Στο cockpit με το πιο βαρύ ελληνικό τρόπαιο: Οι ιστορίες του Euro 2004 από τον πιλότο!

Στο cockpit με το πιο βαρύ ελληνικό τρόπαιο: Οι ιστορίες του Euro 2004 από τον πιλότο!

Θάνος Σαρρής
O Κώστας Ζιόβας, πιλότος στη θρυλική πτήση της επιστροφής από το Euro 2004
Ο Kώστας Ζιόβας, συγκυβερνήτης στην πτήση που έφερε το Euro 2004 και την Εθνική πίσω στην Ελλάδα, μιλάει στο Gazzetta και θυμάται ξανά ιστορίες θριάμβου και συγκίνησης.

Ο Κώστας Ζιόβας αναζητούσε πάντα τις πτήσεις με ποδοσφαιρικό ή μπασκετικό χαρακτήρα. Φίλαθλος κι ο ίδιος, έβρισκε ξεχωριστό ενδιαφέρον στη συνύπαρξη στον αέρα με ανθρώπους που παρακολουθούσε σε κάποιο γήπεδο. Η μοίρα όμως του φυλούσε την πιο αξέχαστη πτήση για τον Ιούλιο του 2004. Τότε που η Εθνική Ελλάδας, σόκαρε την Ευρώπη και ολάκερο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ο τύπος του αεροσκάφους, η συγκυρία της στιγμής, η διαθεσιμότητά του: Θαρρείς και όλα συνέκλιναν προκειμένου να βρεθεί σ' αυτό το δρομολόγιο, να φιλοξενήσει την κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης στο cockpit, να μοιραστεί τον χώρο με τους ποδοσφαιριστές που λίγες ώρες πριν έγραφαν την σπουδαιότερη ελληνική αθλητική ραψωδία και να ακούσει από τους ίδιους τη μελωδία της ευτυχίας.

Ο Κώστας Ζιόβας προσγειώθηκε και στου στούντιο του Gazzetta, παρέα με τις αναμνήσεις του. Τις ξεδίπλωσε στην κάμερα του Gazzetta, θυμήθηκε τα λόγια που του λένε ακόμα και σήμερα οι Πορτογάλοι. Το σύνθημα που ακούστηκε στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια του low pass, την ευφορία και τα συναισθήματα μιας πτήσης που όμοιά της δεν έχει υπάρξει.

Πέρασαν 20 χρόνια από το θαύμα της Πορτογαλίας, πέρασαν 20 χρόνια παρά μία μέρα από εκείνη την πτήση, η οποία ξαναζοντανεύει στις οθόνες σας, συνοδεία σπάνιου αρχειακού υλικού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα