CEO Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Gazzetta: «Πιο πολύ απ' όλους αγαπώ τους Λυμπερόπουλο-Αμανατίδη» (vid)

Αξελ Χέλμαν
Ο CEO της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Αξελ Χέλμαν, μιλά για την Εθνική μας που λείπει από το Euro, τους Ελληνες που ξέρουν να πανηγυρίζουν αλλά δηλώνει και την αγάπη του για τους Νίκο Λυμπερόπουλο - Γιάννη Αμανατίδη.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Ο Αξελ Χέλμαν θεωρείται ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα για να γίνει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης μεγάλη. Τεχνοκράτης και καλός γνώστης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αγαπά πολύ την Ελλάδα, πιστεύει ότι λείπει η Εθνική μας από το Euro και... στάζει μέλι για τους Νίκο Λυμπερόπουλο και Γιάννη Αμανατίδη.

Οι δηλώσεις του στο Gazzetta:

-Πώς αξιολογείτε όλη τη διοργάνωση, από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα στη Γερμανία;

Είναι μια φανταστική διοργάνωση, περιμέναμε αυτή την εξαιρετική ατμόσφαιρα και το πάθος των φιλάθλων. Βλέπουμε χιλιάδες φιλάθλους από κάθε γωνιά της Ευρώπης να έρχονται στη Γερμανία για να συμμετάσχουν σε αυτό το πάρτι, να απολαύσουν το ποδόσφαιρο. Περιμέναμε αυτού του είδους την ατμόσφαιρα σε αυτό το επίπεδο. Στην τελική, όμως, πρέπει να πετύχει στον αγωνιστικό χώρο, να νικήσεις τα ματς που έχεις, πρέπει να πετύχεις. Αυτό είναι το κομβικό σημείο για την εθνική Γερμανίας. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, πάθος, ο κόσμος απολαμβάνει το Euro.

-Ειδικά στη Φρανκφούρτη, εδώ, βλέπουμε ότι η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική...

Σε αυτό το γήπεδο έχουμε την καλύτερη ατμόσφαιρα στο Euro. Ήμουν στο Ντόρτμουντ και την Κολωνία. Είναι στο top 3, εδώ στη διοργάνωση.

-Η Ελλάδα, θεωρείτε ότι, λείπει από αυτό του τουρνουά. Τι σας περνάει από το μυαλό όταν ακούτε τη λέξη ελληνικό ποδόσφαιρο;

Ασφαλώς και λείπει. Όταν ακούω «ελληνικό ποδόσφαιρο» σκέφτομαι τους πανηγυρισμούς, έχω πολλούς Έλληνες φίλους και μια μεγάλη ελληνική κοινότητα στη Φρανκφούρτη. Ξέρουν πώς να γιορτάζουν, να πανηγυρίζουν -ειδικά σε τέτοιες διοργανώσεις- αλλά δυστυχώς, σε αυτό το τουρνουά, η Εθνική δεν βρίσκεται εδώ.

-Υπάρχουν πάντα φήμες για Έλληνες παίκτες και την Άιντραχτ…

Δεν μπορώ να θυμηθώ (γέλια). Δεν μπορώ να θυμηθώ, εάν εννοείτε αμυντικούς. Δεν θα πω κάτι.

-Πέρασαν πολλοί Έλληνες παίκτες από την Άιντραχτ στο παρελθόν. Αμανατίδης, Γκέκας...

Λυμπερόπουλος. Τον αγαπώ πιο πολύ από όλους, μαζί με τον Αμανατίδη. Είχε μεγάλη τεχνική, ήταν πολύ καλός.

Οι δηλώσεις του Άξελ Χέλμαν στο Gazzetta:

 

 

EURO Τελευταία Νέα