EURO 2024, Ελβετία - Ιταλία: Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης 

Νίκος Κικίδης
italy_goalllll
Οι ώρες και τα κανάλια των αναμετρήσεων του Σαββάτου (29/6) ανάμεσα σε Ελβετία - Ιταλία και Γερμανία - Δανία για τη φάση των «16» του EURO 2024.

Η φάση των ομίλων ανήκει πλέον στο παρελθόν και το EURO 2024 περνάει στο κυρίως μενού! Τα νοκ-άουτ είναι εδώ και οι 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης ακονίζουν τα ξίφη τους ενόψει των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Πρώτα που ρίχνονται στην αρένα είναι τα ζευγάρια Ελβετία - Ιταλία (19:00, ΕΡΤ1HD) και Γερμανία - Δανία (22:00, ΕΡΤ1HD) για τη φάση των «16», σε δυο ματς που υπόσχονται μάχη μέχρι τελικής πτώσης.

Ελβετία για την έκπληξη, Ιταλία για τα σκήπτρα

Τρία λεπτά να άντεχε ακόμα και τότε οι δυο ομάδες δεν θα είχαν διασταυρωθεί ποτέ μεταξύ τους. Η Ελβετία άλλωστε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων προηγούνταν με 1-0 επί τη Γερμανίας και κρατούσε σφικτά στη χούφτα την πρωτιά του ομίλου, όμως το γκολ ισοφάρισης του Φίλκρουγκ στις καθυστερήσεις την έριξε στη δεύτερη θέση (1-1). Από την άλλη πλευρά κάτι παρόμοιο ισχύει και για την Ιταλία.

Οι Ατζούρι φλέρταραν με την τρίτη θέση στον όμιλο, όμως το γκολ του Ζακάνι στην τελευταία φάση του αγώνα έσωσε την παρτίδα απέναντι στην Κροατία (1-1) και έστειλε την ομάδα του Σπαλέτι ως δεύτερη πάνω στους εντυπωσιακούς Ελβετούς. «Ανυπομονούμε για τον επόμενο γύρο και τους επόμενους αντιπάλους μας. Ελπίζω όλοι να έχουν λίγο περισσότερο σεβασμό στην Ελβετία τώρα» ήταν τα... προειδοποιητικά λόγια του Γκρανίτ Τσάκα πριν από τον αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων.

Σε επίπεδο απουσιών η Ελβετία δεν έχει στη διάθεσή της τον Βίντμερ τη φάση των «16», τη στιγμή που για την Ιταλία θα απουσιάσει ο Ρικάρντο Καλαφιόρι που συμπλήρωσε κάρτες στο τελευταίο ματς των ομίλων απέναντι στην Κροατία.

Η οικοδέσποινα Γερμανία και η μάχη με τους Δανούς

Ζευγάρι με καθαρό φαβορί. Η Γερμανία, αφού... καρδιοχτύπησε στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ελβετία, πέρασε ως πρωτοπόρος τον σκόπελο των ομίλων και απέναντί της για τη φάση των «16» θα βρει τη Δανία που παραδόξως αγνοεί ακόμα τη νίκη. Με τρεις ισοπαλίες απέναντι σε Αγγλία, Σλοβενία και Σερβία, οι Δανοί μπορεί να μην είδαν νίκη αλλά πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση, εκεί όπου θα βρουν μπροστά τους την οικοδέσποινα.

Από τη δική της πλευρά η Γερμανία παρουσίασε μια μικρή κάθοδο στο τελευταίο της χρονικά παιχνίδι. Από τις άνετες επικρατήσεις κόντρα σε Ουγγαρία και Σκωτία, τα Πάντσερ τα βρήκαν σκούρα στο τελευταίο και πιο απαιτητικό ματς απέναντι στην Ελβετία, κόντρα στην οποία διέσωσαν βαθμό και πρωτιά στις καθυστερήσεις. Με τους Μουσιάλα και Βιρτζ ωστόσο σε μεγάλα κέφια, το σύνολο του Νάγκελσμαν δείχνει έτοιμο για τα επόμενα τεστ των νοκ-άουτ.

Σε πρώτη φάση πάντως θα πρέπει να ανταπεξέλθει χωρίς τον Τζόναθαν Τα που συμπλήρωσε κάρτες στην οπισθοφυλακή, αν και στη Γερμανία μπορούν να χαμογελούν με την υπόθεση του Αντόνιο Ρούντιγκερ ο οποίος δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στον μηρό και αναμένεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα