EURO 2024, Ολλανδία - Αυστρία 2-3, Video: Πρώτη και καλύτερη η ομαδάρα του Ράνγκνικ

EURO 2024, Ολλανδία - Αυστρία 2-3, Video: Πρώτη και καλύτερη η ομαδάρα του Ράνγκνικ
Η φανταστική Αυστρία του Ράλφ Ράνγκνικ πήρε τρεις φορές το προβάδισμα κόντρα στην Ολλανδία, επικράτησε με 3-2 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Γαλλίας με την Πολωνία τερμάτισε στην πρώτη θέση του 4ου Ομίλου του EURO 2024. Τρίτοι οι Οράνιε.

Πρωτιά για την τρομερή Αυστρία! Η ομάδα του Ράλφ Ράνγκνικ υπέταξε την Ολλανδία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου με 3-2, έφτασε τους έξι βαθμούς, προκρίθηκε στους «16» του EURO 2024 ως κορυφαία ομάδα του απαιτητικού 4ου Ομίλου και άφησε στην 3η θέση τους Οράνιε (4 β.). Στη 2η θέση η Γαλλία των πέντε πόντων που έμεινε στο 1-1 με την ήδη αποκλεισμένη Πολωνία.

Με τον 2ο του 6ου Ομίλου οι Αυστριακοί και με τον 2ο του 5ου Ομίλου η Γαλλία.

MVP της... Αυστρίας ο Μάλεν

Οι Αυστριακοί πήραν προβάδισμα μόλις στο 6'. Ο Πρας γύρισε την μπάλα, ο Μάλεν έκανε τάκλιν για να κόψει την μπάλα, όμως άθελα του «εκτέλεσε» τον Φερμπρούχεν για το 0-1.

Η Ολλανδία είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες σε δέκα λεπτάο. Στο 14' ο αμαρκάριστος Ρέιντερς αστόχησε με πλασέ από το ύψος του πέναλτι και στο 24' ο χαφ της Μίλαν έβγαλε τον Μάλεν τετ α τετ αλλά ο επιθετικός της Ντόρτμουντ αστόχησε.

Από την πλευρά της η Αυστρία είχε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα της στο 37΄. Δυνατό σουτ του Ζάμπιτσερ, έπεσε στη γωνία του ο Φερμπρούχεν. Στη συνέχεια της φάσης ο Αρναούτοβιτς έκανε «τσαφ», ο τερματοφύλακας της Μπράιτον έχασε την μπάλα από το χέρι του αλλά διόρθωσε το λάθος του.

«Ροντέο» με νικήτρια την Αυστρία

Οι Ολλανδοί μπήκαν δυνατά και ισοφάρισαν στο 47. Ο Χεϊρτράουντα έκλεψε την μπάλα, ο Σίμονς την κουβάλησε στην αντεπίθεση και την πέρασε στον Χάκπο, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-1.

Στο 59' η Αυστρία ανέκτησε το πρόβαδισμα της. Ο Γκρίλιτς έκανε το γύρισμα, καρφωτή κεφαλιά του Σμιντ, η μπάλα βρήκε στον Ντε Φράι και κατέληξε στα δίχτυα του Φερμπρούχεν για το 2-1. Το γκολ πιστώθηκε στον μεσοεπιθετικό της Βέρντερ Βρέμης, καθώς η μπάλα είχε πορεία προς την εστία.

Στο 75' ο Βέγκχορστ πήρε την κεφαλιά - πάσα μέσα στην περιοχή, ο Ντεπάι κατέβασε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής Κρούζλιακ σε πρώτο ακύρωσε το γκολ για χέρι. Ο VAR κάλεσε τον Σλοβάκο για on-field review και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Οι Αυστριακοί βρήκαν το γκολ της νίκης στο 80'. Ο Μπάουμγκαρντνερ έβγαλε την κάθετη πάσα και ο Ζάμπιτσερ με τρομερό σουτ από δύσκολη διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων της Ολλανδίας για το 3-2.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Χεϊρτράουντα, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Ακέ (66’ Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν, Ράιντερς (66’ Βαϊνάλντουμ), Φέιρμαν (34’ Σίμονς), Μάλεν (72’ Βέγκχορστ), Χάκπο, Ντεπάι

Αυστρία: (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Βίμερ (63’ Κέρφελντ), Σμιντ (90+2’ Βάιμαν), Λίνχαρτ (63’ Μπαουμγκάρτνερ), Ζάμπιτσερ, Ζάιβαλντ, Πρας, Γκρίλιτς (62’ Λάιμερ), Αρναούτοβιτς (78’ Γκρέγκοριτς)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα