Γεωργία, EURO 2024: Ο «κέρβερος» Μαμαρντασβίλι κατέβασε ρολά στους ομίλους και έστειλε τη χώρα του στους «16» (vids)

Γεωργία, EURO 2024: Ο «κέρβερος» Μαμαρντασβίλι κατέβασε ρολά στους ομίλους και έστειλε τη χώρα του στους «16» (vids)

Μαμαρντασβίλι-Γεωργία
Ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι ήταν και πάλι εκεί για τη Γεωργία, «φώναξε»... παρών όποτε χρειάστηκε στο μεγάλο παιχνίδι με την Πορτογαλία και με τις 20 αποκρούσεις που είχε στη φάση των ομίλων έστειλε την πατρίδα του στους «16» του EURO 2024.

Ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τη Γεωργία στην ιστορική νίκη της χώρας απέναντι στην Πορτογαλία. Η Γεωργία επικράτησε με 2-0 των Πορτογάλων και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την παρουσία της σε νοκ άουτ μεγάλης διοργάνωσης. Μπορεί ο «Κβάρα» να έβγαλε μάτια με την Πορτογαλία. Μπορεί ο Μικαουτάτζε να σκόραρε τρεις φορές σε αυτά τα τρία ματς, ωστόσο ο μεγάλος ήρωας των Γεωργιανών στη φάση των ομίλων ήταν ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι.

Ο τερματοφύλακας της Βαλένθια ήταν με διαφορά ο πολυτιμότερος της ομάδας του Σανιόλ. Ο Γεωργιανός κίπερ κατέβασε τα ρολά στη φάση των ομίλων και έκανε τη διαφορά για την εθνική του ομάδα, στέλνοντας την στους «16» του θεσμού όπου η Γεωργία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας των ομίλων

Ο Μαμαρντασβίλι ήταν -βάσει στατιστικών- ο κορυφαίος τερματοφύλακας της φάσης των ομίλων του EURO 2024. Ήταν ο «κέρβερος» που έψαχνε η Γεωργία για να κάνει πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο που δεν ήταν άλλο από την πρόκριση στους «16». Ο τερματοφύλακας της Βαλένθια έβαλε την... μπέρτα του και έχτισε τοίχο μπροστά από την εστία του.

Συνολικά, στα τρία ματς της φάσης των ομίλων, ο Γεωργιανός είχε 20 αποκρούσεις. Ένας «τρομακτικός» αριθμός που ούτε καν μπόρεσε να τον πλησιάσει κάποιος άλλος τερματοφύλακας της διοργάνωσης. Για να καταλάβει κανείς, δεύτερος στη λίστα βρίσκεται ο τερματοφύλακας της Σλοβακίας, Μάρτιν Ντουμπράβκα, ο οποίος μέτρησε 13 αποκρούσεις, επτά λιγότερες δηλαδή από τον Μαμαρντασβίλι.

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα