Ισπανία - Γερμανία 2-1 παρ. (1-1 κ.δ), Video: Ο Μερίνο την ξέρανε στο 120΄κι έστειλε τη Ρόχα στους «4»!

Νίκος Κικίδης
Μερίνο
Φινάλε για γερά νεύρα! Η Ισπανία απάντησε με το ίδιο... νόμισμα στο buzzer - beater της Γερμανίας που έστειλε το ματς στην παράταση και με υπογραφή Μερίνο (2-1) στο 120΄προκρίθηκε στα ημιτελικά του EURO.

Το φύλαγαν για το τέλος... Ισπανία και Γερμανία κρατούσαν από έναν άσο για το φινάλε κανονικής διάρκειας και παράτασης, σε μια αναμέτρηση για γερά νεύρα. Οι δυο πιο φορμαρισμένες ομάδες του EURO 2024 παρουσίασαν αρετές και δεινοπάθειες στον αγωνιστικό χώρο της Στουτγκάρδης, όμως στο 90λεπτο η ισορροπία διατηρούνταν. Το γκολ του Βιρτς στο 89΄άλλωστε έστειλε στην παράταση το μεγάλο ματς (1-1), όμως η Ισπανία ξεπλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τα Πάντσερ και με γκολ του Μερίνο στο 120΄ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά εν αναμονή του μεγάλου νικητή ανάμεσα σε Πορτογαλία και Γαλλία.

Προβάδισμα με Όλμο και... παράταση στο θρίλερ

Αν και η Ισπανία από τα πρώτα λεπτά του αγώνα είδε τον Πέδρι να αποχωρεί τραυματίας δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά και είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαμάλ πέρασε δίπλα από τα δοκάρια (13΄). Προοδευτικά ωστόσο η Γερμανία αποκτούσε όλο και περισσότερο ρυθμό, προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και απείλησε για πρώτη φορά στο 21΄με προσπάθεια του Χάβερτς που εξουδετέρωσε ο Ουνάι Σιμόν.

Στο 35΄ο επιθετικός της Άρσεναλ δοκίμασε και πάλι την ετοιμότητα του Σιμόν, προτού η Ισπανία απαντήσει μετά από ώρα με μακρινό σουτ του Όλμο που έδιωξε δύσκολα ο Νόιερ. Ό,τι δεν κατάφερε ωστόσο σε εκείνο το σημείο, το πέτυχε νωρίς στο β΄μέρος. Έπειτα από συρτή πάσα του Γιαμάλ στο ύψος της περιοχής, ο Όλμο έπιασε το μονοκόμματο σουτ και σημάδεψε τη γωνία για να ανοίξει το σκορ.

Με την κλεψύδρα να αδειάζει η Γερμανία πήρε ρίσκα και μέτρα στο γήπεδο, έριξε προειδοποιητική βολή με δυνατό σουτ Άντριχ που έδιωξε ο Σιμόν (69΄) και άγγιξε ξανά το γκολ στο 77΄με προβολή του Φίλκρουγκ που κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Η Ισπανία είχε οπισθοχωρήσει εντελώς στο τελευταίο εικοσάλεπτο και είχε περιοριστεί σε έναν παθητικό ρόλο, πράγμα που πλήρωσε στο 89΄. Έπειτα από γέμισμα στην περιοχή ο Κίμιχ πήρε την κεφαλιά και γύρισε τη μπάλα προς τον αμαρκάριστο Βιρτς, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε για τη Γερμανία κι έστειλε το ντέρμπι στην παράταση.

Πρόκριση με σφραγίδα Μερίνο

Με τους πάντα επικίνδυνους Γιαμάλ και Νίκο Γουίλιαμς να έχουν αποσυρθεί από το παιχνίδι η Ισπανία δεν ήταν το ίδιο άμεση στο επιθετικό τρανζίσιον, όμως απείλησε πρώτη στο 104' με μακρινό σουτ του Ογιαρθάμπαλ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Βίρτς απάντησε με άστοχο πλασέ, προτού η Γερμανία ξεσπάσει σε παράπονα για πέναλτι σε χέρι του Κουκουρέγια εντός της περιοχής (107΄).

Ρέφερι και VAR ωστόσο είχαν άλλη άποψη και στο τέλος χαμογέλασαν οι Ισπανοί. Αφού ο Φίλκρουγκ στο 117΄ είδε τον Σιμόν να σταματάει τη σκαστή κεφαλιά του, ο Μερίνο στο 120΄με τον ίδιο τρόπο βρήκε δίχτυα για να νικήσει τον Νόιερ και να δώσει το προβάδισμα στη Ρόχα.

Στις καθυστερήσεις ο Φίλκρουγκ απείλησε ξανά με άστοχη κεφαλιά, όμως το γκολ της ισοφάρισης δεν έφτασε ποτέ, με την Ισπανία να σφραγίζει την πρόκριση αλλά να χάνει στα ημιτελικά τον τραυματία Πέδρι και τον τιμωρημένο Καρβαχάλ που στιγμές πριν από το φινάλε αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα.

Ισπανία (Λούις Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν (46΄Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ, Γουίλιαμς (80΄Μερίνο), Γιαμάλ, Πέδρι (8΄Όλμο), Μοράτα (80΄Ογιαρθάμπαλ)

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80΄Μίλερ), Ράουμ (57΄Μίτελσταντ), Τσαν (46΄Άντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Σανέ (46΄Βιρτζ), Γκουντογκάν (57΄Φίλκρουγκ), Χάβερτς (91΄Άντον)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα