Στραματσόνι στο Gazzetta: «Η καρδιά μου είναι πράσινη, αλλά είμαι χαρούμενος για τον Ολυμπιακό γιατί μιλάει όλος ο κόσμος για την Ελλάδα»

strama4
Ο Αντρέα Στραματσόνι μιλάει αποκλειστικά στο Gazzetta για τα συναισθήματά του για τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα, την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό και τον Φώτη Ιωαννίδη.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την ημέρα που έφυγε από την πατρίδα μας, όμως, ο Αντρέα Στραματσόνι δεν ξεχνά την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Σε κάθε ευκαιρία «στάζει μέλι» για τη χώρα μας. Το Gazzetta συνάντησε τον Ιταλό πρώην τεχνικό των πράσινων στο περιθώριο των αγώνων του EURO 2024 στη Γερμανία και εκείνος μίλησε για την «πράσινη καρδιά» του, την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Φώτη Ιωαννίδη.

strama1

Ακόμα, αναφέρθηκε στο ρόλο που έχει στο τουρνουά, μιας και εργάζεται ως σχολιαστής για την ιταλική τηλεόραση, ξεκαθαρίζοντας πως για εκείνον, έχει αυτήν την χρονική στιγμή, προτεραιότητα η οικογένειά του.

strama2

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Gazzetta ο Αντρέα Στραματσόνι:

Για τις έως τώρα εντυπώσεις του από το EURO 2024: «Πιστεύω ότι αυτό το τουρνουά είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί υπάρχουν πολλοί καλοί νέοι παίκτες. Παρακολουθούμε μία νέα γενιά σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Και σε προηγούμενες διοργανώσεις έχει συμβεί να πρωταγωνιστήσουν νέοι παίκτες, όμως, σε αυτήν την διοργάνωση οι νέοι σε πολλές ομάδες είναι και οι κορυφαίοι. Μιλάμε για τον Μουσιάλα και τον Βιρτζ στην Γερμανία, τον Σάκα και τον Μπέλινγχαμ στην Αγγλία, τον Νίκο Γουίλιαμς και τον Γιαμάλ στην Ισπανία, τον Γκιουλέρ στην Τουρκία και πολλούς ακόμα».

Για την παρουσία της δικής του εθνικής ομάδας, της Ιταλίας: «Η Ιταλία βρίσκεται σε μία περίοδο αναδόμησης. Έχει έρθει στο προσκήνιο μία νέα γενιά ποδοσφαιριστών που διαδέχθηκαν θρύλους για την χώρα, όπως τον Ντε Ρόσι, τον Κιελίνι, τον Μπουφόν. Είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης, έχουμε τον καλύτερο Ιταλό προπονητή, τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, που είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν με την Νάπολι. Πρέπει να συγχαρούμε την Ισπανία, που ήταν καλύτερη από την Ιταλία στη φάση των ομίλων».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Europa Conference League, επικρατώντας στον τελικό μίας ιταλικής ομάδας: «Η καρδιά μου είναι πράσινη, ανήκω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Όμως, είμαι χαρούμενος γιατί συνέβη κάτι για το καλό της Ελλάδας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλη η Ευρώπη, αλλά και ο κόσμος, άρχισαν να μιλούν και πάλι για την Ελλάδα. Όποιος έχει περάσει από την Ελλάδα γνωρίζει πως πρόκειται για μία υπέροχη χώρα με πολύ καλές ομάδες. Ήταν μεγάλο το διάστημα που δεν είχε καταφέρει κάποια ομάδα να πετύχει κάτι σπουδαίο στα Κύπελλα Ευρώπης. Οπότε, ακόμα και αν προέρχομαι από τον Παναθηναϊκό και ακόμα και αν υπάρχει τεράστια κόντρα, είμαι χαρούμενος για την Ελλάδα. Άξιζε η Ελλάδα αυτήν την επιτυχία».

Για την δική του επιλογή να κάνει διάλειμμα από την προπονητική και να εργαστεί ως σχολιαστής: «Στον Παναθηναϊκό πέρασα τις πρώτες μου μέρες μακριά από την χώρα μου. Άφησα την Ιταλία και από τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι, εκτός Ιταλίας. Δεν ήταν, πάντα, εύκολο. Για παράδειγμα, στο Ιράν ήταν δύσκολες οι συνθήκες για λόγους που δεν σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Η πορεία στο ποδόσφαιρο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Για την οικογένειά μου, όμως, ήταν δύσκολα. Η δεύτερή μου κόρη, λέγεται Έλενα, λόγω των ημερών μας στην Ελλάδα. Τότε, είχα ένα παιδί. Τώρα, όμως, έχω τέσσερα παιδιά και έτσι αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην Ιταλία, μετά την εμπειρία του Κατάρ. Είμαι πολύ χαρούμενος που εργάζομαι για το κανάλι που έχει τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων της Serial A. Μου έγινε η τιμή να σχολιάσω και τους αγώνες του EURO και τους ευχαριστώ. Πάντως, αυτή είναι μία στιγμή στην οποία έχω αποφασίσει να ασχοληθώ κυρίως με την προσωπική μου ζωή».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ιταλία, σχολιάζοντας αγώνες της Serie A: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για κάποιον συγκεκριμένα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει γενικότερα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, σκεφτόμουν συχνά πως το ποδόσφαιρο μπορεί να φτάσει στα επίπεδα του μπάσκετ, από πλευράς σημασίας στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Αυτήν την περίοδο, οι ελληνικές ομάδες βρίσκονται σε σωστό δρόμο. Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και φυσικά ο Παναθηναϊκός, βρίσκονται σε διαδικασία εξέλιξης. Ο καλός μου φίλος, Σεμπάστιαν Λέτο, ανέλαβε πρόσφατα πρώτος προπονητής στην Κηφισιά. Υπάρχει ακόμα, ο Βόκολος. Είναι πολλοί οι άνθρωποι με τους οποίους διατηρώ καλές σχέσεις. Είμαι ένας φίλος της Ελλάδας και το αξίζει».

Για το αν συνεχίζει να ενημερώνεται σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό και τα βήματα εξέλιξης που κάνει συνεχώς το τριφύλλι: «Ακολουθώ τον Παναθηναϊκό. Παρακολούθησα σε αυτό το τουρνουά παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως τον Μλαντένοβιτς και τον Σπόραρ. Ο Παναθηναϊκός έχει και πάλι διεθνείς παίκτες στο κορυφαίο επίπεδο, το αξίζει. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό το ότι οι ελληνικές ομάδες ξεφεύγουν και πάλι από τα στενά πλαίσια της χώρας. Γι’ αυτό ανέφερα και προηγουμένως πως είναι πολύ σημαντική η επιτυχία του Ολυμπιακού. Πλέον, ανεβαίνουν οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες και των υπολοίπων ομάδων».

Για τον Φώτη Ιωαννίδη και τα σενάρια που θέλουν την Μπολόνια να ενδιαφέρεται για τον Έλληνα επιθετικό: «Είμαι σίγουρος ότι ο Ιωαννίδης είναι ένας παίκτης του κορυφαίου επιπέδου. Βρίσκεται ήδη σε μία κορυφαία ομάδα, όμως, έχω να του δώσω μία συμβουλή. Αν αποφασίσει να φύγει, να πάει σε μία ομάδα που πραγματικά τον θέλουν. Να μην πάει κάπου ως μπακ απ. Η Μπολόνια έχει έναν πολύ καλό τεχνικό διευθυντή, τον Τζιοβάνι Σαρτόρι, τον οποίο και γνωρίζω πολύ και πρέπει να αντικαταστήσει τον Ζίρκζε, τον Ολλανδό επιθετικό που έκανε μία απίστευτη σεζόν. Έχει και νέο προπονητή, τον Βιντσέντζο Ιταλιάνο, που είναι φίλος μου και γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας χάσει πρόσφατα από τον Ολυμπιακό στον τελικό με την Φιορεντίνα. Ο Ολυμπιακός έκανε δύο πολύ καλά ματς, αν και η Άστον Βίλα ήταν και λίγο άτυχη στον πρώτο ημιτελικό. Σχετικά με τον Ιωαννίδη, όμως, ίσως είναι έτοιμος για την Ιταλία. Αλλά σε κάθε περίπτωση, στον Παναθηναϊκό είναι πολύ καλά!».

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα