EURO 2024, εθνική Αγγλίας: Απογοητεύει αλλά... γράφει ιστορία - Το φοβερό ρεκόρ που έσπασε ο Σάουθγκεϊτ

EURO 2024, εθνική Αγγλίας: Απογοητεύει αλλά... γράφει ιστορία - Το φοβερό ρεκόρ που έσπασε ο Σάουθγκεϊτ

Γκάρεθ Σάουγκείτ, Αγγλία - EURO 2024
Μπορεί να ακούει τα... μύρια όσα για την εικόνα της Αγγλίας στο EURO 2024, όμως ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έγραψε ιστορία ως ο πιο πετυχημένος τεχνικός των χρονικών της σε νοκ-άουτ μεγάλων διοργανώσεων.

Ίδρωσε, καρδιοχτύπησε, χρειάστηκε την απόλυτη στιγμή μαγείας από τον Μπέλινγκχαμ. Η Αγγλία όμως πήρε την πρόκριση κόντρα στη Σλοβακία και προσγειώθηκε στα προημιτελικά του EURO 2024. Και μπορεί η εικόνα της να είναι πιο απογοητευτική από ποτέ επί Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, μπορεί ο ίδιος να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί, όμως εξακολουθεί να γράφει ιστορία.

Η πρόκριση επί των Σλοβάκων ήταν η έβδομη «νίκη» του 53χρονου με τα Τρία Λιοντάρια σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις και σήμανε ένα φοβερό προσωπικό ρεκόρ. Κι αυτό διότι όλοι οι υπόλοιποι προπονητές στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας - από το 1966 και μετά - αθροιστικά έχουν λιγότερες τέτοιες νίκες (6), από όσες ο Σάουθγκεϊτ (7) μόνος του!

Ο περί ου ο λόγος έχει κρατήσει τα ηνία της εθνικής σε τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις (Μουντιάλ 2018 & 2022, EURO 2020 & 2024) και σε έντεκα νοκ-άουτ παιχνίδια έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι μόνο κόντρα στην Κροατία (ημιτελικός 2018), το Βέλγιο (μικρός τελικός 2018), την Ιταλία (τελικός 2020) και τη Γαλλία (προημιτελικός 2022).

Μπορεί ο Σάουθγκεϊτ να μην έχει κατακτήσει ακόμα κάποιον τίτλο με τα Τρία Λιοντάρια, όμως είναι πια ο πιο πετυχημένος τεχνικός των χρονικών τους σε νοκ-άουτ μεγάλων διοργανώσεων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα