Βερέχεν στο Gazzetta: «Αυτό που έκανε η Ελλάδα γίνεται μια φορά στα 20-30 χρόνια»

Βερόχεν
Ο Βέλγος πρώην φορ, Γκερτ Βερέχεν τόνισε στο Gazzetta ότι η Γαλλία πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να κατακτήσει το Euro 2024, υποστήριξε ότι αυτό που έκανε η Ελλάδα το 2004 συμβαίνει μια φορά στα 20 χρόνια και έπλεξε το εγκώμιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Μετά από μια σπουδαία καριέρα με τις φανέλες των Άντερλεχτ και Μπριζ, αλλά και αυτή της εθνικής Βελγίου, ο Γκερτ Βερέχεν εργάζεται ως σχολιαστής της βελγικής τηλεόρασης για το Euro 2024.

Ο 53χρονος μίλησε στο Gazzetta για το τουρνουά, την Εθνική Ελλάδας και τόνισε ότι θα περιμένει να δει τον Χρήστο Τζόλη με τη φανέλα της Μπριζ.

-Είναι η Γαλλία μετά από αυτή τη νίκη το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου;

Αν θεωρείτε τη Γαλλία φαβορί, τότε θα πρέπει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο από αυτό που είδαμε. Μπορεί να μην σημαίνει τίποτα αν στη φάση των ομίλων δεν παίζεις στο καλύτερο επίπεδο για το αν θα κατακτήσεις το τρόπαιο. Αλλά, αν δούμε το ματς σήμερα, νομίζω ότι θα πρέπει να τα πάει καλύτερα. Πρέπει να βρει τον τρόπο να σκοράρει πιο εύκολα στα επόμενα ματς. Υπάρχουν καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, ίσως η Πορτογαλία. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, αυτή είναι η ομορφιά αυτών των διοργανώσεων.

-Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τι έκανε η Ελλάδα το 2004. Βλέπεις κάποια εθνική ομάδα σε αυτό το τουρνουά που μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο;

Όχι. Αυτό συμβαίνει μια φορά στα 20-30 χρόνια. Η Δανία το έκανε, η Ελλάδα το έκανε, αλλά μικρότερες εθνικές ομάδες δεν είναι εύκολο να το κάνουν.

-Είστε θρύλος της Μπριζ, η οποία προχωρά στην απόκτηση του Χρήστου Τζόλη. Τον γνωρίζετε; Ποια η γνώμη σας για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Δεν τον έχω δει ακόμη. Θέλω να τον δω. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει επιστρέψει σε συλλογικό επίπεδο, όπως είδαμε, αλλά σε εθνικό επίπεδο, σε επίπεδο εθνικών ομάδων είναι ακόμη στο δρόμο της επιστροφής.

@Photo credits: INTIME

 

 

EURO Τελευταία Νέα