Γαλλία - Πολωνία 1-1, Video: «Άγκυρα» Λεβαντόφσκι και στη δεύτερη θέση οι Μπλε

Νίκος Κικίδης
Γαλλία - Πολωνία
Το εύστοχο πέναλτι του Λεβαντόφσκι στέρησε την κορυφή του ομίλου από τη Γαλλία, η οποία προβλημάτισε ξανά και με το τελικό 1-1 προκρίθηκε στους «16» ως δεύτερη από τον 4ο όμιλο.

Φάνταζε το απόλυτο φαβορί για την κορυφή στον 4ο όμιλο του EURO 2024, όμως με τις εμφανίσεις της δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες. Αν και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες απέναντι στην Πολωνία, η Γαλλία τιμωρήθηκε από το πέναλτι του Λεβαντόφσκι, έμεινε στο 1-1 απέναντι στους (ήδη) αποκλεισμένους Πολωνούς και σε συνδυασμό με τη νίκη της Αυστρίας προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης ως δεύτερη στον όμιλο. Με τον δεύτερο του 5ου ομίλου (αυτή τη στιγμή το Βέλγιο) θα κοντραριστούν στα νοκ-άουτ οι Μπλε.

Έσπασε το ρόδι ο Μπαπέ

Όσο αδιάφορη κι αν ήταν βαθμολογικά η Πολωνία, άλλη τόση αντίσταση πρόβαλλε απέναντι στο σύνολο στο σύνολο του Ντεσάν που για πολλή ώρα υπέφερε από έλλειψη φαντασίας. Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 19΄ώστε οι Γάλλοι να βγάλουν καλή φάση, όταν ο Σκορούπσκι νίκησε τον Ντεμπελέ στο τετ-α-τετ. Στο 34΄η Πολωνία απάντησε στις ευκαιρίες με άστοχη κεφαλιά του Λεβαντφόσκι, προτού ο... μασκοφόρος Μπαπέ πάρει μπρος στα τέλη του ημιχρόνου και σπαταλήσει δυο καλές στιγμές σε 42΄και 45΄που βρήκαν νικητή τον Σκορούπσκι.

Στο 49΄ο Πολωνός γκολκίπερ είχε ξανά την απάντηση σε curler του Γάλλου, ο οποίος ωστόσο τον νίκησε επτά λεπτά αργότερα. Αφού ο Κίβιορ γκρέμισε τον Ντεμπελέ στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε στην άσπρη βούλα και ο Μπαπέ σκόραρε με πέναλτι για το 1-0 και το πρώτο του γκολ σε τελική φάση EURO. Το προβάδισμα ωστόσο.. χαλάρωσε τα πόδια των παικτών του Ντεσάν και το πλήρωσαν στο 77΄.

Ισοφάριση με δίδυμο Λεβαντόφσκι - Σφιντέρσκι

Ο Ουπαμεκανό κλώτσησε τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι, στην περιοχή και έπειτα από έλεγχο στο VAR ο ρέφερι έδειξε ξανά την άσπρη βούλα υπέρ της Πολωνίας. Ο Μενιάν απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση του Λεβαντόφσκι, όμως δόθηκε επανάληψη επειδή ο Γάλλος δεν πατούσε στη γραμμή του.

Με τη δεύτερη προσπάθεια ο φορ της Μπαρτσελόνα ευστόχησε για να ισοφαρίσει κι αφού ο Σκορούπσκι πρόλαβε στο 87΄να διώξει τη μπάλα πριν τον Γκριεζμάν, το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους για να περιορίσει τη Γαλλία στη δεύτερη θέση.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ (61΄Γκριεζμάν), Τσουαμενί (81΄Φοφανά), Ραμπιό (61΄Καμαβινγκά), Μπαρκολά (61΄Ζιρού), Ντεμπελέ (86΄Κόλο Μουανί), Μπαπέ

Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερτς): Σκορούπσκι, Μπεντνάρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Μόντερ, Ζιελίνσκι, Φρανκόφσκι, Ζαλέφσκι (68΄Σκόρας), Σιμάνσκι (68΄Σφιντέρσκι), Ουρμπάνσκι, Λεβαντόφσκι

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα