EURO 2024: Το head to head Γερμανών και Ισπανών και η τελευταία φορά που έπαιξαν σε τελική φάση ευρωπαϊκού

Ισπανία-Γερμανία
Η προϊστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στη Γερμανία και την Ισπανία και η τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες σε αναμέτρηση τελικής φάσης EURO.

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το EURO 2024. Η φάση των «16» ολοκληρώθηκε με λιγότερο θέαμα και περισσότερη τακτική, με τα προημιτελικά ωστόσο να υπόσχονται πολλές παραπάνω συγκινήσεις. Τα δύο μεγαλύτερα ματς της φάσης αυτής διεξάγονται σήμερα, με τα παιχνίδια Ισπανία - Γερμανία και Γαλλία - Πορτογαλία να ξεχωρίζουν.

Η «Φούρια Ρόχα» και η «Νάσιοναλμανσαφτ» θα κονταροχτυπηθούν (19:00), με την αναμέτρηση να θυμίζει περισσότερο σε... τελικό. Διότι τόσο οι Ισπανοί όσο και οι Γερμανοί έχουν καταφέρει να κλέψουν τις εντυπώσεις, καθώς αμφότερες είναι οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες από την έναρξη της διοργάνωσης.

Πρόκειται για ένα από τα κλασικά ευρωπαϊκά ντέρμπι σε εθνικό επίπεδο. Μια αναμέτρηση που αναμένεται να βγάλει και το φαβορί της κατάκτησης του EURO 2024.

Η προϊστορία των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις

Βλέποντας το head to head του ζευγαριού αυτού γίνεται αντιληπτό πως τα ντέρμπι ανάμεσα στη Γερμανία και την Ισπανία συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εννέα οι νίκες των Γερμανών, οκτώ των Ισπανών και εννέα ισοπαλίες. Τα τελευταία χρόνια η «Φούρια Ρόχα» μοιάζει να έχει πάρει τον αέρα της Γερμανίας, καθώς τελευταία φορά που ηττήθηκε από τη «Νάσιοναλμάνσαφτ» ήταν το 2014 σε ένα φιλικό ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες.

Τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν ήταν στα γήπεδα του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022, όπου έμειναν στο 1-1. Ένα αποτέλεσμα που άφησε εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου Κυπέλλου τους Γερμανούς από τη φάση των ομίλων.

Ο τελικός της Αυστρίας και ο Τόρες που έδωσε το σύνθημα για το ξεκίνημα μιας χρυσής εποχής

Το 2008 ήταν η τελευταία φορά που Γερμανία και Ισπανία τέθηκαν αντιμέτωπες σε EURO. Στον τελικό εκείνου του ευρωπαϊκού στη Βιέννη. Ένα κλειστό παιχνίδι στο οποίο οι Ισπανοί κατάφεραν να επιβληθούν στις λεπτομέρειες χάρη σε γκολ του Φερνάντο Τόρες. Αυτό το γκολ έδωσε το τρόπαιο στους Ισπανούς και παράλληλα σήμανε την αρχή μιας χρυσής εποχής για τη «Φούρια Ρόχα». Η Ισπανία έκανε το three peat, κατακτώντας στη συνέχεια το Μουντιάλ 2010 και το EURO 2012. Μάλιστα στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής η Ισπανία απέκλεισε τη Γερμανία στη φάση των ημιτελικών με γκολ του Κάρλες Πουγιόλ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα