EURO 2024, Αρντά Γκιουλέρ: Η καταξίωση στη Ρεάλ περνάει από τα... γήπεδα της Γερμανίας

arda_guler_tourkia_euro_2024
Ο Αρντά Γκιουλέρ έχει μία και μοναδική αποστολή στο EURO 2024: Να πείσει τον Αντσελότι ότι είναι πολύ καλός για να... ζεσταίνει τον πάγκο της Ρεάλ. Ο ξεχωριστός 19χρονοςτων Μαδριλένων ψάχνει την καταξίωση στους Μερένγκες, ανάμεσα σε ένα ρόστερ γεμάτο «αστέρες».

Μία από τις αποκαλύψεις του EURO 2024 είναι για την Τουρκία ο Αρντά Γκιουλέρ. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος μονοπωλούσε το ενδιαφέρον στο μεταγραφικό παζάρι του περασμένου καλοκαιριού, «συστήνεται» ξανά στο κοινό έπειτα από μία δυσοίωνη αρχή στη Βασίλισσα.

Το wonderkid των Τούρκων, ξεκίνησε να γράφει τη δική του ιστορία με την εθνική του ομάδα με, το ασύλληπτο γκολ του κόντρα στη Γεωργία το οποίο ήταν αρκετό ώστε να καταρρίψει ένα... σκονισμένο ρεκόρ το οποίο κατείχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο από το 2004.

Όντας πλέον ο νεότερος που έχει βρει δίχτυα στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, ο νεαρός παίκτης των Μαδριλένων εξακολουθεί να αναζητά την ευκαιρία ώστε να πάρει τα λεπτά συμμετοχής που του αναλογούν στη Ρεάλ, παρά τον υψηλό ανταγωνισμό και την έλευση του Μπαπέ.

Ο πρώτος έρωτας, η Φενέρμπαχτσε

Ο δάσκαλος φυσικής αγωγής του ήταν εκείνος που κατάλαβε ότι ο μαθητής αυτός ήταν διαφορετικός. Με παρότρυνσή του Γκιουλέρ ξεκίνησε να προπονείται στην Γκεντσλερμπιρλιγκί, ομάδα της Β΄ κατηγορίας.

Οι εγκαταστάσεις ήταν μακριά από το σπίτι του και η ισορροπία ανάμεσα σε σχολείο και ποδόσφαιρο ήταν δύσκολο να επιτευχθεί, όμως ο χαρακτήρας που ο μικρός έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο ήταν αρκετός για να πείσει τη μητέρα και τον πατέρα του ότι το ρίσκο αυτό δεν θα πήγαινε χαμένο.
Ήταν ο νεότερος, αλλά πολύ γρήγορα ανέλαβε το ρόλο του αρχηγού και ξεχώρισε τόσο για το έμφυτο ταλέντο του, όσο και για την αφοσίωση του στο παιχνίδι.

Ανάμεσα σε όσους τον «έβαλαν στο μάτι», βρισκόταν ένας scouter της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος με μία πρότασή του, θα του άλλαζε για πάντα τη ζωή. Τού έδωσε την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα της ομάδας με την οποία αγωνιζόταν το παιδικό του ίνδαλμα, ο Άλεξ ντε Σόουζα.

Λίγο πριν τα 14α γενέθλιά του, ο Γκιουλέρ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τα Καναρίνια. Έχοντας αφήσει μόνο θετικές εντυπώσεις από την παρουσία του στην Κ19, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του για την πρώτη ομάδα τη σεζόν 2021/22, κόντρα στην Ελσίνκι για τα προκριματικά του Europa League.

Όσο προχωρούσε η χρονιά, όλοι καταλάβαιναν ότι είχαν να κάνουν με έναν πολλά υποσχόμενο παίκτη, ο οποίος την ίδια αγωνιστική περίοδο έγινε ο νεότερος σκόρερ στο τουρκικό πρωτάθλημα (17 ετών και 18 ημερών), σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα απέναντι στην Αντάλιασπορ. Στη 13η του συμμετοχή είχε απολογισμό πέντε γκολ και τριών ασίστ, μέσα σε 307 λεπτά παιχνιδιού. Αυτό σήμαινε ότι το παιδί-θαύμα της Φενέρ έβρισκε δίχτυα κάθε 61.4 λεπτά κατά μέσο όρο!

Οι «μνηστήρες» και το deal με τους Μερένγκες

Τα ασύλληπτα νούμερα του Γκιουλέρ και εξαιρετική αρχή που είχε κάνει ως ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε, δεν άφησαν ασυγκίνητες τις ομάδες των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με μερικές εξ αυτών να τον παρακολουθούν στενά από τα πρώτα του βήματα στη Super Lig. Το ενδιαφέρον αυτό έφτασε στο ζενίθ, όταν ο Τούρκος μέσος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στον τελικό κυπέλλου το 2023, κόντρα στη Μπασακσεχίρ.

Τον διεκδίκησαν οι Άρσεναλ, Άστον Βίλα, την ώρα που και η Ντόρτμουντ ήταν έτοιμη να κινηθεί με σκοπό την απόκτησή του. Η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να τα δώσει όλα για όλα προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της αυτόν τον παίκτη που έμοιαζε επένδυση για το μέλλον της, πράγμα το οποίο έκανε.

Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση των Μαδριλένων, που έβγαλαν από τα ταμεία τους συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ για να πείσουν τη Φενέρ, που είχε «δέσει» τον παίκτη της με νέο συμβόλαιο. Ο Γκιουλέρ… εξαετίας έτυχε της καλύτερης υποδοχής στη Μαδρίτη και ο δρόμος προς την καθιέρωσή του φάνταζε σχεδόν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Οι προσδοκίες και η δύσκολη αρχή στη Ρεάλ

Ο 18χρονος τότε Τούρκος έγινε viral μετά την άφιξή του στη Ρεάλ. Οι συγκινητικές εικόνες με την μητέρα του να δακρύζει στην ανακοίνωσή του από τους Μερένγκες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, με τον ίδιο να υπόσχεται με περίσσια αυτοπεποίθηση ότι ότι θα ακολουθήσει τα βήματα των Ρονάλντο, Οζίλ και Ζιντάν στην ισπανική πρωτεύουσα.

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, ωστόσο, καθώς οι διαδοχικοί τραυματισμοί έδωσαν παράταση στο ντεμπούτο του για τη Βασίλισσα, που θα πραγματοποιούνταν κόντρα στη Λας Πάλμας. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Μαδριλένων εμφάνισε πρόβλημα στον μηνίσκο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα ντόμινο μικροτραυματισμών που εξακολουθούσαν να τον κρατούν στα pits και παρά το ότι ο κόσμος των Μερένγκες ανυπομονούσε να τον δει στο τερέν, αυτός δεν μπόρεσε να εμφανιστεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

Το παρθενικό του γκολ για την ομάδα του Αντσελότι το σημείωσε τρεις μήνες αργότερα, απέναντι στη Θέλτα, όταν βρήκε δίχτυα στο 90+4’ για το 4-0, έχοντας μάλιστα περάσει στο ματς ως αλλαγή στο 89’. Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια, σκοράροντας έξι γκολ.

«Η μπάλα είναι ερωτευμένη μαζί του»

Ο ανταγωνισμός που συνάντησε στη Βασίλισσα ήταν αναμενόμενος, ωστόσο ο προπονητής του, Κάρλο Αντσελότι δεν έπαψε να πιστεύει σε εκείνον παρά την περιπέτεια που πέρασε με τους συνεχείς τραυματισμούς και την κακή φυσική του κατάσταση.

Το άχαστο επιθετικό δίδυμο Βινίσιους-Ροντρίγκο δεν άφησε αρχικά χώρο στον Γκιουλέρ, όμως από τότε που αυτός ξεκίνησε να λαμβάνει χρόνο συμμετοχής έδειξε ότι έχει να προσφέρει κάτι το διαφορετικό εντός των τεσσάρων γραμμών.

Ο Τούρκος άσος, εκμεταλλευόμενος το χαμηλό κέντρο βάρους του, «χόρευε» ανάμεσα στους αντίπαλους αμυντικούς και με το «φαρμακερό» αριστερό του πόδι μπορούσε να εκτελέσει… εν ψυχρώ εκμεταλλευόμενος και το πιο μικρό πέρασμα που θα έβρισκε προς την εστία.

«Η μπάλα είναι ερωτευμένη μαζί του», είπε για τον 19χρονο ο Ιταλός τεχνικός του, με αφορμή την κομψότητα με την οποία τρέχει μέσα στο γήπεδο. Αυτό αν μη τι άλλο είναι κάτι που δεν μπορεί να διδαχθεί.

Σε άρθρο του στην «El Pais», ο Χόρχε Βαλντάνο αναφέρθηκε εκτενώς στην περίπτωση του νεαρού Τούρκου, απαριθμώντας όλα όσα τον κάνουν ξεχωριστό και συνάμα πολύτιμο για τη Ρεάλ, χωρίς όμως να παραλείψει τυχόν τρωτά σημεία που ο ίδιος έχει.

Πρόκειται για έναν παίκτη που παρά το νεαρό της ηλικίας του, τον τρόπο παιχνιδιού του τον χαρακτηρίζει μία ιδιαίτερη ωριμότητα. Δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα του να προσπαθήσει να γίνει σαν τους υπόλοιπους ώστε να βρει χώρο σε μία Ρεάλ με τόσο ποιοτικό ρόστερ, αντίθετα το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ίσως να μην είναι το ιδανικό προκειμένου να πάρει τις ευκαιρίες που εκείνος χρειάζεται.

Σύμφωνα με τον Αργεντίνο, ο Γκιουλέρ κάποια στιγμή θα χρειαστεί να επιλέξει ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα. Ο κόσμος των Μαδριλένων τον αγάπησε απο την πρώτη μέρα. Τα συναισθήματα ήταν αμοιβαία, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Ο… Τούρκος Μέσι με τις εμφανίσεις του στο EURO 2024, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον Αντσελότι, ο οποίος από τη νέα σεζόν θα χρειαστεί να βρει έναν τρόπο ώστε να τον αξιοποιήσει. Η έλευση του Μπαπέ θα κάνει δυσκολότερα τα πράγματα, ωστόσο ο Γκιουλέρ είναι πολύ καλός για να «ζεσταίνει» τον πάγκο της Βασίλισσας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα