EURO 2024, Τουρκία: Ο Ντεμιράλ πανηγύρισε με τον χαιρετισμό των «γκρίζων λύκων» και δήλωσε «περήφανος που είμαι Τούρκος» (vid)

Newsroom
ΝΤΕΜΙΡΑΛ
Ο Μερίχ Ντεμιράλ πανηγύρισε τα γκολ του κόντρα στην Αυστρία (2-1) με τον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων!

Ο Μερίχ Ντεμιράλ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Τουρκίας στη νίκη - πρόκριση επί της Αυστρίας για τα προημιτελικά του EURO 2024. Ο Τούρκος αμυντικός σκόραρε 57 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα δίνοντας στην ομάδα του το τέλειο ξεκίνημα και βρήκε εκ νέου δίχτυα με δυνατή κεφαλιά λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Ωστόσο, ο πανηγυρισμός του γκολ του προκάλεσε σημαντική αντίδραση στα μέσα ενημέρωσης. Τα αυστριακά Μέσα ασχολήθηκαν πρώτα με το συμβάν, με το «ASB Zeitung» να επικρίνει τις ενέργειές του, δηλώνοντας: «Άσχημες σκηνές στον προημιτελικό της Αυστρίας εναντίον της Τουρκίας. Ο Τούρκος διεθνής Ντεμιράλ πανηγυρίζει το γκολ με φασιστικό χαιρετισμό λύκων».

Άλλα αυστριακά ΜΜΕ αναφέρουν αναλυτικά: «Ο Μέριχ Ντεμιράλ σχημάτισε τον λεγόμενο Χαιρετισμό του Λύκου, μια χειρονομία και σύμβολο των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων, αφού σημείωσε το δεύτερο γκολ του το απόγευμα της Τρίτης στο Στάδιο της Λειψίας. Οι υποστηρικτές του ακροδεξιού Κινήματος Ulkucu στη Γερμανία αναφέρονται ως τέτοιοι από την Υπηρεσία Συνταγματικής Προστασίας. Στην Τουρκία, το υπερεθνικιστικό MHP είναι η πολιτική τους εκπροσώπηση και συμμαχικός εταίρος του ισλαμο-συντηρητικού ΑΚΡ του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

«Είμαι περήφανος που είμαι Τούρκος»

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής, εξέφρασε τη χαρά του αφού σκόραρε δις για την εθνική του ομάδα και σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ρωτήθηκε για τον εν λόγω πανηγυρισμό και τόνισε: «Είχα στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη γιορτή, κάτι που συνδέεται με την τουρκική μου ταυτότητα. Είμαι απίστευτα περήφανος που είμαι Τούρκος και ένιωσα αυτή την περηφάνια βαθιά μετά το γκολ. Ήθελα να το εκφράσω αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα. Οι οπαδοί μας είναι περήφανοι για εμάς. Τους είδα να κάνουν τη χειρονομία στην κερκίδα και με έκανε να θέλω να το κάνω ακόμα περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα