EURO 2024: Ο κανονισμός που δοκιμάστηκε, πήρε το «πράσινο φως» της UEFA και μπαίνει σε εφαρμογή

Κριστιάνο Ρονάλντο, διαιτητής - EURO 2024
Πολύ πιο... ήρεμοι θα είναι οι διαιτητές στις διοργανώσεις της UEFA από τη νέα σεζόν, χάρη στον νέο κανονισμό που πέρασε με επιτυχία το τεστ του EURO 2024 και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Θα έχουν... ήσυχο το κεφάλι τους από διαμαρτυρίες οι διαιτητές, αρχής γενομένης από τη νέα σεζόν σε κάθε διοργάνωση της UEFA. Κι αυτό γιατί ο μοναδικός νέος κανονισμός που δοκιμάστηκε στο EURO 2024, πέρασε το τεστ και πήρε το... πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, κάτι που σημαίνει πως θα εφαρμοστεί στο Champions League, το Europa League, το Conference League.

Πρόκειται για τον κανονισμό που ορίζει πως μόνο οι δύο αρχηγοί μπορούν να διαμαρτύρονται για τις εκάστοτε αμφισβητούμενες φάσεις στους διαιτητές. Στο φετινό EURO αυτό ήδη εφαρμόζεται και κάθε άλλος παίκτης αυτόματα «κιτρινίζεται» στην παραμικρή διαμαρτυρία ή... δεύτερη κουβέντα προς τον ρέφερι και τους βοηθούς του.

«Ξεκινώντας με τη νέα σεζόν των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA που είναι έτοιμη να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, αυτή η προσέγγιση θα επεκταθεί επομένως σε όλους τους αγώνες στις διοργανώσεις της UEFA.

Οι διαιτητές έχουν τώρα μια ανοιχτή γραμμή διαλόγου με τις ομάδες για να εξηγήσουν τις βασικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν το VAR. Αυτές οι πληροφορίες και εξηγήσεις παρέχονται μόνο στους αρχηγούς των ομάδων, οι οποίοι είναι οι μόνοι παίκτες που δικαιούνται να μιλήσουν με τον διαιτητή και να ζητήσουν διευκρινίσεις σε ένα με σεβασμό.

Οι αρχηγοί πρέπει επίσης να αναλάβουν την ευθύνη για τους συμπαίκτες τους, ζητώντας τους να σέβονται τον διαιτητή, να κρατούν αποστάσεις και να μην περικυκλώνουν τους διαιτητές του αγώνα», ανέφερε μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση της UEFA επί του θέματος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα