Γεωργία - Πορτογαλία 2-0, Video: Έγραψε ιστορία και εκτοξεύτηκε στους «16»!

Γεωργία - Πορτογαλία για το EURO 2024
Με «εκτελεστές» τους καταπληκτικούς Κβαρατσχέλια και Μικαουτάτζε, η ψυχωμένη Γεωργία υπέταξε την - αδιάφορη βαθμολογικά - Πορτογαλία των πολλών αλλαγών (2-0) και συνδύασε την πρώτη της συμμετοχή σε EURO με πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και του αποκλεισμού, όμως προ της απόλυτης πρόκλησης, η υπέροχη Γεωργία άνοιξε τα φτερά της και «πέταξε» σε νέα ύψη! Ήξερε πως χρειαζόταν μόνο τη νίκη για να γράψει ακόμα μια σελίδα ιστορίας στην πρώτη της συμμετοχή σε EURO και την πήρε με πλάνο, ψυχή και θάρρος! Οι Γεωργιανοί των σκόρερ Κβαρατσχέλια και Μικαουτάτζε «χάλασαν» το απόλυτο της Πορτογαλίας και την υπέταξαν δικαιότατα (2-0) για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στα νοκ-άουτ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μέσω της κατάταξης των καλύτερων τρίτων! «Καμπανάκι» για τον... άσφαιρο Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του, που ήταν αδιάφορη και ήδη περασμένη ως πρώτη. Παρουσιάστηκε με μπόλικες αλλαγές, αλλά προβλημάτισε και εν τέλει... υποκλίθηκε στους Γεωργιανούς που στους «16» θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία.

«Φωτιά» στην κόντρα και 1-0 ο Κβαρατσχέλια

Η Γεωργία δεν θα μπορούσε να μπει με καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μικαουτάτζε εκμεταλλεύτηκε τη λάθος πάσα του Αντόνιο Σίλβα στη μεσαία γραμμή και έβγαλε τον Κβαρατσχέλια μόνο του στον χώρο. Ο... Κβαραντόνα δεν πιανόταν και με εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η ομάδα του Σανιόλ βρήκε αυτό που ήθελε νωρίς και στη συνέχεια ανέλαβε τον ρόλο που της ταίριαζε. Μένοντας πίσω από την μπάλα, αφ'ενός περιόρισε τους Ίβηρες και αφ'ετέρου έψαξε τις δικές της στιγμές στην κόντρα. Η Πορτογαλία άλλωστε, δυσκολευόταν να γίνει απειλητική και να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες.

Στο 28' το καλό σουτ του Φέλιξ έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο ίδιος απείλησε ξανά δύο λεπτά μετά και πάλι από απόσταση. Η σπουδαιότερη στιγμή της ομάδας του Μαρτίνεθ ήρθε στο 35', όταν ο Γκβελεσιάνι έβαλε σωτήρια κόντρα στο βολέ του Κριστιάνο μέσα από την περιοχή.

Στα... καπάκια πάντως, η Γεωργία φλέρταρε με το 2-0. Η φαρμακερή εκτέλεση φάουλ του Κβαρατσχέλια όμως δεν πήρε όλα τα φάλτσα και «έγλειψε» το δοκάρι του Κόστα.

Το «τελείωσε» ο Μικαουτάτζε και έδωσε έναυσμα για... πάρτι

Σχεδόν εντυπωσιακά, η Γεωργία βγήκε από τα αποδυτήρια με ακόμα μεγαλύτερη τόλμη στο παιχνίδι της και αφού γλίτωσε από το κοντινό τελείωμα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 46', μπόρεσε πρώτα να προειδοποιήσει και έπειτα να τελειώσει τη δουλειά.

Στο 50' ο Κβαρατσχέλια βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής μετά το γύρισμα του Κιτεϊσβίλι αλλά δεν τελείωσε όπως ήθελε τη φάση, όμως όπως αποδείχθηκε αυτό είχε μικρή σημασία. Στο 55', μέσω VAR, η ομάδα του Σανιόλ κέρδισε το πέναλτι από την κλωτσιά του Αντόνιο Σίλβα στον Λοκοσβίλι και ο πρώτος σκόρερ του EURO (3 γκολ) Μικαουτάτζε έκανε τη δουλειά του από την άσπρη βούλα και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η Πορτογαλία το... προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να μπει ξανά στο παιχνίδι και οι Γεωργιανοί - που είχαν κι άλλες καλές στιγμές - κράτησαν με άνεση μια νίκη που έγραψε την πιο «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου τους και έγινε η αφορμή ατελείωτου... πάρτι σε Γκεζελκίρχεν και Τιφλίδα.

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (76' Κβιρκβέλια), Κάσια, Λοκοσβίλι, Ντβάλι, Τσακβετάτζε (81' Μεκβαμπισβίλι), Κοχορασβίλι, Κιτεϊσβίλι, Μικαουτάτζε, Κβαρατσχέλια (81' Νταβιτασβίλι)

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Αντόνιο Σίλβα (66' Σεμέντο), Ντανίλο, Ινάσιο, Νταλότ, Ζοάο Νέβες (75' Νούνες), Κονσεϊσάο, Παλίνια (46' Ρούμπεν Νέβες), Νέτο (75' Ζότα), Ρονάλντο (66' Γκονσάλο Ράμος), Φέλιξ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα