώρες και τα κανάλια που των αναμετρήσεων της Τετάρτης (26/06), για την τελευταία αγωνιστική του 5ου και του 6ου ομίλου του EURO 2024.

Με... ματσάρες και γκολάρες, ο χρόνος κυλάει σαν νεράκι. Σε λίγες ώρες άλλωστε η φάση των ομίλων του EURO 2024 ρίχνει τη δική της αυλαία με τις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Σλοβακία - Ρουμανία (19:00 - ΕΡΤ3HD) και Ουκρανία - Βέλγιο (19:00 ΕΡΤ1HD) θα δώσουν τις «μάχες» τους για τον 5ο Όμιλο και οι Γεωργία - Πορτογαλία (22:00 - ΕΡΤ1HD) και Τσεχία - Τουρκία (22:00 ΕΡΤ3HD) για τον 6ο.

5ος Όμιλος EURO 2024

Βαθμολογία

  1. Πορτογαλία
  2. Τουρκία
  3. Τσεχια
  4. Γεωργία

Για την... ισοπαλία Σλοβακία και Ρουμανία

Σλοβακία και Ρουμανία έχουν διαγράψει παράλληλες πορείες στο EURO 2024. Αμφότερες έθεσαν από νωρίς γερές βάσεις πρόκρισης στους «16», επικρατώντας την 1η αγωνιστική των Βελγίου και Ουκρανίας αντίστοιχα, και παρ'ότι συνέχισαν με ήττες, κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους. Στο... έπακρο. Κι αυτό διότι, έτσι όπως έχουν έρθει τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων, χρειάζονται μόνο έναν βαθμό στο μεταξύ τους παιχνίδι για να πάρουν χεράκι-χεράκι το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ!

Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα του Ιοαρντανέσκου θα πάρει τη 2η θέση και αυτή του Καλτσόνα την 3η, εξασφαλίζοντας το σχετικό «μαξιλαράκι» Ο παλαίμαχος Ρουμάνος, Ντάνουτ Λούπου, μάλιστα δήλωσε πως «είναι κανονισμένο να προκριθούν και οι δύο με ισοπαλία». Έτσι τα δεδομένα του συγκεκριμένου ματς είναι αρκετά στάνταρ.

Βολεύεται με δύο αποτελέσματα το Βέλγιο, τα... ρέστα της η Ουκρανία

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το Βέλγιο είναι αυτό που έχει το πάνω χέρι. Όπως η Ρουμανία και η Σλοβακία, έτσι και η ομάδα του Τεντέσκο χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στα νοκ-άουτ του EURO 2024, είτε μέσω του Top-2, είτε μέσω της 3ης θέσης. Η Ουκρανία από την άλλη, βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση.

Οι Ουκρανοί θα παίξουν τα ρέστα τους για την πρόκριση, αφού χρειάζονται είτε να νικήσουν το Βέλγιο, είτε να πάρουν το «Χ» και το άλλο παιχνίδι να αναδείξει νικητή. Το δικό του ενδιαφέρον πάντως, θα συγκεντρώσει και ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος ακόμα δεν έχει μετρήσει κάποιο τέρμα στη διοργάνωση, αλλά έχει δει τρία γκολ του να ακυρώνονται στο... νήμα από το VAR.

6ος Όμιλος

Βαθμολογία

  1. Πορτογαλία 6 (5-1)
  2. Τουρκία 3 (3-4)
  3. Τσεχία 1 (2-3)
  4. Γεωργία 1 (2-4)

Άνετη η Πορτογαλία, ψάχνει την υπέρβαση η Γεωργία

Ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί, ακόμα κι αν η Πορτογαλία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου. Η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το 2Χ2 τις δύο πρώτες αγωνιστικές και θέλει να τερματίσει «απόλυτη» στο γκρουπ, προκειμένου να γεμίσει αυτοπεποίθηση εν όψει των νοκ-άουτ. Ακόμα δεν είναι γνωστό το αν ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation, όμως όπως και να έχει, οι Ίβηρες διαθέτουν την ποιότητα να προσπεράσουν το εμπόδιο της Γεωργίας.

Αυτή πάντως, είναι που θα έχει όλο τον ενθουσιασμό και το κίνητρο. Οι παίκτες του Σανιόλ ξέρουν πως αν θέλουν να κάνουν την υπέρβαση και να βρεθούν στους «16» πρέπει να ξεκινήσουν από τον... άθλο κόντρα στους Πορτογάλους και να πάρουν την πρώτη τους ιστορική νίκη σε μεγάλη διοργάνωση. Χωρίς το τρίποντο άλλωστε, ξέρουν πως δεν θα μπορούν να ελπίζουν στην πρόκριση. Μέχρι τώρα στο τουρνουά, μετρούν μια ήττα από την Τουρκία και την ισοπαλία κόντρα στην Τσεχία.

Τσεχία και Τουρκία στη «μάχη» της 2ης θέσης

«Ολοζώντανες» για την πρόκριση είναι τόσο η Τσεχία, όσο και η Τουρκία. Η ομάδα του Μοντέλα είναι αυτή που νιώθει πιο... άνετη, μιας και έχει έναν βαθμό παραπάνω από τους Τσέχους και βολεύεται με δύο αποτελέσματα. Τής αρκεί να μην ηττηθεί για να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.

Οι Τούρκοι έχουν ποιότητα, ειδικά μεσοεπιθετικά, όμως στα μετόπισθεν έχουν δείξει αδυναμίες και σε αυτές ευελπιστεί να «πατήσει» η Τσεχία, που αν ήταν πιο εύστοχη κόντρα στη Γεωργία θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη θέση. Πλέον χρειάζεται τη νίκη, που θα τη στείλει στους «16» του EURO, είτε ως 2η, είτε ως 3η. Είναι στο χέρι της και... υπόσχεται να κάνει τα πάντα για το τρίποντο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

 

 

EURO Τελευταία Νέα