EURO 2024, εθνική Πορτογαλίας: Ο Ντιόγκο Κόστα, ο μύθος του Ντουκαντάμ και το κάλεσμα της Μίλαν

EURO 2024, εθνική Πορτογαλίας: Ο Ντιόγκο Κόστα, ο μύθος του Ντουκαντάμ και το κάλεσμα της Μίλαν

Newsroom
Ντιόγκο Κόστα - EURO 2024
Ο Ντιόγκο Κόστα με μια ηρωική εμφάνιση κόντρα στη Σλοβενία έστειλε την Πορτογαλία στους «8» του EURO 2024, εκτινάσσοντας τις μετοχές του στο θερινό παζάρι.

Ο Ντιόγκο Κόστα ήταν το πρόσωπο των ημερών στο EURO 2024, καθώς στη φάση των «16» αναδείχθηκε ο μεγάλος σωτήρας της Πορτογαλίας με την απόκρουση τριών πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα και ο πρώτος τερματοφύλακας που το καταφέρνει στη διοργάνωση.

Αφού πρωτίστως φρόντισε να κρατήσει όρθιους τους Ίβηρες νικώντας στο τετ-α-τετ τον Σέσκο στην παράταση, ο ρέκορντμαν, έκανε μια φανταστική εμφάνιση στη διαδικασία των πέναλτι με την Σλοβενία και εξασφάλισε την πρόκριση στους «8» του EURO 2024. Με τρεις αποκρούσεις σε ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι, ο Ντιόγκο Κόστα δεν επέτρεψε ούτε ένα γκολ στη ρώσικη ρουλέτα και... λύγισε τους Σλοβένους που για 120 αγωνιστικά λεπτά είχαν παραδώσει πνεύμα.

Ο τερματοφύλακας της Πόρτο συγκεκριμένα έσπασε όλα τα ρεκόρ στα προκριματικά …με την απόκρουση πέναλτι του Ίλιτσιτς, στη συνέχεια του Μπάλκοβετς, προτού εξαφανίσει ουσιαστικά τις ελπίδες των Σλοβένων, νικώντας και τον Βέρμπιτς του Παναθηναϊκού από τα έντεκα βήματα.

Η μοίρα στο Μιλάνο

Στην επομένη φάση του τουρνουά η Πορτογαλία θα βρει απέναντί της τη Γαλλία για την πρόκριση στους «4», με τα δοκάρια των Μπλέ να υπερασπίζεται ο Μενιάν της Μιλάν. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μονομαχία και άποψη μεταγραφολογίας, μιας και η... Νυν του Μενιάν, Μίλαν, έχει βάλει στο στόχαστρο τον Κόστα και θεωρείται ο νο1 υποψήφιος αντικαταστάτης του «big mike» κάτω από τα δοκάρια. Τα σενάρια περί μεταγραφής του Μενιάν άλλωστε στα ιταλικά Μέσα δίνουν και παίρνουν και είναι άκρως ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα που στα δύο άκρα του γηπέδου παρατάσσονται το (υποψήφιο) μέλλον και παρόν της Μίλαν.

Θύμισε τον Ντουκαντάμ

Η ηρωική απόκρουση πέναλτι του Κόστα και σε θύμισε τον Χέλμουτ Ντουκαντάμ ο οποίος είχε παρόμοια επίδοση στον τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης του 1986, όταν ο τελικός της Στεάουα Βουκουρεστίου κόντρα στη Μπαρτσελόνα οδηγήθηκε στα πέναλτι. Στο τέρμα των Ρουμάνων βρισκόταν ο Ντουκαντάμ ο οποίος απέκρουσε και τα τέσσερα πέναλτι της Μπαρτσελόνα για να χαρίσει το βαρύτιμο τρόπαιο στους Ρουμάνους. Όπως ακριβώς ο Κόστα 38 χρόνια αργότερα απέκρουσε και τα τρία πέναλτι της Σλοβενίας για να στείλει την ομάδα του στα προημιτελικά του EURO 2024.

Το είχε ξανά κάνει…

Το ματς απέναντι στη Σλοβενία πάντως δεν αποτελεί την πρώτη φόρα που ο «κέρβερος» Ντιόγκο Κόστα σώζει την ομάδα του στη διαδικασία των πέναλτι. Στον τελικό Youth League το 2019 ,Ο νεαρός Κόστα απέκρουσε τα πέναλντι των Κόνορ Γκάλαχερ, Γκίλμουρ και Γκεχί. Ενώ δέχτηκε μόνο το γκολ του Ρεντάν, που τώρα παίζει στη Serie C. Η Πόρτο κέρδισε 3-1 και πανηγύρισε το τρόπαιο με πρωταγωνιστή για μια ακόμη φορά τον Κόστα, σε μια πρώτη ένδειξη για τα όσα θα ακολουθούσαν έπειτα στην καριέρα του.

Επιμέλεια: Μάρθα Χωριανοπούλου

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα