EURO 2024: Ο Ερντογάν στηρίζει Ντεμιράλ και πάει στο Βερολίνο για τον αγώνα με την Ολλανδία

EURO 2024: Ο Ερντογάν στηρίζει Ντεμιράλ και πάει στο Βερολίνο για τον αγώνα με την Ολλανδία

Κώστας Μιχαήλ
tourkia
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκεται το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου προκειμένου να στηρίξει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας του στον αγώνα εναντίον της Ολλανδίας.

Η UEFA ανακοίνωσε επίσημα σήμερα την ποινή αποκλεισμού δύο αγώνων στον Τούρκο ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ για τον πολιτικό πανηγυρισμό του-σχηματίζοντας το σήμα των «γκρίζων λύκων», μετά το δεύτερο γκολ του στη νίκη 2-1 της Τουρκίας επί της Αυστρίας στους «16» του Euro 2024, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «προδιαγεγραμμένη απόφαση» αναφέροντας ότι η γερμανική εφημερίδα «Bild» είχε κάνει σχετική αναφορά αρκετές ώρες πριν.

Ο 26χρονος Τούρκος σέντερ μπακ, θα χάσει πλέον τον προημιτελικό της Τουρκίας το Σάββατο εναντίον της Ολλανδίας, προκαλώντας οργή και έκκληση από την κυβέρνησή της χώρας του για άρση της τιμωρίας.

Εν μέσω της οργής για τη χειρονομία του Ντεμιράλ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να παραστεί στον αυριανό αγώνα της χώρας του στο Βερολίνο. «Ρωτάει κανείς γιατί η φανέλα της εθνικής Γερμανίας έχει έναν αετό ή η φανέλα της Γαλλίας έναν κόκορα; Ο Μερίχ (Ντεμιράλ) έδειξε τον ενθουσιασμό του με αυτή τη χειρονομία», είπε, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση ελήφθη μετά την διπλωματική κρίση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε από τον πανηγυρισμό του Τούρκου ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» στον αγώνα εναντίον της Αυστρίας.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου dpa μεταδίδει ότι ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος επρόκειτο το Σάββατο να μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν, αποφάσισε να στηρίξει διά ζώσης το εθνικό συγκρότημα της Τουρκίας, ακριβώς λόγω των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στην Γερμανία η χειρονομία του ποδοσφαιριστή.

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα