EURO 2024, Πορτογαλία - Γαλλία: Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης

Νίκος Κικίδης
cristiano-griezzman
Το μενού των προημιτελικών του EURO 2024 ξεκινάει με σούπερ ματσάρες και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις τιτανομαχίες Ισπανία - Γερμανία και Γαλλία - Πορτογαλία.

Οι «μηχανές» του EURO 2024 φουλάρουν προς την τελική ευθεία! Η φάση των «16» άφησε μια... ανάμεικτη γεύση από άποψη θεάματος με αγώνες όπου το χαμηλό τέμπο κυριάρχησε, όμως την ίδια στιγμή οι ομάδες που προχώρησαν υπόσχονται μεγαλύτερες συγκινήσεις. Τα προημιτελικά μάλιστα ξεκινούν με το γκάζι... πατημένο και δυο μεγάλα ντέρμπι να ξεπροβάλλουν στη σκηνή.

Το απόγευμα της Παρασκευής (19:00, ΕΡΤ1HD) η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Γερμανία στο ζευγάρι των δυο πιο φορμαρισμένων ομάδων της διοργάνωσης, ενώ τρεις ώρες αργότερα Γαλλία και Πορτογαλία (22:00, ΕΡΤ1HD) κάνουν τη δική τους σέντρα με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ισπανία - Γερμανία σε πρώιμο τελικό

Αναμφίβολα πρόκειται για τις δυο πιο φορμαρισμένες ομάδες του τουρνουά! Ισπανία και Γερμανία έχουν χαρίσει τις πιο εντυπωσιακές παραστάσεις κατά την πορεία τους μέχρι τα ημιτελικά, όμως η μοίρα τις έφερε αντιμέτωπες νωρίς. Αμφότερες προκρίθηκαν ως πρωτοπόρες από τον όμιλό τους, πέρασαν με σχετική άνεση τον σκόπελο της φάσης των «16», όμως η Ισπανία έχει παρουσιάσει μια πιο οργανική λειτουργία στην εικόνα της.

Η Ρόχα έκανε το 3/3 με εντυπωσιακές εμφανίσεις απέναντι σε Ιταλία, Κροατία, Αλβανία για να δραπετεύσει αλώβητη από τον όμιλο του θανάτου, προτού διαλύσει με 4-1 τη Γεωργία στη φάση των «16». Η πολυφωνία στην επίθεση με ηγέτες του Γιαμάλ - Νίκο Γουίλιαμς την έχει κάνει θελκτική στο μάτι, όμως την ίδια ώρα η Γερμανία δεν πάει (πολύ) πίσω.

Με μεσοεπιθετική γραμμή που αποτελείται από τα ονόματα των Κρόος, Άντριχ, Μουσιάλα, Βιρτς, Σανέ (μεταξύ άλλων) τα Πάντσερ παράγουν φάσεις με το... κιλό, αν και την ίδια στιγμή έχουν παρουσιάσει και ορισμένες ανασταλτικές παθογένειες που έχουν αναγκάσει τον Μάνουελ Νόιερ σε δράση. Αφού καθάρισαν την πρωτιά στον όμιλο με δυο νίκες επί Σκωτίας - Ουγγαρίας και έναν δύσκολο βαθμό κόντρα στην Ελβετία (1-1), οι Γερμανοί έκαναν πάρτι απέναντι στη Δανία στα νοκ-άουτ και με το τελικό 2-0 προκρίθηκαν στα προημιτελικά.

Σε επίπεδο απουσιών και οι δυο ομάδες μπορούν να χαμογελούν, καθώς για τη Γερμανία επιστρέφει ο τιμωρημένος Τα, ενώ για την Ισπανία ο Νάτσο ξεπέρασε το μυϊκό πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε ξανά στη διάθεση του Ντε Λα Φουέντε.

Μπαπέ - Κριστιάνο στη μάχη της τετράδας

Τρεις ώρες αργότερα ο έτερος ημιτελικός υπόσχεται εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον. Γαλλία και Πορτογαλία κοντράρονται με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του EURO 2024, σε ένα ζευγάρι με μεγάλο στάτους. Πρόκειται άλλωστε για δυο από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις, αν και οι επιδόσεις τους στο γήπεδο δεν είναι καθρέπτης του ονόματος και της ιστορίας τους. Αμφότερες άλλωστε έχουν πασχίσει να εντυπωσιάσουν, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Η Γαλλία μετά το πέρας της φάσης των ομίλων και των «16» ψάχνει ακόμα το πρώτο δικό της γκολ σε ροή αγώνα, την ώρα που οι Ίβηρες χρειάστηκαν τον κέρβερο Ντιόγκο Κόστα που απέκρουσε τα τρία πέναλτι της Σλοβενίας για να στείλει την Πορτογαλία στην επόμενη φάση. Από την πλευρά τους οι Γάλλοι πόνταραν σε ακόμα ένα... αυτογκόλ για να λυγίσουν με 1-0 το (πολύ πιο) επικίνδυνο Βέλγιο, με τον πήχη ωστόσο να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο για τη φάση των προημιτελικών.

Κι όσο τα δυο βαριά όπλα κινούνται σε ρηχά νερά, τόσο ο προβληματισμός θα αυξάνεται. Κιλιάν Μπαπέ και Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αρμόζει, με τα δάκρυα του Πορτογάλου μετά το χαμένο πέναλτι με τη Σλοβενία να έρχονται σε αντιδιαστολή με την θρυλική καριέρα που έστησε την τελευταία εικοσαετία.

«Είναι τιμή μου, όλοι γνωρίζουν τον θαυμασμό που τρέφω για τον Ρονάλντο. Είναι είδωλο, ένας μοναδικός παίκτης, δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος σαν αυτόν. Είμαστε πάντα σε επαφή. Θα παραμείνει θρύλος του παιχνιδιού, αλλά την Παρασκευή ελπίζω να νικήσουμε» ήταν η... προειδοποίηση του Μπαπέ στο είδωλό του και τα υπόλοιπα πλέον στο «Volksparkstadion» του Αμβούργου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα