EURO 2024, Γαλλία-Βέλγιο: Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης

Newsroom
Γαλλία
Οι ώρες και τα κανάλια των αναμετρήσεων της Δευτέρας (1/7) ανάμεσα σε Γαλλία - Βέλγιο και Πορτογαλία- Σλοβενία για τη φάση των «16» του EURO 2024.

Στο πρώτο παιχνίδι της τρίτης ημέρας της φάσης των «16» του EURO 2024 η Γαλλία θα τεθεί αντιμέτωπη με το Βέλγιο στις 19:00 ( ΕΡΤ 1) και στις 22:00 η Πορτογαλία θα αναμετρηθεί με τη Σλοβενία.

Γαλλία- Βέλγιο στη ντερμπάρα των νοκ άουτ

Γαλλία και Βέλγιο θεωρούνταν τα φαβορί του ομίλου τους, αλλά δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες και τώρα είναι αντιμέτωποι για την πρόκριση στους «8» του EURO 2024 στο Ντίσελντροφ (19:00).

Οι Γάλλοι στην τελευταία τους αναμέτρηση με την Πολωνία προβλημάτισαν ξανά με την εικόνα τους, με συνέπεια να χάσουν την πρωτιά και να βρεθούν στη 2η θέση του ομίλου τους. Οι Μπλε για πολλούς ήταν το απόλυτο φαβορί κόντρα στην Πολωνία, προηγήθηκαν, ωστόσο δεν έπεισαν και τιμωρήθηκαν με πέναλτι του Λεβαντόφσκι στο 79ο λεπτο. Οσο κι αν ήθελαν, δεν κατάφεραν να απαντήσουν...

Οι Γάλλοι έχουν πετύχει μόλις δύο γκολ στη μέχρι τώρα πορεία τους προς τους «16», τα λιγότερα που έχουν σημειώσει σε φάση ομίλων μεγάλων διοργανώσεων από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Το Βέλγιο προέρχεται από «λευκή» ισοπαλία με την Ουκρανία. Οι Κόκκινοι Διάβολοι χωρίς καμία απουσία στο ρόστερ τους για μια ακόμα φορά δεν…έπεισαν με την απόδοσή τους και δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε κόντρα στην Ουκρανία. Οι Βέλγοι θα εμφανιστούν σε νοκ-άουτ φάση σε τρίτο σερί EURO έχοντας φτάσει στα προημιτελικά τόσο στα τελικά το 2016 όσο και στο EURO 2020.

Αυτή θα είναι η 76η αναμέτρηση της Γαλλίας και του Βελγίου. Οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι ο πιο συχνός αντίπαλος των Μπλε, αφού τους έχουν αντιμετωπίσει σχεδόν δύο φορές πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα (39 συναντήσεις με την Ιταλία και την Ελβετία).

Το φαβορί Πορτογαλία κόντρα στη Σλοβενία των «Ελλήνων»

Μπορεί η Πορτογαλία να κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θέλει περισσότερα από την ομάδα του κόντρα στη Σλοβενία για την πρόκριση στους «8» στη Φρανκφούρτη.

Το EURO 2024 έχει επιφυλάξει πολλές εκπλήξεις, όμως η μεγαλύτερη από αυτές ήταν η νίκη της Γεωργίας με 2-0 απέναντι στην Πορτογαλία. Με «εκτελεστές» τους καταπληκτικούς Κβαρατσχέλια και Μικαουτάτζε η Γεωργία έγραψε ιστορία κόντρα στους Ιβηρες. Πλέον, η Πορτογαλία καλείται να ανασυνταχθεί και να παρουσιαστεί πιο αποτελεσματική για να παραμείνει στο EURO 2024.

Στον αντίποδα, η Σλοβενία με τον Άνταμ Τσέριν του Παναθηναϊκού να εντυπωσιάζει... παρέα με τον Σπόραρ και τον Βέρμπιτς γράφουν ιστορία μετά την πρόκριση-έπος. Οι Σλοβένοι άντεξαν, απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία από την Αγγλία και πέτυχαν τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ποδοσφαιρική τους ιστορία. Η ομάδα του Ματίας Κεκ πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε νοκ άουτ και οι τρεις ισοπαλίες αποτυπώνουν στο χορτάρι πόσο σκληροτράχηλη είναι.

Αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη συνάντηση μεταξύ της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας. Η αναμέτρησή τους διεξήχθη τον Μάρτιο, με τους Σλοβένους να επικρατούν 2-0 στη Λιουμπλιάνα. Αυτή ήταν και η τελευταία ήττα της Πορτογαλίας πριν από το... σοκ που υπέστησαν από τη Γεωργία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα