EURO 2024, εθνική Ελβετίας: Γιατί οι τερματοφύλακές της προπονούνται με... ειδικά γυαλιά

EURO 2024, εθνική Ελβετίας: Γιατί οι τερματοφύλακές της προπονούνται με... ειδικά γυαλιά

Γιαν Ζόμερ - Ελβετία
Πώς η Ελβετία καινοτομεί στην προπόνηση των τερματοφυλάκων της και ποια η λειτουργία των ειδικών γυαλιών που φορούν οι γκολκίπερς της για να ακονίζουν τα αντανακλαστικά τους.

Η Ελβετία μετρά αντίστροφα για τον κρίσιμο προημιτελικό του EURO 2024 κόντρα στην Αγγλία (06/07 - 19:00) και ξέρει πως για μια ακόμη φορά μπορεί να υπολογίζει στον πάντα σημαντικό κάτω από τα δοκάρια της, Γιαν Ζόμερ. Άλλωστε, έχει φροντίσει να επενδύσει πάνω σε εκείνον και τους Κόμπελ και Μβογκό.

Κι αυτό διότι οι Ελβετοί τερματοφύλακες χαίρουν των καλύτερων συνθηκών προπόνησης. Αυτό πάντως που έχει τραβήξει τα βλέμματα είναι η καινοτόμος χρήση ειδικών γυαλιών στην προετοιμασία για τους αγώνες.

Ο Ζόμερ και ο Κόμπελ φωτογραφήθηκαν να φορούν ένα συγκεκριμένο ζευγάρι γυαλιών στην προπόνηση της Ελβετίας. Πρόκειται για ένα προϊόν της ιαπωνικής εταιρείας VisionUp, το οποίο δημιουργεί εφέ αργής κίνησης όταν η μπάλα κατευθύνεται προς εκείνους και τους βοηθά έτσι να ακονίσουν τα αντανακλαστικά τους, μιας και η μπάλα καταλήγει εν τέλει προς το τέρμα με πολύ ξαφνικό τρόπο.

«Μπορείτε εύκολα να βελτιώσετε την ταχύτητα επεξεργασίας του εγκεφάλου και την οπτική ικανότητα, την κινητική οπτική οξύτητα, τη δυναμική οπτική οξύτητα, την περιφερειακή όραση, την αντίληψη του βάθους και τον συντονισμό χεριού-ματιού», αναφέρει χαρακτηριστικά για τα γυαλιά, τα οποία κοστίζουν σχεδόν 500 ευρώ το ζευγάρι, η VisionUp.

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή είναι μια... παραδοσιακή τακτική προπόνησης της εθνικής Ελβετίας. Τη χρησιμοποίησε και στο EURO 2020 και στο Μουντιάλ 2022, τουρνουά στα οποία ο Γιαν Ζόμερ έλαμψε με την απόδοσή του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

 

 

EURO Τελευταία Νέα