Αυστρία - Τουρκία 1-2, Video: «Δήμιος» Ντεμιράλ και... σωτήρας Γκιουνόκ, την έστειλαν στους «8»

Τουρκία - EURO 2024
Η Τουρκία είδε τον στόπερ Μερίχ Ντεμιράλ να ντύνεται... εκτελεστής και με ντοπιέτα να «σκοτώνει» τα όνειρα της Αυστρίας (2-1), δίνοντας πνοή σε αυτά της χώρας του, που «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τους «8» του EURO 2024. Απίθανη επέμβαση του Γκιουνόκ στο 90+4!

Συνεχίζει να ονειρεύεται με τον δικό της τρόπο η Τουρκία στο EURO 2024! Ο Μοντέλα ξεκίνησε ξανά χωρίς σέντερ φορ, αλλά είδε τον Μερίχ Ντεμιράλ - που αντικατέστησε τον τιμωρημένο Ακαϊντίν - να φορά του κοστούμι του εκτελεστή. Με δύο γκολ ο 26χρονος στόπερ «τιμώρησε» τη, για μεγάλα διαστήματα ανούσια, υπεροχή της Αυστρίας και έστειλε την Τουρκία στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (2-1), εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία. «Ήρωας» για τους Τούρκους και ο γκολκίπερ Μερτ Γκιουνόκ που έκανε απίθανη επέμβαση στην κεφαλιά του Μπαουμγκάρτνερ στην τελευταία φάση του ματς.

Σοκ στα 57" και προβάδισμα για την Τουρκία

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να αρχίσει με πιο ιδανικό τρόπο για τους Τούρκους, που, μετά το δυναμικό του ξεκίνημα, μόλις στα 57 δευτερόλεπτα πήραν κεφάλι στο σκορ! Ο Γκιουλέρ εκτέλεσε επικίνδυνα το κόρνερ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και ανάμεσα στην... τρικυμία της αυστριακής άμυνας ο Ντεμιράλ έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά πάντως, η ομάδα του Ράνγκνικ άγγιξε την άμεση απάντηση, όμως το διαγώνιο σουτ του Μπαουμγκάρτνερ πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ο ίδιος απείλησε και στο 6', όταν ο Ντεμιράλ με παρέμβαση που κόντεψε να γίνει αυτογκόλ γλίτωσε - με κάποιον τρόπο - το γκολ για τους Τούρκους.

Η Αυστρία ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία στο παιχνίδι, αναζητώντας την ισοφάριση, ωστόσο δυσκολευόταν να διασπάσει τις γραμμές των Τούρκων και να γίνει απειλητική.

Ντοπιέτα Ντεμιράλ, «σωτήρας» Γκιουνόκ

Στην αρχή του δεύτερου μέρους πάντως, η ομάδα του Ράνγκνικ έγινε επικίνδυνη και άγγιξε ξανά το γκολ. Προδόθηκε όμως από την αναποτελεσματικότητά της. Στο 51' ο Αρναούτοβιτς βγήκε στο τετ α τετ από τη φοβερή κάθετη του Πος ωστόσο είδε τον Γκιουνόκ να τού λέει «όχι», ενώ τρία λεπτά μετά ο Πος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα.

Η τιμωρία... μύριζε για τους Αυστριακούς και πράγματι ήρθε. Στο 59' η, για ώρα ακίνδυνη, Τουρκία βρήκε το δεύτερο γκολ και πάλι από κόρνερ και πάλι από τον Ντεμιράλ. Ο Γκιουλέρ «σέρβιρε» και στόπερ των Τούρκων με φοβερό άλμα πήρε... παραμάζωμα τον Ντάνσο και κάρφωσε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η Αυστρία δεν είχε άλλη επιλογή από το να αυξήσει την πίεσή της και στο 66' μπήκε ξανά στο ματς με κοντινό τελείωμα του Γκρέγκοριτς μετά την κεφαλιά του Πος σε κόρνερ. Η ομάδα του Ράνγκνικ συνέχισε να ψάχνει το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και... σχεδόν το βρήκε. «Σχεδόν» ελέω... Μερτ Γκιουνόκ. Στην τελευταία φάση του ματς ο Μπαουμγκάρτνερ έπιασε εξαιρετική σκαστή κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της Τουρκίας έκανε φοβερή επέμβαση και έσωσε τη χώρα του.

Αυστρία: Πεντς, Ντάνσο, Πος, Μουενέ (46’ Πρας), Μπαουμγκάρτνερ, Σμιντ (46’ Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (65’ Βέμπερ), Ζάμπιτσερ, Λίνχαρτ (65’ Γκρίλιτς), Ζάιβαλντ, Αρναούτοβιτς

Τουρκία: Γκιουνόκ, Ντεμιράλ, Μπαρντακτσί, Μιλντίρ, Κοκτσού, (83’ Καφχετσί), Καντίογλου, Αϊχάν, Γιουκσέκ (58’ Εζτσάν), Γκιουλέρ (78’ Γιοκουσλού), Γιλντίζ (78’ Ακτούρκογλου), Αλπέρ Γιλμάζ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα