EURO 2024, Αυστρία - Τουρκία: Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης

austria_poland_euro2024
Μετρά αντίστροφα για να «κλειδώσει» η τελική οκτάδα του EURO 2024, με τους νικητές των ζευγαριών Αυστρία - Τουρκία και Ρουμανία - Ολλανδία.

Γνωστές είναι πλέον οι έξι από τις οκτώ «Survivors» της φάσης των «16» του EURO 2024. Ελβετία, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία έχουν «τσεκάρει» τα εισιτήριά τους για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και... περιμένουν τους νικητές των «μαχών» ανάμεσα στη Ρουμανία και την Ολλανδία (19:00 - ΕΡΤ1HD) αλλά και την Αυστρία και την Τουρκία (22:00 - ΕΡΤ1HD). Οι ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση θα βρεθούν αντιμέτωπες στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η «υποχρέωση» της Ολλανδίας και η άγνοια κινδύνου της Ρουμανίας

Η Ρουμανία με τη σκληροτράχηλη άμυνά της και το... old-school παιχνίδι της αποτέλεσε μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις των ομίλων του EURO 2024. Άλλωστε, πήρε την απρόσμενη πρωτιά σε γκρουπ κόντρα στο Βέλγιο, τη Σλοβακία και την Ουκρανία και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται, ειδικά από τη στιγμή που απέφυγε τα... θηρία.

Έχει πάθος, ενθουσιασμό και πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία. Μετά από χρόνια, τής δίνεται η ευκαιρία να κάνει μια καλή πορεία σε μεγάλη διοργάνωση. Ο Ντένις Μαν στα εξτρέμ είναι μια από τις μονάδες της που έχει τραβήξει την προσοχή με όσα κάνει, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Στάντσιου, Ράζβαν Μάριν και Ντράγκουσιν. Η πορεία της Ρουμανίας στο EURO θεωρείται ήδη επιτυχημένη και δεδομένα θα προσεγγίσει το παιχνίδι με άγνοια κινδύνου, κάτι που μόνο υπέρ της μπορεί να λειτουργήσει.

Για να μπει στην τελική ευθεία της διοργάνωσης πάντως, θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ολλανδών. Αυτοί από την πλευρά τους έχουν την... υποχρέωση πρόκρισης. Για χρόνια βρίσκονται μακριά από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αρμόζει στην ιστορία τους και το φετινό EURO είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αποκατάσταση αυτού.

Η ήττα από την Αυστρία την τελευταία αγωνιστική «χάλασε» λίγο τη... διάθεση στις τάξεις της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν, η οποία πάντως κόντρα στην ισχυρή Γαλλία είχε αφήσει θετικά δείγματα γραφής, ενώ νωρίτερα είχε επικρατήσει και της Πολωνίας. Δεδομένα διαθέτει ποιότητα στην επίθεση, ωστόσο θα πρέπει να περιορίσει - πολύ - τα λάθη στα μετόπισθεν, αν θέλει να συνεχίσει στο EURO.

Αμφίρροπη «μονομαχία» για Αυστρία και Τουρκία

Η αλήθεια είναι πως τα πάντα δείχνουν ανοιχτά σε αυτό το ζευγάρι. Η Αυστρία ήταν μάλλον το πιο εντυπωσιακό underdog της φάσης των ομίλων. Με ποδοσφαιρικό πλάνο και λειτουργία που θυμίζει... σύλλογο, με πολύ έντονη πίεση και πίστη στις ιδέες της, η ομάδα του Ράνγκνικ έχασε από τη Γαλλία εξαιτίας ενός αυτογκόλ και νίκησε την Ολλανδία για να τις βάλει αμφότερες από κάτω της και να πάρει την πρωτιά στο γκρουπ.

Ο Ζάμπιτσερ είναι εξαιρετικός, ο Λάιμερ το ίδιο και η Αυστρία ευελπιστεί πως έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει η... Δανία του 2024 και γιατί όχι να φτάσει ακόμα παραπέρα;

Παρόμοιες ελπίδες πάντως, έχει και η Τουρκία, που ακολούθησε την Πορτογαλία στους ομίλους και είδε τα... bracket να της χαμογελούν. Η ομάδα του Μοντέλα είναι εξαιρετική μεσοεπιθετικά, όπου συγκεντρώνεται και το ταλέντο της με Γκιουλέρ και (τον τιμωρημένο για το ματς των «16») Τσαλχάνογλου, ωστόσο έχει αρκετά ζητήματα στην άμυνά της και αν δεν τα «καμουφλάρει» τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα ή τον νικητή, όμως δεδομένα το Αυστρία - Τουρκία υπόσχεται να προσφέρει θέαμα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα