EURO 2024: Ο Τσέριν, οι δύο Αλβανοί και το Top-10 των... ακούραστων δρομέων

Το μεστό παιχνίδι του Τσέριν, το 1,29 xG του Σπόραρ και το 12/15 του Μλαντένοβιτς
Ο Άνταμ Τσέριν του Παναθηναϊκού εντυπωσιάζει... καταβροχθίζοντας χιλιόμετρα με τη Σλοβενία στο EURO 2024. Ποια τα υπόλοιπα «μηχανάκια» στην κορυφαία σχετική δεκάδα της διοργάνωσης.

Το βραβείο του MVP απέναντι στον Ντέκλαν Ράις και τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ ήταν μια μικρή «κορώνα» για τον Άνταμ Τσέριν και όσα κάνει με τη Σλοβενία στο EURO 2024. Ο μέσος του Παναθηναϊκού αποτελεί ένα από τα πιο νευραλγικά γρανάζια της εθνικής του ομάδας στα γήπεδα της Γερμανίας και συνέβαλε τα μέγιστα στην ιστορική επιτυχία της πρόκρισής της στους «16» της διοργάνωσης.

Χωμένος στην καρδιά της Σλοβενίας, σηκώνει το βάρος του «χτισίματος» του παιχνιδιού της αλλά και της «καταστροφής» των αντίπαλων επιθέσεων. Και φυσικά, όπως συνηθίζει, δεν... σταματά να τρέχει. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και το γεγονός πως μόνο έξι παίκτες από τους 622 όλων των εθνικών έχουν τρέξει περισσότερα χιλιόμετρα από εκείνον στη διοργάνωση!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της UEFA, ο 24χρονος μέσος του «τριφυλλιού» έχει διανύσει αθροιστικά στα πρώτα τρία ματς 35,2 χιλιόμετρα και βρίσκεται στην έβδομη θέση του σχετικού Top-10 του EURO 2024, προτάσσοντας τα... ακούραστα πνευμόνια του για το καλό της ομάδας του.

Την πρώτη θέση κατέχει ο Ραμαντάνι της Αλβανίας, ενώ ο συμπατριώτης του Ασλάνι βρίσκεται στην τέταρτη. Δύο εκπροσώπους στο Top-10 έχει και η Τσεχία, τους Τσούφαλ και Σούτσεκ. Χαρακτηριστικό όσον αφορά τον Τσέριν είναι πως ο επόμενος συμπαίκτης του στη λίστα, ο Έρικ Γιάνζα, βρίσκεται στο 34ο σκαλί της κατάταξης με 32,3 χιλιόμετρα.

Οι παίκτες που έχουν τρέξει τα περισσότερα χιλιόμετρα στο EURO 2024

  1. Γίμπερ Ραμαντάνι - 37,5km
  2. Νικολό Μπαρέλα - 37km
  3. Τόμας Σούτσεκ - 37km
  4. Κριστιάν Ασλάνι - 36,1km
  5. Γκιόργκι Κοχορασβίλι - 36,1km
  6. Άντρας Σέφερ - 35,9km
  7. Άνταμ Τσέριν - 35,2km
  8. Βλαντιμίρ Τσούφαλ - 35,2km
  9. Γκρανίτ Τζάκα - 35,1km
  10. Τίμοθι Καστάνιε - 35,1km
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα