Ίλιτσιτς στο Gazzetta: «Η ζωή μπορεί να σου δώσει και να σου πάρει πολλά, πρέπει να είσαι χαρούμενος» (vid)

Ίλιτσιτς στο Gazzetta: «Η ζωή μπορεί να σου δώσει και να σου πάρει πολλά, πρέπει να είσαι χαρούμενος» (vid)

Βασίλης Τεμπέλης
Ίλισιτς
Ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς μίλησε στο Gazzetta για τη μάχη του με την κατάθλιψη, την ιστορική πρόκριση της εθνικής Σλοβενίας, τους Άντραζ Σπόραρ, Μπένιαμιν Βέρμπιτς, Άνταμ Τσέριν, Γιάσμιν Κούρτιτς και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Η Σλοβενία άντεξε κόντρα στην Αγγλία, στην Κολωνία, και προκρίθηκε στη νοκ-άουτ φάση του Euro 2024. O Γιόσιπ Ίλιτσιτς πέρασε στο 75ο λεπτό στη θέση του Μπένιαμιν Σέσκο και με την εμπειρία του βοήθησε τη Σλοβενία να πετύχει το σκοπό της.

Ο 36χρονος επιθετικός της Μάριμπορ και πρώην των Αταλάντα, Φιορεντίνα και Παλέρμο μίλησε στο Gazzetta για τη μάχη με την κατάθλιψη.

Τη μάχη με το «τέρας» που τον άφησε εκτός γηπέδων για σχεδόν ένα χρόνο. Μια μάχη από την οποία βγήκε πιο δυνατός και για την οποία στέλνει το δικό του μήνυμα.

-Μια ιστορική πρόκριση για την εθνική Σλοβενίας. Και τώρα, το επόμενο βήμα;

Ο στόχος επιτεύχθηκε με το να μην χάσουμε σήμερα, αν και όπως είδατε βγήκαμε να παίξουμε για να νικήσουμε. Ήταν μια ισοπαλία που άξιζε πολύ, προκριθήκαμε και τώρα περιμένουμε την επόμενη ομάδα που θα βρεθεί στο δρόμο μας.

-Έχεις συμπαίκτες αρκετούς «Έλληνες», συμπατριώτες σου δηλαδή που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς…

Είναι πολύ καλά παιδιά και μεγάλοι παίκτες όλοι τους. Πάντα το έλεγα ότι η Σλοβενία έχει μεγάλη καρδιά, τα παιδιά αξίζουν τα πάντα. Απέδειξαν ότι ακόμη και πιο μικρές εθνικές ομάδες, μπορούν να καταφέρουν μεγάλα πράγματα.

-Η γνώμη σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Τη σεζόν που μόλις τελείωσε, μια ελληνική ομάδα κατέκτησε έναν ευρωπαϊκό τίτλο, ο Ολυμπιακός το Conference League;

Το παρακολουθώ, αλλά λιγότερο από τότε που έφυγε ο Κούρτιτς. Βλέπω καμιά φορά τα ματς του Παναθηναϊκού. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ απέδειξαν είναι πολύ δυνατές.

-Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που αποτελεί παράδειγμα για τόσους συναδέλφους σου, ιδιαίτερα πιο νεαρούς, με όλα αυτά που πέρασες με την κατάθλιψη, καθώς κατάφερες να επιστρέψεις δριμύτερος. Πώς νιώθεις;

Ειλικρινά, με χαροποιεί πολύ αυτά γιατί δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ. Η ζωή μπορεί να σου δώσει και να σου πάρει πολλά και πρέπει να προχωρήσεις. Είναι αναγκαίο να είσαι χαρούμενος στη ζωή, να είσαι χαρούμενος που καταφέρνεις να παίξεις τέτοια ματς μπροστά στην οικογένειά σου και τους οπαδούς.

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα