EURO 2024, Video: Τα 10 καλύτερα γκολ της φάσης των ομίλων

EURO 2024, Video: Τα 10 καλύτερα γκολ της φάσης των ομίλων

guler 27/6
Από την «οβίδα» του Χιούλμαντ, το απίθανο φαλτσαριστό πλασέ του Γκιουλέρ και το σλάλομ του Φαμπιάν Ρουίθ, το group stage του EURO 2024 ολοκληρώθηκε με γκολ που μαγνήτισαν τα βλέμματα και έδωσαν υποσχέσεις. Δείτε τα 10 καλύτερα και ψηφίστε το «πρώτο των πρώτων»!

Οι όμιλοι του EURO 2024 ήταν στην πράξη αυτό που λέμε γκολ και θέαμα. Έχουν σημειωθεί συνολικά 81 τέρματα έως τώρα στη διοργάνωση, δηλαδή 2.25 κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι!

Φυσικά, μεταξύ αυτών υπάρχουν και εκείνα που ξεχώρισαν. Άλλα εκτός περιοχής, άλλα από το ύψος του πέναλτι και ύστερα από άψογες συνεργασίες. Πολλά σημειώθηκαν την κατάλληλη στιγμή και ήταν αρκετά ώστε να δώσουν το «φιλί της ζωής» στις ομάδες που τα χρειάζονταν περισσότερο.

Λίγο πριν αρχίσουν τα νοκ άουτ, δέκα διαφορετικοί παίκτες άφησαν ήδη το στίγμα τους με τον τρόπο που έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, «ξεδιπλώνοντας» με μαεστρία τις ικανότητές τους στα γήπεδα της Γερμανίας.

10. Φαμπιάν Ρουίθ (Ισπανία - Κροατία)

Στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Ισπανία και Κροατία, ο Φαμπιάν Ρουίθ έκανε το 2-0 για το σύνολο του Ντε Λα Φουέντε με μία εξαιρετική ατομική ενέργεια. Με αριστοτεχνικό τρόπο ελίχθηκε μέσα στην περιοχή των αντιπάλων και με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα γκολ της Ρόχα.

9. Μόρτεν Χιούλμαντ (Δανία - Αγγλία)

Ο μέσος της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, στο 34ο λεπτό «κρέμασε» τον Πίκφορντ με ένα σουτ εκτός περιοχής που θύμιζε... οβίδα, φέροντας το ματς ανάμεσα στους Δανούς και στα Τρία Λιοντάρια σε ισορροπία (1-1).

8. Μέμφις Ντεπάι (Ολλανδία - Αυστρία)

Στο 75ο λεπτό του ματς ανάμεσα σε Ολλανδία και Αυστρία, ο Ντεπάι έκανε το 2-2 από το ύψος του πέναλτι με ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίο αιφνιδίασε τους αμυντικούς του Ράνγκνικ. Το τέρμα του 30χρονου επιθετικού παραλίγο να μη μετρήσει, καθώς υπήρξε υπόνοια για χέρι του ίδιου, ωστόσο ο VAR δεν εντόπισε κάτι μεμπτό στη φάση και τελικά κατοχυρώθηκε.

7. Προβόντ (Πορτογαλία - Τσεχία)

Στο παιχνίδι απέναντι στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Τσεχία μετέτρεψε τη μοναδική καλή της ευκαιρία σε γκολ, με τον Προβόντ να βρίσκει στο 62' την μπάλα στο όριο της περιοχής και να τη στέλνει «συστημένη» στο βάθος της εστίας του Ντιόγκο Κόστα.

6. Φίλκρουγκ (Γερμανία - Σκωτία)

Ο Νίκλας Φίλκρουγκ αύξησε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ στο ματς της πρεμιέρας μεταξύ Γερμανίας και Σκωτίας, όταν στο 68' έκλεψε την μπάλα και με ένα άπιαστο σουτ ευστόχησε για το 4-0 της Μάνσαφτ.

5. Ματία Ζακάνι (Ιταλία - Κροατία)

Το φινάλε-θρίλερ του Ιταλία - Κροατία είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ματία Ζακάνι. Ο 29χρονος μέσος των Ατζούρι βρήκε δίχτυα στο 90+8', εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την τελευταία επίθεση της ομάδας του, για να κάνει το 1-1 και να τη στείλει στους «16» του EURO 2024.

4.Μερτ Μουλντούρ (Τουρκία - Γεωργία)

Η άμυνα της Γεωργίας ολιγώρισε στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στους Τούρκους, με τον Μουλντούρ να βρίσκει την ευκαιρία να σημειώσει ένα απίθανο γκολ. Η μπάλα ήρθε πάνω του κι εκείνος με ένα σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

3. Σερντάν Σακίρι (Ελβετία - Σκωτία)

Με ένα φοβερό γκολ, ο Σερντάν Σακίρι έκανε το 1-1 για την Ελβετία απέναντι στους Σκωτσέζους. Ο Ράλστον άθελά του έστρωσε την μπάλα στον 32χρονο μέσο κι εκείνος την έστειλε στο «γάμμα» της εστίας των αντιπάλων.

2. Άρντα Γκιουλέρ (Τουρκία - Γεωργία)

To wonderkid της Ρεάλ Μαδρίτης συστήθηκε στο κοινό στο πρώτο του παιχνίδι με το εθνόσημο με ένα μυθικό τέρμα. Ο Γκιουλέρ έκανε το 2-1 με ένα απίθανο φαλτσαριστό πλασέ, το οποίο κατέληξε στο παραθυράκι της εστίας του Μαμαρντασβίλι.

1. Ρομάν Γιάρεμτσουκ (Ουκρανία - Σλοβακία)

Ο Γιάρεμτσουκ ήταν αυτός που ξεχώρισε στην ανατροπή των Ουκρανών απέναντι στη Σλοβακία. Ο ίδιος έγινε ο πρώτος σκόρερ της χώρας του με τρία γκολ σε τελική φάση EURO, ξεπερνώντας τον Αντρέι Σεβτσένκο. Κατέβασε την μπάλα άψογα και στη συνέχεια, με ένα αριστοτεχνικό πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.

Loading...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα