Ισπανία - Γερμανία: Η UEFA αποθέωσε τον διαιτητή Τέιλορ για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Κουκουρέγια

Νίκος Κικίδης
Κουκουρέγια EURO 2024
Στην UEFA είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση του ρέφερι, Άντονι Τέιλορ, να μην καταλογίσει πέναλτι στο χέρι του Κουκουρέγια, ο οποίος ακολούθησε πιστά τις οδηγίες τις Ομοσπονδίας.

Σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα η Ισπανία κατάφερε να λυγίσει την Γερμανία στην παράταση με γκολ του Μερίνο στο 120΄για να επικρατήσει με 2-1 και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του EURO 2024.

Η ιστορία ωστόσο θα μπορούσε να είχε γραφτεί, αν στο 107΄ο διαιτητής, Άντονι Τέιλορ, είχε καταλογίσει πέναλτι για τη Γερμανία σε χέρι του Κουκουρέγια ενώ το σκορ παρέμενε στο 1-1.

Η απόφαση του Άγγλου ωστόσο να μην τιμωρήσει την ενέργεια του Ισπανού αμυντικού σήκωσε μεγάλη κουβέντα αλλά και παράπονα από την πλευρά των Γερμανών, όμως για την UEFA ο Τέιλορ πήρε τη σωστή απόφαση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Athletic», στη Νιόν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την απόφαση του Τέιλορ να μην καταλογίσει πέναλτι, καθώς ο Άγγλος ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες που εκδόθηκαν πριν από την έναρξη του τουρνουά περί των χεριών σε φυσική θέση.

Σε σχετικό παράδειγμα μάλιστα από τον επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι, πριν από την έναρξη του τουρνουά, υπήρχε το στιγμιότυπο όπου η μπάλα βρίσκει στο χέρι αμυντικού που ήταν κοντά στο σώμα και σε κάθετη θέση, με τον Ιταλό να διευκρινίζει στους διαιτητές πως σε τέτοιες περιστάσεις δεν πρέπει να καταλογίζεται πέναλτι.

Το σχετικό παράδειγμα πήρε σάρκα και οστά στον προημιτελικό του EURO στη φάση με πρωταγωνιστή τον Κουκουρέγια, όπου ο Τέιλορ δεν παρέκκλινε από τις οδηγίες της UEFA κι έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι.

 

 

EURO Τελευταία Νέα