EURO 2024, εθνική Δανίας: Το... τρελό tie-breaker που την έβγαλε δεύτερη στην ισοβαθμία

Newsroom
slovenia_denmark_euro2024
Δανία και Σλοβενία ισοβάθμησαν στα πάντα στον 3ο όμιλο και χρειάστηκε κυριολεκτικά το τελευταίο κριτήριο της UEFA προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποια θα πάρει τη δεύτερη θέση και ποια την τρίτη.

Η Δανία τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του EURO 2024! Η ομάδα του Κρίστιαν Έρικσεν μετά το πέρας της φάσης των ομίλων κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου της - πίσω μόνο από την Αγγλία - κι έκλεισε μια θέση στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Με υπεροχή στην ισοβαθμία απέναντι στη Σλοβενία, οι Δανοί κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά, με την υπόθεση - πρόκριση ωστόσο να κρίνεται κυριολεκτικά στο τελευταίο tiebreaker της UEFA για τα EURO.

Σλοβένοι και Δανοί άλλωστε μοιράστηκαν από τρεις βαθμούς στον όμιλο, έφεραν ισοπαλία στον μεταξύ τους αγώνα (1-1), είχαν την ίδια διαφορά τερμάτων, τον ίδιο αριθμό γκολ, ακόμα και τον ίδιο αριθμό κίτρινων καρτών!

Για ώρα φαινόταν πως το Fair Play θα κρίνει την υπεροχή στην ισοβαθμία, όμως τελικά το tiebreaker ήταν η κατάταξη των δυο ομάδων στο ranking στα προκριματικά του EURO. Εκεί όπου η Δανία είχε την υπεροχή (9η ενώ η Σλοβενία 15η) και κλείδωσε τη δεύτερη θέση.

Η «παράνοια» δεν σταματά εκεί όμως για τις δύο αυτές ομάδες. Αμφότερες βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο της προκριματικής φάσης και είχαν συγκεντρώσεις τους ίδιους βαθμούς (22)! Η Δανία ωστόσο είχε καλύτερα αποτελέσματα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου

  1. Αγγλία 3 (2-1) 5
  2. Δανία 3 (2-2) 3
  3. Σλοβενία 3 (2-2) 3
  4. Σερβία 3 (1-2) 2
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα