Μητσοτάκης στους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004: «Μας κάνατε περήφανους»

Μητσοτάκης στους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004: «Μας κάνατε περήφανους»

Newsroom
Μητσοτάκης
Τους θριαμβευτές πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 συνάντηση ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντάς τους μεταξύ άλλων πως έκαναν όλους τους Έλληνες περήφανους.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων από την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού, που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους θριαμβευτές της Πορτογαλίας και τον αρχιτέκτονα αυτής της τεράστιας επιτυχίας, Ότο Ρεχάνγκελ.

Αρχικά ο Πρωθυπουργός μιλώντας προς τους διεθνείς ανέφερε: «Είκοσι χρόνια μετά, μας κάνετε υπερήφανους. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα σε πολλά επίπεδα, και για το ποδόσφαιρο και για το πρότυπο της υγιεινής ζωής και για άλλα ζητήματα. Θέλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά τι σημαίνει να είσαι σε μία ομάδα, να μοιράζεσαι ρόλους, να κάνεις πίσω για το καλό της ομάδας. Αυτά είναι πολύ σημαντικά διδάγματα που πηγαίνουν πέρα και πάνω από το ποδόσφαιρο. Και σε αυτά νομίζω ότι μπορείτε να πείτε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία προέρχονται από τα δικά σας βιώματα».

Από την πλευρά τους οι παίκτες που όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια έχουν δημιουργήσει την ομάδα «Legends 2004», λαμβάνοντας μέρος σε πολλούς φιλανθρωπικούς αγώνες, ανέφεραν τα εξής (συγκεκριμένα ο Νίκος Νταμπίζας που μίλησε εκ μέρους τους): «Λόγω των social media είναι πιο εύκολο το έργο μας, δηλαδή να επικοινωνήσουμε τα βιώματά μας, γιατί τα παιδιά θα μας βλέπουν ως μελλοντικά πρότυπά τους. Αλλά θα το κάνουμε με ποιον τρόπο; Να πούμε ότι δεν θα γίνουμε όλοι ποδοσφαιριστές. Να τους προετοιμάσουμε όχι μόνο αν θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές, αλλά πώς μπορούν να γίνουν και καλύτεροι άνθρωποι μέσα από το ποδόσφαιρο».

Ένα από τα θέματα της συζήτησης του πρωθυπουργού με τους πρωταθλητές Ευρώπης, ήταν η οπαδική βία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας για τις ενέργειες που έχουν γίνει να αναφέρει τα εξής: «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία νομίζω ότι για πρώτη φορά αποδίδει, να βάλουμε σε τάξη το θέμα της βίας στα γήπεδα. Πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις, “φάγαμε πολύ ξύλο” όταν κλείσαμε τα γήπεδα, αλλά η εντύπωση την οποία έχω είναι ότι η επιστροφή στα γήπεδα έγινε με άλλες συνθήκες από αυτές που επικρατούσαν όταν έκλεισαν. Όσο ο άλλος αισθάνεται ότι μπορεί να πάει και να δει ένα ματς χωρίς να αισθάνεται ότι μπαίνει σε ένα περιβάλλον όπως αυτό το οποίο δυστυχώς όλοι σας παίζατε και σε άλλες εποχές, τόσο καλύτερο θα είναι. Και όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν super ανταγωνιστικό».

Τέλος οι παίκτες της Εθνικής προσέφεραν στον Πρωθυπουργό αναμνηστική φανέλα με τις υπογραφές τους, καλώντας τον στο φιλικό που θα δώσουν με την UEFA All-Stars (ομάδα επιλέκτων των ευρωπαϊκών γηπέδων), με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θρίαμβο της Ελλάδας, στη γενέτειρα του Otto Rehhagel, το Έσσεν της Γερμανίας, στις 11 Ιουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αντώνης Νικοπολίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Μπασινάς, Γιώργος Καραγκούνης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Χαλκιάς, Γιάννης Γκούμας, Στέλιος Βενετίδης, Βασίλης Λάκης και Φάνης Κατεργιαννάκης.

@Photo credits: eurokinissi

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα