Λάτσι στο Gazzetta: «Θέλω Μουντιάλ και Champions League, ο Ολυμπιακός να κοιτάξει τα παιδιά του, όπως κάνει πάντα» (vid)

Λάτσι
Ο Καζίμ Λάτσι μίλησε στην κάμερα του Gazzetta για την πορεία της Αλβανίας, το γκολ του με την Κροατία, τους στόχους του Champions League και του Μουντιάλ, δεν έκρυψε τη χαρά του για τα Ευρωπαϊκά του Ολυμπιακού και συμβουλεύει τα παιδιά να μην απογοητευτούν αν δεν παίξουν στην πρώτη ομάδα.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Ήταν ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της εθνικής Αλβανίας στην παρουσία της στο Euro της Γερμανίας. Σκόραρε το ένα από τα τρία γκολ της ομάδας του στη διοργάνωση και έφερε το "Χ", άρα και τον βαθμό της ισοπαλίας με την Κροατία.

Ο Καζίμ Λάτσι, μίλησε στην κάμερα του Gazzetta για την ιστορική παρουσία της ομάδας του στη διοργάνωση, αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους που δεν είναι άλλοι από το Μουντιάλ και το Champions League, ενώ αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά τρόπαια που κατέκτησε ο Ολυμπιακός με την ομάδα Νέων και τους

«Ηταν ένας όμιλος φωτιά εξ αρχής. Το γνωρίζαμε ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Παλέψαμε από το πρώτο παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο, είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που φτάσαμε σε μια τέτοια διοργάνωση, η οποία θα μας βοηθήσει σε πάρα πολλούς τομείς, γιατί μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας είναι η δεύτερη μόλις φορά που συμμετέχουμε σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το ευρωπαϊκό. Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα συνεχίσουμε. Αυτά τα παιχνίδια θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ, θα μάθουμε απ' αυτά. Μεγαλώνουμε απ' αυτά. Εύχομαι μια καλύτερη συνέχεια», είπε αρχικά ο Λάτσι στην κάμερα του Gazzetta για την παρουσία της εθνικής του ομάδας στο Euro της Γερμανίας και σχολίασε για την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες των γερμανικών γηπέδων αλλά και στους δρόμους της χώρας:

«Όταν βλέπεις τόσους πολλούς φιλάθλους, οι οποίοι κάνουν τόσα πολλά χιλιόμετρα και να έρχονται απ' όλο τον κόσμο, να πω την αλήθεια εσύ είσαι υποχρεωμένος να δώσεις κάτι παραπάνω από το 100% σου γιατί παίζεις για τη χώρα σου. Ο κόσμος ξοδεύει από τα χρήματά του για να μας υποστηρίξει κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το ξεχνάμε και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν σταματήσαμε λεπτό να δίνουμε το 100% στο παιχνίδι. Αν και ξέραμε εξ αρχής πόσο δύσκολο είναι απέναντι σ' αυτές τις χώρες (Ιταλία, Κροατία και Ισπανία), συνεχίσαμε γιατί όπως είπα και πριν μεγαλώνουμε απ' αυτά τα παιχνίδια, παίρνουμε εμπειρίες και εύχομαι μια πολύ καλή συνέχεια για τη χώρα μας στο στο Παγκόσμιο».

«Μας άφησε πικρία που δεν περάσαμε, αξία ανεκτίμητη το γκολ μου με την Κροατία»

Το γκολ σου με την Κροατία είναι το highlight της καριέρας σου μέχρι τώρα;

«Θα πως ναι γιατί είναι κάτι το οποίο το συζητούσα και το σκεφτόμουν. Πριν το Ευρωπαϊκό η αλήθεια είναι ότι και κάποια χρόνια πριν και πέρυσι και πριν έρθω εδώ ήμουνα με τους φίλους μου κάθε καλοκαίρι - όπως όλοι μας - και βλέπαμε το Eurο και το Παγκόσμιο. Είχα την τύχη και τη χαρά να βρίσκομαι σ' ένα Ευρωπαϊκό και είναι και κάτι επιπλέον το ότι είχα την πολύ μεγάλη χαρά να σκοράρω κιόλας. Οπότε είναι αξία ανεκτίμητη, με κάνει πολύ χαρούμενο, αλλά όπως είπα και πριν μας άφησε μια πικρία που δεν περάσαμε. Ωστόσο, μεγαλώνουμε απ' αυτά τα λάθη, μαθαίνουμε».

Ο στόχος σου με την Σπάρτακ Πράγας φέτος ποιος είναι; Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο μεταγραφής;

«Πρώτος στόχος της ομάδας είναι να μπει στο Champions League, ήμασταν στο Europa League όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο πρώτος στόχος είναι αυτή τη στιγμή για μένα και για την ομάδα φυσικά να να μπούμε στο Champions League. Από 'κει και πέρα, επειδή το καλοκαίρι θα είναι... λίγο μεγάλο, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου είναι προσωπικά να γυρίσω υγιής στην ομάδα και να να θέσουμε αυτό το στόχο αλλά και να τον κατακτήσουμε».

Πώς ένιωσες βλέποντας την Κ20 του Ολυμπιακού αλλά και την πρώτη ομάδα να κατακτούν την κορυφή;

«Η αλήθεια είναι ότι μου έδωσαν μεγάλη χαρά. Ειδικά όταν βλέπεις παλιούς φίλους και συμπαίκτες σου οι οποίοι είναι Πρωταθλητές Ευρώπης, κάποιους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν μέσα στο τεχνικό ή στο ιατρικό team με κάνει χαρούμενο. Ηρθα σε επαφή με αρκετούς από τον Ολυμπιακό».

Ποιος είναι φίλος σου στην ομάδα;

«Είναι αρκετοί, δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα. Εχουμε καλές σχέσεις με τα παιδιά ακόμη και είμαστε σε επαφή, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Συγχαίρω τα παιδιά, έχουν δώσει πάρα πολλά. Θα πρέπει κι ο Ολυμπιακός από δω και πέρα να κοιτάξει αυτά τα παιδιά, να τα βοηθήσει, όπως έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.

Αν κάποια παιδιά από την ομάδα Νέων δεν παίξουν κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα, να μην απογοητευτούν, γιατί το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Το λέω αυτό από προσωπική εμπειρία. Κάποιοι θα προχωρήσουν, κάποιοι δεν θα προχωρούν στον Ολυμπιακό πάντα. Αυτό είναι ένα κίνητρο επιπλέον για εκείνους να θέσουν πιο υψηλούς στόχους».

Εσύ πήγες και στην πρώτη ομάδα, δεν καθιερώθηκες αλλά μετά έπαιξες στην Κύπρο, στην Γαλλία και είσαι νταμπλούχος στην Τσεχία.

«Εκείνη την εποχή η αλήθεια είναι ότι ήτανε πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να βοηθήσεις την ομάδα. Αυτό δηλαδή ποτέ δεν το έκρυψα γιατί είναι αλήθεια. Ηταν πολύ δύσκολο να βοηθήσεις. Αυτό όμως που είπα και πριν: Με έκανε πολύ δυνατό για να συνεχίσω να δουλεύω, με ωρίμασε φυσικά όπως είπες και εσύ πριν. Στον ΑΠΟΕΛ, μετά στη Γαλλία που εκεί έμεινα τα περισσότερα μου χρόνια έμαθα πολλά πράγματα από το πρωτάθλημα στη Β' Εθνική και στην Α'. Όμως από 'κει και πέρα η μεταγραφή μου στη Σπάρτα Πράγας ήταν το ένα κλικ παραπάνω, γιατί με την ομάδα κατακτήσαμε back to back πρωτάθλημα και είχαμε ένα νταμπλ.

Ε, από κει και πέρα όπως είπα και πριν ο στόχος της ομάδας είναι Champions League και οι προσωπικοί μου στόχοι πάντα είναι ίδιοι με της ομάδας Προσωπικά θέλω να πηγαίνω όσο πιο ψηλά γίνεται, αλλά ταυτόχρονα όταν πηγαίνει η ομάδα ψηλά, πηγαίνω και εγώ, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι τένις είναι ομαδικό άθλημα και από κει και πέρα οι στόχοι μου είναι πάντα υψηλοί. Αυτό συνεχίζω να κάνω και ποτέ δεν θα σταματήσω. Όπως είδαμε και τώρα, είχα την ευκαιρία να παίξω σε μια μεγάλη διοργάνωση αλλά μεγαλύτερη διοργάνωση θα είναι το Παγκόσμιο».

O Καζίμ Λάτσι στην κάμερα του Gazzetta:

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα