Δανία – Σερβία 0-0, Videos: Η μια δεύτερη, η άλλη σπίτι της

Kasper Dolgberg
Σε ένα ματς γεμάτο ένταση, αλλά με λίγες φάσεις, Δανία και Σερβία έμειναν στο 0-0, με τους Σκανδιναβούς να προκρίνονται στους «16» ως δεύτεροι στον τρίτο όμιλο, κλείνοντας ραντεβού με την Γερμανία.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφυγε εντέλει απογοητευμένος από το «Allianz Arena» του Μονάχου, όπως και οι χιλιάδες Σέρβοι φίλαθλοι που ήλπιζαν σε νίκη – πρόκριση της ομάδας τους. Η Σερβία ξύπνησε αργά, η Δανία κράτησε με άνεση την ισοπαλία (0-0) και, χάρη στο καλύτερο ranking στα προκριματικά του EURO 2024 από την ισόβαθμη σε όλα Σλοβενία, τερμάτισε δεύτερη στον τρίτο όμιλο, κλείνοντας ραντεβού στους «16» με την οικοδέσποινα Γερμανία (Σάββατο 29/06, 22:00). Η Σερβία, όπως και η Κροατία, γυρίζουν πρόωρα σπίτια τους…

Με μια αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στην Αγγλία παράταξε την ομάδα του ο Κάσπερ Χιούλμαντ, ξεκινώντας σε ρόλο δεξιού μπακ – χαφ τον Αλεξάντερ Μπα και μεταφέροντας στα αριστερά το «πολυεργαλείο» Γιόακιμ Μέλε, με τον Βίκτορ Κρίστιανσεν να μένει εκτός.

Ο Ντράγκαν Στόικοβιτς κατάλαβε (επιτέλους) ότι το σχήμα με δύο επιθετικούς δεν… τσουλάει και κράτησε μόνο του στην κορυφή της γραμμής κρούσης τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, αφήνοντας στον πάγκο τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, κάνοντας όμως αλλαγές και σε άλλες θέσεις, πλην του τερματοφύλακα και της τριάδας των στόπερ.

Δανέζικη κυριαρχία, αλλά χωρίς ουσία

Παρότι η Σερβία ήταν αυτή που ήθελε μόνο τη νίκη, το πρώτο ημίχρονο ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στην Δανία, η οποία είχε 60% κατοχή της μπάλας και τις μοναδικές τελικές, εντός και εκτός εστίας του Πρέντραγκ Ράικοβιτς.

Οι Δανοί ξεπερνούσαν με αρκετή άνεση την πίεση ψηλά των Σέρβων και απείλησαν με κεφαλιά άουτ του Μπα, μακρινό σουτ του Κρίστιαν Έρικσεν που έβγαλε εξαιρετικά ο Ράικοβιτς και, κυρίως, σουτ άουτ του Γιόνας Βιντ μέσα από την περιοχή, ενώ είχε χρόνο και χώρο για να κοντρολάρει την μπάλα και να προσπαθήσει να την στείλει στα δίχτυα.

Η Σερβία έδειχνε να έχει θέσει ως προτεραιότητα να μην δεχθεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο για να πάρει ρίσκα στο δεύτερο, κυνηγώντας τη νίκη που θα της έδινε το εισιτήριο για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Όταν ξύπνησε η Σερβία, ήταν αργά

Μετά την ανάπαυλα, ο Στόικοβιτς προσέγγισε πιο επιθετικά το ματς, βάζοντας Ντούσαν Τάντιτς και Λούκα Γιόβιτς αντί Λάζαρ Σάμαρτζιτς και Νεμάνια Γκούντελι, ενώ ο Χιούλμαντ επέλεξε τον πιο κινητικό Αντρέας Σκοβ Όλσεν αντί του Βιντ.

Οι αλλαγές έφεραν και ένα καλύτερο πρόσωπο των Σέρβων, κάτι που άλλωστε δεν ήταν και τόσο δύσκολο, με βάση την μετριότατη εικόνα του πρώτου μέρους. Κατάφεραν, μάλιστα, να σκοράρουν, αλλά το γκολ του Γιόβιτς δεν μέτρησε ορθά για οφσάιντ, όπως είχε ακυρωθεί στο πρώτο ημίχρονο γκολ της Δανίας για επιθετικό φάουλ του Βιντ στον Ράικοβιτς.

Στο τελευταίο ημίωρο, ο άφαντος Ράσμους Χόιλουντ έδωσε την θέση του στον Κάσπερ Ντόλμπεργκ, αλλά η Δανία δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά στημένη σερβική άμυνα, κάτι που έκανε μόνο από στατική φάση, με κεφαλιά του Γιανίκ Βέστεργκααρντ ύστερα από κόρνερ που μπλόκαρε εύκολα ο Ράικοβιτς.

Ο Στόικοβιτς αποφάσισε να ρισκάρει ακόμα περισσότερο με την είσοδο του Βλάχοβιτς, παίζοντας ουσιαστικά με τρεις επιθετικούς (Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς, Γιόβιτς) και τον Τάντιτς από πίσω τους, σε ρόλο οργανωτή – δημιουργού.

Ο τεχνικός των Σέρβων κατέφυγε και στον Φίλιπ Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού για να ψάξει καλύτερες σέντρες στην (γεμάτη πια) περιοχή των Δανών, με τον ομόλογό του να φρεσκάρει την μεσαία γραμμή με την είσοδο των Κρίστιανσεν και Τόμας Ντιλέινι.

Ο Μίτροβιτς, σε καλή θέση μέσα από την περιοχή, σούταρε άουτ στην μεγαλύτερη ευκαιρία της Σερβίας, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να διώχνει προ του Ντόλμπεργκ, όντας αυτός ετοιμαζόταν να πλασάρει εξ’ επαφής.

Ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, με το που μπήκε στο ματς, βρήκε με σέντρα στην περιοχή τον Βλάχοβιτς, η κεφαλιά του οποίου έφυγε λίγο άουτ πάνω από την εστία του Κάσπερ Σμάιχελ, στην τελευταία ευκαιρία μιας Σερβίας που αποχαιρέτησε την διοργάνωση νωρίτερα απ’ ότι ήλπιζε.

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ – Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ – Μπα (77’ Κρίστιανσεν), Χιούλμαντ (77’ Ντιλέινι), Χόιμπιεργκ, Μέλε – Έρικσεν (88’ Πόουλσεν) – Χόιλουντ (59’ Ντόλμπεργκ), Βιντ (46’ Σκοβ Όλσεν).

Σερβία (Ντράγκαν Στόικοβιτς): Ράικοβιτς – Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς – Μιχάιλοβιτς (73’ Μλαντένοβιτς), Ίλιτς (67’ Βλάχοβιτς), Γκούντελι (46’ Γιόβιτς), Ζίβκοβιτς – Σάμαρτζιτς (46’ Τάντιτς), Λούκιτς (87’ Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς) – Μίτροβιτς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα